Bostadsrätt / Södermalm Högalid / Bergsundsgatan 12

Välplanerad 1:a med balkong

Oslipad diamant är ett slitet uttryck, men i det här fallet stämmer det! Renovera lite om du vill eller flytta in direkt. Perfekt planerad som en äkta funkislägenhet ska vara och vissa detaljer från byggnadsåret 1938 är kvar. Glasade pardörrar leder ut till den rymliga balkongen i sydvästläge med solchans runt lunchtid. Vintertid, när löven fallit, ser man en glimt av Liljeholmsviken. En minuts promenad till vattnet och den fina strandpromenaden och ännu närmare till busshållplats med 66:an och 54:an. Föreningen är äkta, de äger marken och är lågt belånad. P-platser och uthyrda lokaler ger bra intäkter till föreningen och en avgift på 1346 kr/mån för lägenheten kan väl betraktas som ett fynd.

Stor gemensam takterrass med strålande utsikt över takåsarna! Matbutik och flera restauranger finns någon minut från porten och en kort promenad bort finns Hornstulls galleria, restauranger, t-bana, bussar och flygbuss. Bekvämt avstånd även till pendeltåget vid Södra station och tvärbanan i Liljeholmen. Nära till Reimersholme, Tanto och Långholmen för sköna promenader och svalkande bad. Utegym finns mitt emot Pålsundsparken och alla stora gymkedjor hittar du i närområdet. En lägenhet för dig som vill bo i ett lugnt område och samtidigt centralt.

Rumsbeskrivning

Välkommen till Bergsundsgatan och denna närmast perfekt planerade 1:a! Huset ligger i en sluttning med charmiga stentrappor från Bergsundsgatan till Verkstadsgatans nedre del vid husets västra gavel. Lägenhetens läge i huset är antingen två trappor ner från entréplan vid Bergsundsgatan 12, eller två trappor upp från entrén mot gården. Bekvämt och lika långt åt båda hållen, oavsett om du t ex vill till Liljeholmsviken eller till t-banan. Hiss finns också, men två trappor går snabbare att gå. Lägenheten har ett lugnt läge mot gården och när höstlöven fallit syns en liten glimt av Liljeholmsviken. Lägenheten har ljusa målade väggar och ljust laminatgolv.

Hall

Här finns plats för ytterkläder på väggen intill entrén samt i en garderob med draperi. Garderobsdörrarna finns sparade i förrådet som hör till lägenheten.

Rum

Eftersom hall, badrum och kök är i kompakt format finns det desto mer utrymme i allrummet. Tack vare glasade balkongdörrar och ljusinsläpp från kokvrån blir rummet ljust och trevligt. Rummet är rymligt och det ger möjlighet till varianter på möblernas placering.

Balkong

Från allrummet nås balkongen som har ett sydvästläge och solchans mitt på dagen. Utsikt mot gården med träd och parkeringsplatser. Läget är två trappor upp från gården.

Kokvrå

Funktionellt kök med fönster mot gården. Här finns förvaringsutrymmen och arbetsytor och utrustningen består av gasspis med ugn, kyl och frys. Sandfärgad mosaik ovan disk- och arbetsbänk och på golvet mörka klinkerplattor. Fin fönsterbräda och charmig ventilation bevarad från byggnadsåret.

Badrum

Helkaklat badrum med ljust kakel och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, wc, tvättställ, badrumsskåp i borstat stål med spegel samt handduksvärmare och belysning.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd om ca 1,5 kvm.

Fakta

Lägenhetsnummer
3973-00008/0803
Boarea
25 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
1
Våning
2 mot gårdsplan av 8 våningar i huset
Förening
Brf Bergsundsgatan 12
Andelstal
1,33317
Andelstal insats
1,33576
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Bergsundsgatan 12

Bostadsrättsföreningen Bergsundsgatan 12 äger fastigheten Skrovet 9. Adressen är Bergsundsgatan 12 samt Verkstadsgatan 17. Föreningen omfattar 49 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Av dessa är 43 st 1:or, 5 st 2:or samt en 3:a. Föreningen har även 5 st lokaler samt 14 parkeringsplatser på husets baksida. Den totala bostadsytan är 1669 kvm och lokaler 326 kvm, föreningen är äkta. Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen. Delat ägarskap är ok.

Väsentliga renoveringar i urval; 1995 byte av elstigare, 1997 stambyte, 2008 spolning av stammar, 2009 installation av 100 Mbp/s bredband i fastigheten, 2013 fönsterrenovering, 2014 ny fjärrvärmecentral, 2015/2016 renovering tak och takterrass samt hiss, 2020 spolning av stammar och ny tvättstuga.

Föreningen har inte beslutat om några större kommande renoveringsarbeten eller någon avgiftsändring, avstämt med styrelsen 2020-10-15. Föreningen är relativt lågt belånad (3 485 500 kr) och man äger marken och slipper därmed kostsam tomträttsavgäld. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggens dotterbolag Simpleko. För mer information om föreningens ekonomi och verksamhet se årsredovisningen samt stadgar.

Köparen debiteras en överlåtelseavgift på 1183 kr samt pantnoteringsavgift 473 kr.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren Simpleko. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Bergsundsgatan 12
Andelstal
1,33317
Andelstal insats
1,33576
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Vilket läge! Här bor du med närhet till allt; kommunikationer, restauranger, nöjen, träningsanläggningar och shopping och samtidigt vatten och naturområden. Här finns t ex kvartersbion Bio Rio, livescenen Lasse i Parken, Hornstulls marknad, Tanto med bad och park samt uteserveringar och flera träningsanläggningar (SATS, Friskis och Nordic Wellness). För den som gillar mer motion finns underbara löpar- och promenadstråk längs strandkanten runt Reimersholme, Långholmen och Årstaviken. Närmaste matbutik har du i grannhuset!

Parkering och kommunikationer

Föreningen har 14 parkeringsplatser på baksidan av huset, kostnad 850 kr/mån, för närvarande finns en plats ledig. I området gäller boendeparkering, 1 100 kr/mån (alternativt löses biljett för 75 kr/dygn) och ger tillstånd att parkera dag före helgdag och vardagar kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information se www.stockholm.se/parkering.

Närmast har du till buss 54 som går via Centralstationen till Gärdet och 66 som går till Sofia. Busslinje 4, Flygbussen, T-bana Hornstull, röd linje, finns alla inom bekvämt promenadavstånd. Inte så långt till pendel och tvärbana heller. Vill du ta bilen från stan är det nära till motorledspåfarter mot både norr och söder.

Kostnader

Avgift
1 346 kr/månad
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Gas
225 kr/månad
Driftskostnader
550 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt basutbud tv-kanaler från ComHem. Driftkostnaden om 550 kr består av försäkring, hushållsel och gas. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.
Överlåtelseavgift
1 183 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2008-11-10
Energiprestanda
201 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

  • Söndag 25 okt 12:30 - 13:30

    Varmt välkommen, anmäl intresse tack!

  • Måndag 26 okt 17:30 - 18:00

    Varmt välkommen, anmäl intresse tack!

Fakta

Pris
2 195 000 kr Högstbjudande
Avgift
1 346 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Bergsundsgatan 12
Ort
Stockholm
Boarea
25 m2
Rum
1
Andelstal
1,33317
Våning
2 mot gårdsplan
Hiss
Ja
Byggår
1938
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Bergsundsgatan 12!

Föreningens gemensamma takterrass

En del av nöjeslivet i kvarteren

Mariatorget, Tanto och Hornstull i närområdet

Välkommen till Bergsundsgatan 12!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!