Bostadsrätt / Hägersten Midsommarkransen Telefonplan / Midsommarvägen 35, 4 tr

Pool, braskamin och balkong!

I samarbete med Nestidy presenteras denna ljusa, väldisponerade 2,5:a högst upp i huset, med pool på innergården och egen braskamin.

 • Stor balkong i sydvästläge
 • Braskamin
 • Poolområde på innergården
 • Högst upp i huset med brutna tak
 • Optimalt läge ett stenkast från Svandammsparken
 • 5 minuter till T-bana Midsommarkransen
 • Låg avgift, nyligen sänkt med 25 %
 • Stabil förening
 • Föreningen äger marken
 • Garage i huset
 • Nyinstallerad bergvärme i huset
 • Torktumlare och tvättmaskin i badrum
 • Stor hiss
 • Trevlig innergård med grill och gemensamhetsytor.

Ett boende som sticker ut i mängden, utmärkt för den lilla familjen eller paret i alla åldrar. Lugnt läge ett stenkast från populära Svandammsparken och nära till tunnelbana. Bostaden är synnerligen välplanerad med stort badrum, sovrum och separat kök. I det stora vardagsrummet finns det en braskamin. Gott ljusinsläpp med fönster i två väderstreck, vitvaxad ekparkett i alla rum och stor balkong i sydvästläge mot innergård. Byggnaden färdigställdes 2007 med tillhörande parkeringsplatser i källarplan samt ett populärt poolområde som är fritt att nyttja för föreningens medlemmar. Stabil och välskött förening.

Rumsbeskrivning

Redan vi entrén kommer insikten att det här är ett ovanligt trevligt hem och något för dig med högt ställda krav på bostaden. Bostaden byggdes 2007 och är välplanerad med stora ytor att umgås på. Grundskicket är mycket bra med vitvaxad ekparkett, klinker i hall och badrum, generösa fönsterpartier i två väderstreck samt braskamin och stor balkong. Alla väggar är målade i grå nyanser anpassade efter ljusinsläpp och solsken.

Det lilla rummet disponeras för närvarande som barnrum och kan med fördel nyttjas som hemmakontor. Möjlighet finns att slå ut väggen mot vardagsrummet och utöka storleken på barnrummet/kontoret om behov finns. Här bor du lugnt och tyst i ett mycket attraktivt och populärt område.

Lägenheten disponeras som följer;

Hall/Kapprum

Välkomnande kapprum med klinker och goda avhängningsmöjligheter i form av garderob och avhängningskrokar. Klinkergolv och klinkersockel, gråmålade väggar.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med plats för stor soffa, förvaringsmöbler, fåtölj och bokhyllor bredvid den mysiga, eldningsbara braskaminen. Vitvaxad ekparkett, gråmålade väggar och fönsterbänk i kalksten. Tillgång till balkongen från vardagsrummet.

Sovrum

Mysigt och stort sovrum med vitvaxad ekparkett, gråmålade väggar och fönsterbänk i kalksten. Plats för stor dubbelsäng samt garderobsvägg. Fönster mot lugn gata.

Kök

Modernt kök med golv i vitvaxad ekparkett och vitmålade väggar. Plats med bord för 6 personer. Stänkskydd av kakel ovan diskbänk och i övrigt utrustat med spishäll samt separat ugn, skafferiskåp, diskmaskin, integrerad kyl och frys samt inbyggd mikrovågsugn.

Badrum

Fräscht badrum i vitt och grått kakel, grått klinker. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, kondenstumlare, handfat, tvättställ, takspotar, handduksvärmare och golvvärme.

Balkong

Balkong i bästa tänkbara sydvästläge mot föreningens innergård och poolområde. Balkongens mått är ca 190 x 350 cm, vilket ger plats för både grill och utemöbler.

Fakta

Lägenhetsnummer
93-1543-3
Lägenhetsnummer SKV
1403
Boarea
71 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Våning
4 av 4 våningar i huset
Förening
Brf Midsommarblomman
Andelstal
1,808400
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Midsommarblomman

Bostadsföreningen Midsommarblomman registrerades 2006-03-23. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Timotejen 22 med adress Midsommarvägen 35-47 och Midsommargränd 1-9 i Hägersten. Föreningen har ett helägt dotterbolag, Garaget Midsommarblomman AB (556758-4734), för drift och uthyrning av garageplatser och förråd.

Föreningen består av totalt 54 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om 3 929 kvm och tre lokaler med hyresrätt om 236 kvm. Lokalernas verksamhet är; Lokal 1: Bakom Hörnet, Restaurang. Kontrakt till 2021-12-31. Lokal 2: SERV-U, Personlig assistans, ledsagning, städservice. Kontrakt till 2019-08-01. Lokal 3 nyttjas som förråd som hyrs ut till medlemmarna. Det finns förråd om 1, 3 och 5 kvm att tillgå. Totalt finns 45 förråd. Separat kö.

Föreningen utgör ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och är enligt regelverket en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har en styrelseansvarsförsäkring hos Brandkontoret.

I garaget finns utöver parkeringsplatser även förråd. Föreningen innehar 42 st parkeringsplatser inomhus, 2 mc-platser samt 12 utomhusplatser varav 5 st är förhyrda platser. Platserna tecknas genom separata avtal via styrelsen. Garaget är uppvärmt. I direkt anslutning till fastigheten har föreningen även möjlighet att hyra ut ett antal platser utomhus. Boendeparkering i området.

Föreningens ekonomi är god och tack vare omläggning av lån, ekonomisk kontroll och eget arbete beslutade styrelsen att sänka medlemmarnas avgifter med 25 %. Avgiftssänkningen genomfördes den 1 november 2016.

Byggnaden

Byggnaden färdigställdes 2007 och har 5 våningar, varav en i souterrängplan mot gatan. I huset finns fem portar med hiss, samt en tvättstuga som alla boende gemensamt disponerar. I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt en kallmangel. Soprum finns vid entrén med källsortering för tidningar och kartong. Ytterligare ett soprum har även källsortering för plast, glas, batterier och lampor. Fastigheten förvaltas av Nytorget Fastigheter AB.

På innergården finns en gemensam pool som är öppen under sommarhalvåret. Poolen förvaltas av Brf Midsommarblomman och kostnader och tillträde delas lika med grannföreningen Brf Radiusfabriken. Poolens öppettider är mitten av maj-mitten av september (beroende på väder). Temperaturen är ca 27 grader.

Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Lokalvård, städning av trapphus, entré och gård sköts av städfirma.

I månadsavgiften om 2690 kr ingår VA och värme. Till månadsavgiften tillkommer obligatoriskt 219 kr för bredband (250/100), TV och fast telefoni (exkl. samtalskostnader) via kollektivavtal med Bredbandsbolaget. Totalt 2910 kr/mån. Vid försäljning och överlåtelse av lägenhet tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av prisbasbeloppet av köparen. För 2018 är överlåtelseavgiften 1138 kr. Vid pantförskrivning av lägenhet tas en pantsättningsavgift ut av köparen. Avgiften är 1 % av prisbasbeloppet per pantbrev. För 2018 är pantsättningsavgiften 455 kr per pant.

Föreningen godkänner delat ägande mellan make/maka, sambo, far, mor, far- och morföräldrar samt syskon.

Vid försäljning förverkas rätten till eventuella garageplatser, p-platser och/eller förråd. ev. kösituation besvaras av ansvarig styrelsemedlem via mail, uthyrning@midsommarblomman.org

Avgifter för förråd ca: 100 kr/kvm och månad. Garageplats: 825 kr/månad. P-plats: 500 kr/mån

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL Fasadrenovering (försäkringsärende Bostadsgaranti) slutfördes juni 2017. Radonåtgärd för två lägenheter i bottenplan (pågående).

PLANERADE RENOVERINGAR Föreningen byter ut samtlig belysning i fastigheten till miljöbelysning/mer energisnål. Arbetet påbörjas inom kort och beräknas vara färdigställt under Q1-2018. Injustering värmesystem (vart 10:e år), renovering trädäck pool, underhåll entrédörrar.

VÄRME/VENTILATION Till större delen består uppvärmning av lägenheterna av bergvärme. Mekanisk frånluft som går via garage upp till frånluftsfläktar på taket.

TV/INTERNET Bredband (250/100), TV och fast telefoni (exkl. samtalskostnader) via kollektivavtal med Bredbandsbolaget.

Förening
Brf Midsommarblomman
Andelstal
1,808400

Närområdet

Fastigheten är belägen i populära Midsommarkransen. I närområdet hittar du populära restauranger såsom Bakom Hörnet, Svenska Hamburgerköket, Svenska Sushiköket, Kalle & Kroppkakan, Bonne Femme, Koloni och Landet som lockar besökare från hela staden. Fina Svandammsparken är också en populär plats på sommaren. Här finns även ett brett utbud av caféer, bageri, bank, apotek, bibliotek, matbutiker och flertalet träningsanläggningar, till exempel SATS Telefonplan. Här finns även kvartersbion Tellus, trendiga inredningsbutiker som Mimmi Staaf, Vintagefabriken, 2 little Spoons och Svenska Armaturer. Med tunnelbana når du Södermalm på två korta stopp. Liljeholmen ligger en station bort och har en galleria med 90 butiker samt mataffärer som Ica Kvantum och Willys Hemma.

En kort promenad bort ligger mysiga Aspudden med ett litet centrum, bokhandel och flera caféer. Ytterligare en bit bort ligger oasen Vinterviken med möjlighet till bad sommartid. Varför inte ta en promenad eller en joggingtur längs vattnet?

Från lägenheten behöver du med andra ord inte ta dig långt för att mötas av härlig natur, kultur, ett varierat restaurangutbud och nöjen. Här finns alla möjligheter att trivas. Varmt välkommen att se närmare på lägenheten och omgivningarna, du kommer gilla det du ser!

Parkering

För föreningens medlemmar finns möjlighet att hyra parkeringsplatser i byggnadens källarplan som du kommer åt genom infart från gatan. Det finns även p-platser utomhus som tillhör föreningen. Kötid är svår att uppskatta. För närvarande (2018-01-25) finns det 1 mc-plats till förfogande. Se mer info under rubriken Föreningen. Boendeparkering i området.

Kostnader

Avgift
2 910 kr/månad
Försäkringskostnad
190 kr/månad
Hushållsel
600 kr/månad
Driftskostnader
790 kr/månad
Personer i hushållet
4
Överlåtelseavgift
1 138 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
455 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är utförd
Energideklaration utförd
2013-07-17
Energiprestanda
139 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
3 995 000 kr Högstbjudande
Avgift
2 910 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 35, 4 tr
Ort
Hägersten
Boarea
71 m2
Rum
2
Andelstal
1,808400
Våning
4
Hiss
Ja
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Rymlig balkong med sydvästläge!

Plats för grill på balkongen

Boende med semesterkänsla!

Vardagsrum med braskamin

Vardagsrum med utgång till balkongen

Vitvaxad ekparkett i alla rum

Braskamin för mysiga kvällar!

Rymligt sovrum

Det stora köket

Gott om förvaringsutrymmen...

...och matplats för många gäster

Glasad dörr till arbetsrum/barnrum

Används idag som barnrum

Hallen sett från barnrummet

Stort badrum

Fasaden mot Midsommarvägen

Gården med gemensam pool

Grillplats intill poolen

Föreningens garage

Nära till populära Svandammsparken

Det finns flera restauranger i närområdet

Restaurang Nygammalt, tvärs över gatan

Populära A B Café!

Kvartersbion Tellus

Välkommen till Midsommarvägen 35!

Planlösning

Planlösning


Midsommarvägen 35, 4 tr

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!