Bostadsrätt / Högalid Hornstull Reimersholme / Anders Reimers Väg 10

Välplanerad 2:a med idylliskt läge!

Välkommen till en ljus och perfekt planerad 2:a med lugnt och vackert läge intill vatten och grönska! Stabil HSB-förening som äger marken och här finns snabbt fiber på 200 Mbit/s som ingår i avgiften! Tillgång till gym, bastu, badbryggor, roddbåt, festlokal och gästlägenheter. Läget i huset är på plan två och utan störande insyn. Stort vardagsrum och modernt kök i delvis öppen planlösning, fräscht badrum samt sovrum med plats för dubbelsäng. Stavparkett och trägolv från byggnadsåret, ljusa väggar och flera fönster med utsikt mot den vackra Reimers malmgård från 1784. Jättebra förvaringsutrymmen; i lägenhetens hall finns en mycket rymlig klädkammare och i källaren både ett förråd och matkällare. Plats finns för tvättmaskin i badrummet och tvättstuga finns i huset.

På Anders Reimers väg 10 bor du med grönområden och vattnet alldeles intill huset och samtidigt med närhet till Hornstulls stora utbud av butiker, gym, barhäng och restauranger. Toppläge även sett till kommunikationer; busshållplats någon minut från porten och nära t-bana Hornstull och flygbussar. Snabbt tillträde möjligt. Varmt välkommen att upptäcka Reimersholme och en fantastiskt fin lägenhet, anmäl intresse före visning tack, så hjälps vi åt att hålla oss friska!

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade lägenhet om ca 36 kvm. Det stora fönsterpartiet med söderläge gör lägenheten ljus och trevlig. Härlig utsikt mot Reimers vackra malmgård och dess grönskande trädgård. I övrigt har lägenheten gedigna trägolv, fönsterbrädor i Kolmårdenmarmor och ett kök i delvis öppen planlösning med vardagsrummet. Takhöjd ca 2,7m. Till lägenheten hör både källarförråd samt ett mindre förråd, sk matkällare. Lägenheten disponeras som följer;

Hall och klädkammare

Redan från hallen ser man ut över vardagsrummet, dess stora fönster och utsikten. I hallen finns plats för ytterkläder och bakom ett draperi finns en rymlig klädkammare. Utrymmet har måtten ca 1,5 m x 2,5 m så här finns gott om plats för hyllsystem, garderob eller kanske en arbetsplats. Hallen och klädkammaren har trägolv och ljusa väggar.

Vardagsrum

Stort och mycket ljust rum där det tredelade fönsterpartiet ger bra ljusinsläpp hela dagen. Rummet har gott om plats för matplats och övrig vardagsrumsmöblering. Mörkbetsat parkettgolv och ljust målade väggar.

Kök

Härligt kök med bred öppning mot vardagsrummet, vilket gör att köket både känns rymligt och har kontakt med övriga lägenheten. Köket renoverades 2014 och här finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Det är ljusa skåp- och lådfronter i äldre stil som matchar med snygga handtag och köksblandaren. Köket är utrustat med gasspis med elektrisk varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Närmast taket finns ett glasparti i antik stil mot det intilliggande sovrummet, vilket ger dagsljus till köket. Det är vitt fasat kakel ovan disk- och arbetsbänken som är i valnöt. Ljust trägolv från byggnadsåret och väggar målade i vit nyans.

Sovrum

Ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Rummets mått är ca 2,2 m x 2,2 m. På golvet finns ljust trä och väggarna är målade i vitt. Till sovrummet finns en skjutdörr i äldre stil med synlig löpskena som sparar utrymme.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och sandfärgat klinkergolv. Badrummet är utrustat med regnskogsdusch och vanligt duschhandtag, wc, handduksvärmare samt tvättställ med underskåp. Plats finns för badkar eller tvättmaskin. Badrumsdörren och dess handtag är, precis som sovrumsdörren inte i original, utan bytt till en äldre modell som förhöjer lägenhetens trevliga intryck.

Fakta

Lägenhetsnummer
85/1202
Boarea
36 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Våning
2 av 4 våningar i huset
Förening
HSB Brf Pålsundet
Andelstal
0,18524
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Nej

Föreningen

HSB Brf Pålsundet

HSB Bostadsrättsförening Pålsundet äger fastigheterna Räkenholmen 1, 2, 3, 5, 7, 8 och 12 samt Kronoljan 1. Adresserna är Anders Reimers väg 1-2, 4, 6, 9-18 samt Reimersholmsgatan 4, 6 och 8. Husen ritades av arkitekten Sven Wallander, även känd som mannen som uppfann sopnedkastet och husen uppfördes 1942-1945. Föreningen har funnits sedan dess och omfattar 439 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 15 hyresrättslokaler som ger goda intäkter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Bostadsyta 19 747 kvm och lokalyta 1 346 kvm. Föreningen äger marken, vilket är mycket positivt eftersom man inte påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomisk förvaltning sköts av HSB och teknisk förvaltning av fastighetsskötaren Jordan Kwiek med kontor på Anders Reimers Väg 9. Föreningen har en belåning på 3 983 kr/kvm, soliditet på 31% och resultatet (2019) efter finansiella poster var på 1.743.000 kr.

Ett urval genomförda renoveringar: Stambyte (samtliga V/A-stammar), nya elstigare, tvättstugor, balkonger och trappuppgångar 1991-1994. Tak på punkthusen (portarna 9-17) 2005 och låghusen 2016. Fönsterrenovering och injustering värmesystem och undercentralen för fjärrvärme 2010. Renovering av balkonger och fasader 2014-2016. Förbättring av ventilationssystem 2015. Installation av fibernätverk 2017. Föreningen följer en årligen uppdaterad underhållsplan.

Energideklaration utförd 2018-10-06; 151 kWh/m² och år.

Föreningen är ansluten till kabel-TV (basutbud med ca 15 kanaler ingår i dagsläget) och bredband via ComHem. 200/200 Mbit/sek ingår i angiven månadsavgift och snabbare hastighet erbjuds mot tillägg. Möjlighet även till IP-TV, via Sappa eller Viasat, samt IP-telefoni mot tillägg för samtalsavgift.

Gemensamma utrymmen: Cykel- och barnvagnsrum, samlingslokal kan hyras i annexet till malmgården, gästlägenheter (port 9 och 15), hobbyrum (port 9), motionsrum (port 11), bastu med relaxrum (port 11), badbryggor och roddbåt (port 17), kajakplats (port 11), grovsoprum och miljörum (port 9). Det finns flera tvättstugor, på Anders Reimers väg 9, 10, 11, 15, 17 samt Reimersholmsgatan 4. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp eller torkrum.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt en sk matkällare. Lägenheten är registrerad som 1:a med kök hos förvaltaren HSB, men används som 2:a.

Föreningen har tre garageplatser á 2000 kr/mån och tre parkeringsplatser á 1300 kr/mån. Det finns även åtta MC-garageplatser att hyra á 400 kr/mån. Efter anslag på tavlorna i portarna sker lottning när någon plats blir ledig. Grannföreningen Bränneriet har ett stort parkeringsgarage, kösystem via HSB Stockholm. För folkbokförd i stadsdelen gäller boendeparkering för 1100 kr/mån eller 75 kr/dag. Positivt för Reimersholmsborna är att gatorna städas dagtid, vilket underlättar att hitta plats på gatan även kvällstid. Mer info på stockholm.se/parkering.

Köpare måste vara medlem i HSB vid ansökan om medlemskap i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är ca 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm. Delat ägarskap är ok, med en andel om minst 10%, dock godkänns ej juridisk person som medlem i föreningen. Utöver medlemsavgiften i HSB tar föreningen ut en överlåtelseavgift ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Uppgift om boarean kommer från förvaltaren, i de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

För mer information se föreningens informativa hemsida palsundet.se samt årsredovisning och stadgar.

Förening
HSB Brf Pålsundet
Andelstal
0,18524
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Bo på landet mitt i stan! Att bo på Reimersholme innebär närhet till både naturen och storstadslivet. Lägenheten har ett lättillgängligt och lugnt läge på ön, direkt in till höger efter brofästet och inom bekvämt promenadavstånd nås bland annat öns välsorterade och trevliga matbutik som har öppet 9-21 och busshållplats. En vacker park intill vattnet finns precis utanför porten och runt ön finns flera bad- och båtbryggor som bidrar till skärgårdskänslan! Här finns kanotklubb, välskötta trädgårdar och stora gräsmattor med härligt västerläge, perfekta för picnick-filten! Följer du stigen längs vattnet nedanför husen på öns norra sida, i förlängningen av Anders Reimers väg, har du chansen att få se både harar och rådjur! Fler naturupplevelser finner du på intilliggande Långholmen, här finns också sandstrand och klippbad.

På andra sidan bron, bara någon minut bort, i kvarteren runt Hornstulls galleria finns motsatsen till naturen; butiker, restauranger och caféer. Här finns även kvartersbion Bio Rio, livescenen Lasse i Parken, Hornstulls marknad, Tanto med bad och park samt uteserveringar. För den som gillar att motionera finns ett fint utegym nära brofästet och det är promenadavstånd till flera träningsanläggningar. Underbara löpar- och promenadstråk längs stränderna finner du runt Reimersholme, Långholmen och Årstaviken.

Barnomsorg och skolor

För barnfamiljer på Reimersholme är det goda möjligheter till barnomsorg, här finns det tre förskolor; Sagan, Karusellen och Malmgården. På intilliggande Långholmen finns två förskolor; Pysslingen och Centralvakten. Den populära Högalidsskolan är den grundskola det är närmast till, det är ståtlig byggnad från 1921 och den räknas som en av Sveriges allra finaste skolbyggnader. Här går 930 elever från F-9. Det är även nära till Bergsundsskolan, en lite mindre skola med 108 elever mellan F-3.

Parkering och kommunikationer

Föreningen har tre garageplatser á 2000 kr/mån och tre parkeringsplatser á 1300 kr/mån. Det finns även åtta MC-garageplatser att hyra á 400 kr/mån. Efter anslag på tavlorna i portarna sker lottning när någon plats blir ledig. Grannföreningen Bränneriet har ett stort parkeringsgarage, kösystem via HSB Stockholm. För folkbokförd i stadsdelen gäller boendeparkering för 1100 kr/mån eller 75 kr/dag. Positivt för Reimersholmsborna är att gatorna städas dagtid, vilket underlättar att hitta plats på gatan även kvällstid. Mer info på stockholm.se/parkering.

Reimersholme trafikeras av buss 54 som går via Centralstationen till Gärdet och 66 som går till Sofia. Busslinje 4, Flygbussen, T-bana Hornstull, röd linje, finns alla inom promenadavstånd. Vill du ta bilen från stan är det nära till motorledspåfarter mot både norr och söder.

Kostnader

Avgift
2 419 kr/månad
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Gas
170 kr/månad
Driftskostnader
570 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I avgiften ingår värme, vatten, basutbud tv-kanaler, bredband samt förråd. Driftskostnaden består av hushållsel, försäkring och gas, totalt ca 570 kr/mån. Notera att driftskostnader varierar beroende på förbrukning och val av leverantör.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2018-10-12
Energiklass
F
Energiprestanda
174 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

  • Söndag 28 feb 12:30 - 14:30

    Visningspremiär! Varmt välkommen att anmäla intresse.

  • Måndag 1 mar 17:30 - 18:30

    Varmt välkommen att anmäla intresse!

Fakta

Pris
2 995 000 kr /bud
Avgift
2 419 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Anders Reimers Väg 10
Ort
Stockholm
Boarea
36 m2
Rum
2
Andelstal
0,18524
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1942
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Husen längs Anders Reimers väg sett från Långholmen

Nära Hornstull

Bron till Reimersholme

20 meter från porten...

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!