Småhus / STALLARHOLMEN Mariefred Strängnäs / Brogatan 6B

Fantastiskt sjöställe - unikt tillfälle!

Nu är den underbara herrgårdsliknande villan Strandvik till salu! Ett välkänt hus sett från alla väderstreck i idylliska Stallarholmen. Strålande utsikt över Mälaren från alla rum och underbar strandtomt i väster. Sekelskifte med sex kakelugnar och tidstypiska detaljer. Bergvärme för bra driftsekonomi. Renoverad till toppskick exteriört. 10 rum och gemensamma utrymmen fördelat på drygt 300 kvm nyttjandeyta. Tomt om 2637 kvm. Ett tillfälle för t ex storfamiljen eller företagaren som söker ett representativt boende utöver det vanliga. Centralt i Stallarholmen med närhet till skola och matbutik, ca 1 tim med bil till centrala Stockholm, 12 min till tåget.

Film

Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras som följer;

Entréplan

 • Från grusplanen framför huset är det ett par trappsteg till huvudentrén som ligger väderskyddad under övre planets balkong. Här finns en rymlig hall med gott om plats för ytterkläder samt trappa till övre plan. Klinkergolv. Rakt fram sett från hallen är det dubbeldörrar mot salen.
 • Salen har gediget trägolv, vacker kakelugn, rakt fram ser man ut mot Mälarfjärden i väster och det inglasade uterummet.
 • Inglasat uterum, klinkergolv, skjutdörrar mot trädgården och stranden i väster. Här kan man njuta av sommarens fantastiska solnedgångar! Trappa till trädgården.
 • Matsal och Bibliotek har en bred öppning mellan rummen. Vacker kakelugn i matsalen och öppen spis med braskassett i biblioteket. Ljus och rymd med ljusinsläpp från både öster och väster.
 • Stort arbetskök med fönster i väster. Ett stort och ett litet skafferi, gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Inredning i körsbärsträ. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Från köket nås en mindre hall med förråd samt groventré mot husets kortsida.
 • Innanför köket finns ett matrum alternativt sovrum. Fönster i öster. Vacker kakelugn.
 • Intill salongen finns ett rum lämpligt som arbetsrum, vacker kakelugn och utsikt i väster.
 • Duschrum med separat WC och tvättställ. Helkaklat med klinkergolv och golvvärme.
 • Tvättstuga. Gamla vedspisen finns kvar, rummet behöver renoveras.
 • Från hall och tvättstuga nås ytterligare två sovrum, båda med kakelugn. Rummet närmast tvättstugan behöver renoveras.

Övre plan

 • Vacker trappa med plansteg i ek leder till övre planets hall som är möblerbar. Utgång till stor balkong med fantastisk sjöutsikt i öster.
 • Stort allrum med två fönster i väster. Kakelugn.
 • Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, tvättställ, badrumsskåp, handduksvärmare och tvättmaskin.
 • Två stora sovrum om ca 20 kvm samt tre rymliga förråd. Ett av förråden används som sovrum och det finns möjlighet att inreda ytterligare två förråd till t ex sovrum. Alla rum och förråd har fönster.

Förråd och källare

Ett rymligt förråd, som nås via trappa och dörr utifrån, finns under den inglasade verandan. I en tillbyggnad som nås från utsidan, intill köksentrén, finns ytterligare ett rymligt förråd och från detta förråd kommer man in i källaren under köket. Här finns ett pannrum för markvärmesystemet och varmvattenberedare samt diverse förvaring. Här finns även ett förråd med murat valv och tegelgolv, perfekt som blivande vinkällare! För att enkelt komma till förrådet kan en befintlig igensatt öppning till köksentrén tas upp igen.

Fakta

Boarea
210 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
110 m2
Total bostadsarea
320 m2
Rum
10

Byggnaden

Vacker huvudbyggnad uppförd 1909 och renoverad utvändigt med puts, målning och nya fönster 2017. Även garaget och balkongen är renoverad. Nytt tak på huvudbyggnaden 2010. Invändigt är allt i gott skick, se besiktningsprotokoll för mer information. Dock finns renoveringsbehov av ett sovrum på entréplan och tvättstugan.

Värt att notera är att det finns sex kakelugnar, varav två används samt en öppen spis med braskassett/insats som används. Huset värms med bergvärme och eldstäderna används endast för trevnad.

Fastighetsbeteckning
Strängnäs Toresunds-Sundby 1:3
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggår
1909
Uppvärming
Bergvärmepump
Grund
Krypgrund/Betong
Grundens vägg
Natursten
Stomme
Timmer
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Tak
Taktegel
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
2637 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
2637 m2

Parkeringplatser

Garage med plats för en bil. Stor grusplan framför och vid sidan av huset för flera bilar.

Närområdet

Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mellan Strängnäs och Mariefred. Samhället med omnejd består av ca 3400 invånare, vilket fördubblas sommartid! I tätorten finns bl a ett par restauranger, matbutik, bibliotek, distriktssköterska och konditori. Här finns bl a en jättefin sandstrand mitt i samhället och en nybyggd idrottsanläggning. Frilufts- och föreningslivet är omfattande med bl a golf, segling, ridning och fotboll. Stallarholmsskolan och Stallarholmens förskola är placerad centralt i samhället med närhet till skogen och Mälaren. Grundskolan är F-9 och här går ca 380 elever. Förskoleverksamheten omfattar tre familjedaghem och sju förskoleavdelningar. Närmaste gymnasium finns i Strängnäs. Bussförbindelse med Strängnäs och Mariefred. Restiden härifrån till Stockholm tar ca 1 timma med bil. Tåg till Stockholm från Läggesta station, som ligger ca 3 km väster om Mariefred, tar ca 35 min.

Kostnader

Sotningskostnad
83 kr/månad
Försäkringskostnad
417 kr/månad
Vatten och Avlopp
333 kr/månad
Hushållsel
1 167 kr/månad
Driftskostnader
4 125 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
7 687 kr
Personer i hushållet
2

Taxering

Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 144 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 587 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 731 000 kr
Standardpoäng
31
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2016-09-06
Energiklass
E
Energiprestanda
76 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Vannesta Ga:2
 • Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19660808)
 • Rättigheter last: Official- och avtalsservitut: rätt att anlägga, underhålla och förnya avlopp och vattenledning, väg - rätt att använda område för utfart.
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
Pantbrev
2st om totalt 5 720 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
7 995 000 kr Högstbjudande
Typ
Småhus
Adress
Brogatan 6B
Ort
Stallarholmen
Boarea
210 m2
Rum
10
Tomtarea
2637 m2
Byggår
1909
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Assisterande mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Nyrenoverad entré och balkong

Fantastisk strandtomt med brygga

Välkommen till sjöstället Strandvik!

Exteriört renoverat till toppskick

Hall med trappa till övre plan

Skjutbara glaspartier mot stranden i väster

Huset sett från väster

Utsikt från glasat uterum

Matplats i västerläge

Matsal med vacker kakelugn

Stort arbetskök

Skafferi och gott om förvaringsutrymmen, köksentré

Ett av flera likvärdiga rum på entréplan; bibliotek/allrum/sovrum

Sovrum på entréplan

Arbetsrum på entréplan

Vardagsrum med kakelugn och vackert golv

Pardörrar i flera rum

Fint sovrum med kakelugn intill hallen

Hall övre plan

Utgång till balkong i öster

Sjöutsikt i öster, perfekt plats för morgonkaffet!

Stort allrum eller sovrum intill övre hallen

Kan enkelt delas till två rum om så behövs

Utsikt från övre plan mot väster

Ett av flera sovrum på övre plan

Sovrum på övre plan

Badrum entréplan

Badrum övre plan

Sjöutsikt i öster!

Sjöutsikt i väster!

Nära till fin badstrand och park

Nära till både Strängnäs och Mariefred, här Mariefreds museijärnväg

Värdshuset i Mariefred

Gripsholms slott

Nära till Strängnäs mysiga hamn!

Fastighetskarta

Välkommen till Strandvik i Stallarholmen!

Planlösning

Planritning entréplan

Planritning övre plan


Strängnäs Toresunds-Sundby 1:3

Brogatan 6B

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!