Bostadsrätt / / Norr Mälarstrand 88

Ett hem i solen - Norr Mälarstrand!

Välkommen till Kungsholmens solsida och en jättefin 2,5:a!

 • Högt läge, andra våningsplanet
 • Låg avgift och skuldfri förening
 • Föreningen äger marken
 • Lätt att göra till en 3,5:a
 • Sjöglimt och parkutsikt
 • Hiss, vackert hus och entré
 • Bra förvaringsutrymmen
 • Stor walk-in closet
 • Ljus med perfekt söderläge
 • Toppskick och välplanerad
 • Badrocksavstånd till stranden
 • Strandpromenad intill huset
 • Nära city och kommunikationer
 • Ingen insyn, bara utsikt!

Jättefin lägenhet på en av Stockholms bästa adresser, Kungsholmens solsida! Lugnt, högt och attraktivt läge intill Rålambshovsparken och Riddarfjärden - sjöglimt från alla fönster, samtidigt nära till pulsen på Hantverkargatan och Fridhemsplan med kommunikationer och butiker. Bostaden är verkligen välplanerad med rymligt badrum med tvättmaskin, kök med matplats i öppen planlösning mot vardagsrummet. Rymligt sovrum, som enkelt kan bli två sovrum istället. Bra förvaringsutrymmen och den klädintresserades dröm; stor walk-in closet! Skuldfri förening med mycket välskött fastighet.

Rumsbeskrivning

Redan vid entrén kommer den positiva känslan av att det här är ett ovanligt trevlig boende. Huset byggdes 1926 och många tidstypiska detaljer finns bevarade. Lägenheten är i mycket fint skick med gedigna trägolv, ljusa väggar och vitmålade snickerier. Stora och vackra fönster med spröjs. Söderläget gör lägenheten ljus och trevlig. Markiser och persienner finns till alla fönster.

Lägenheten disponeras som följer;

Hall och innerhall

Hall med plats för ytterkläder. Från innerhallen nås två garderober. Innerhallen kan t ex användas som matplats eller arbetsplats, eller kanske som dressingroom då den stora klädkammaren nås från både innerhallen och sovrummet.

Vardagsrum

Ljust och trevligt vardagsrum med fönster mot Rålambshovsparken. Öppen planlösning mot köket.

Sovrum

Mysigt, ljust och stort sovrum. Vita väggar och en fondvägg i ljusgrå, blommigt mönstrad, tapet. Vackert parkettgolv. Plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Från sovrummet nås den stora klädkammaren, walk-in closet. Om så önskas kan rummet enkelt delas av till två sovrum, se planlösningar för alternativ.

Kök

Ljust och fint kök utrustat med elspis, ugn, fläkt, integrerad kyl och frys, diskmaskin och mikrovågsugn. Stänkskydd i vitt kakel ovan disk- och arbetsbänk. Vita skåps- och lådfronter. Fina vitrinskåp med belysning ger ett trevligt intryck.

Badrum

Fräscht badrum i vitt och grått kakel, grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, tvättställ, takspotar och handduksvärmare.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Fakta

Lägenhetsnummer
1102/7
Boarea
67 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2.5
Antal sovrum
1
Våning
2 av 5 våningar i huset
Förening
Brf Vapensmeden 5
Andelstal
2,83367
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Vapensmeden 5

Bostadsrättsföreningen Vapensmeden 5, som registrerades 1984 och förvärvade fastigheten 1985, består av 41 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt två lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen är äkta. Fastigheten består av ett gatuhus och ett gårdshus och husen byggdes 1926. Gemensamma utrymmen består av tvättstuga, soprum samt cykelrum i källarplan. På den gemensamma gården finns även plats för cyklar i cykelställ. Fastigheten är ansluten till fjärrvärme, bredband (fiber 100Mbit) från Ownit samt kabel-TV via Comhem.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB. Föreningen är sedan 2012 skuldfri och har god ekonomi. Styrkor är att man äger marken, är ansluten till fjärrvärme, har tegelfasad med lågt underhållskrav, har två hyreslokaler samt att man har genomfört stambyte och ändå har pengar i kassan. Inga inplanerade avgiftshöjningar. Delat ägande accepteras, juridisk person accepteras ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1138 kr samt pantsättningsavgift på 445 kr.

Utförda renoveringar; 1992 Rörstambyte
1994 Elstambyte
1997 Ljud- och värmeisolering av fönster mot gatan
1998 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2005 Målning av trapphus
2007 Ny belysningsarmatur i trapphus
2008-2009 Fönsterrenovering
2010 Stambyte källare etapp 1
2011 Installation av bredband Ownit
2012 Ny matta i entréplan samt polering av golv
2012 Åtgärdat det som påkallats av OVK
2014 Renovering av entréport
2014 Stambyte källare etapp 2
2015/2016 Montering av balkonger/franska fönster mot gården
2016 Portrenovering
2017 Stamspolning
2018/2019 Renovering av vädringsbalkongerna samt berörda fasaddelar åt gården

Föreningen följer sedan 2017 en underhållsplan som sträcker sig fram till 2035. Planerat underhåll:

Vädringsbalkonger, inom 2 år Renovering av föreningslokal, inom 2 år Hiss, inom 5 år Fasadrenovering mot gård, inom 5 år Tak, 5-10 år

För mer information, se föreningens informativa hemsida norrmalarstrand88.se

Förening
Brf Vapensmeden 5
Andelstal
2,83367

Närområdet

Norr Mälarstrand, Kungsholmens motsvarighet till Strandvägen på Östermalm! Här bor du i en ståtlig fastighet med populära Rålambshovsparken och vågskvalpet från Riddarfjärden utanför porten. Ta ett dopp direkt vid parken eller promenera bort till Smedsuddsbadet och Fredhälls klippor. Fantastiskt fina promenad- och löparstråk i omgivningarna! Närhet även till trevliga restauranger och caféer, som t ex Trattorian, Orangeriet, Pontonen, Petite France och Mälarpaviljongen. Inom promenadavstånd finns Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med ett stort utbud av butiker, mataffärer, gym, apotek, t-bana (grön och blå linje) och bussar. Från porten kan du ta cykeln över Västerbron till Södermalm på ett par minuter, eller in till city för ansluta till pendel, fjärrtåg eller Arlanda Express . Kort sagt - vilket läge! För den bilburne är det relativt lätt att hitta p-plats på gatan längs Rålambshovsparken. Boendeparkering i kvarteren, för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansöks om hos Stockholms stad (stockholm.se).

Kostnader

Avgift
2 116 kr/månad
Hushållsel
350 kr/månad
Hemförsäkring
250 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden med el och försäkring uppgår totalt till ca 600 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-02-25
Energiprestanda
120 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

 • Söndag 26 maj 13:00 - 15:00

  Varmt välkommen!

 • Måndag 27 maj 17:30 - 18:30

  Varmt välkommen!

Fakta

Pris
5 695 000 kr /Bud
Avgift
2 116 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Norr Mälarstrand 88
Ort
Stockholm
Boarea
67 m2
Rum
2,5
Andelstal
2,83367
Våning
2
Hiss
Ja
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Assisterande mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Ljust kök med trevlig matplats

Gott om förvaringsutrymmen

Stort och vackert fönster

Intill park och Riddarfjärden

Vardagsrummet

Stor öppning mellan kök och vardagsrum

Vardagsrummet sett mot sovrummet

Rymligt sovrum

Innerhall, kanske som arbetsplats!?

Hall samt stor walk-in closet

Toppfräscht badrum

Trevlig och välskött fastighet

Trevlig gård!

Nära härliga promenadstråk

Populära Rålambshovsparken utanför porten!

Lägenheten är mitt i bild

Välkommen till Norr Mälarstrand 88!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!