Småhus / Strängnäs Finninge / Brunnsvägen 162A

Välplanerat boende med idyllisk trädgård!

Jättefint hus och trädgård i populärt och barnvänligt område straxt utanför centrala Strängnäs. Här bor du med bekvämt avstånd till förskola, grundskola och lekplats i ett lugnt bostadsområde med villabebyggelse och närhet till naturen. Huset är välplanerat med många ljusinsläpp som gör det trivsamt och flera av rummen har högt i tak. De två våningsplanen rymmer bl a ett stort vardagsrum och kök, 3-4 sovrum, två fräscha badrum samt gäst-wc och tvättstuga. Ett hus med möjligheter där det övre planet mycket väl kan fungera som tonåringarnas egna avdelning med sovrum, badrum och allrum. Fiber finns indraget. Mycket bra förvaringsmöjligheter, både invändigt och i förråd som nås från trädgården. Carport med elstolpe finns i länga nära huset. Friköpt tomt. Observera att huset är fristående och inte sitter ihop med något grannhus, men Lantmäteriet kallar det ett kedjehus.

Trädgården som omgärdas av staket och växtlighet måste upplevas på plats, den är närmast perfekt för småbarn, husdjur och dig som vill ha en lättskött tomt med strålande sydvästläge. Platsen för sommarens alla måltider är given; en mysig uteplats under tak finns i anknytning till köket och från stora sovrummet på övre plan nås även en balkong i västerläge. Finninge och övriga Strängnäs bli allt mer populärt med sin småstadskänsla, den trevliga hamnen, badplatser, bra skolor och kommunikationer. Missa inte tillfället, hus i denna storlek och det fina läget kommer sällan ut till salu. Varmt välkommen med intresseanmälan och kom på visning!

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brunnsvägen 162a! Bilen parkerar du i carport eller längs gatan och sista biten är det gångväg, det här gör området närmast bilfritt, lugnt och barnvänligt. Väderskyddad entré finns på husets södra sida och en grind på den västra sidan leder in på tomten. Husets yta om 135 kvm disponeras som följer.

Entréplan

Rymlig och möblerbar hall med plats för ytterkläder både i garderober och klädhängare. Stort fönsterparti i söder ger dagsljus och det är vita målade väggar samt klinkerliknande och slitstark vinyl på golvet. I hallen finns husets luftvärmepump och även en vit och fin trappa till övre planet.

Till vänster om entrén finns vardagsrummet som har stora fönster i söder och norr med utsikt mot trädgården. Här finns gott om plats för stora sällskap, rummet är öppet upp i nock, tapetserat i sandfärgad nyans och på golvet ligger ljus träparkett.

I anknytning till hallen finns gästtoalett med handfat och wc samt en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaringsutrymmen. Här finns även husets elcentral och varmvattenberedare.

Hallen leder rakt fram in till det stora och trivsamma köket. Här finns plats för stort matbord intill burspråket med utsikt mot trädgården. Det finns även en dörr ut till terrassen som har bästa tänkbara västerläge. Köket har ljusa skåps- och lådfronter och ett sandfärgat kakel ovan disk och arbetsbänk. Det finns vitrinskåp och inbyggda spotar. Köket har gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor och utrustningen består av kyl och frys, spis, fläkt, ugn och diskmaskin. Arbetsbänk i stenliknande och tålig laminat. Samma golv som i hallen.

Badrummet på entréplanet är modernt och fräscht med grått kakel och klinkers. Badrummet är utrustat med glasad duschhörna med mindre kakelplattor i grå nyans, wc, handfat, spegel och badrumsskåp. Spotlights, golvvärme och handduksvärmare finns också.

Två rymliga sovrum finns på entréplanet, det större av dem rymmer dubbelsäng och har en platsbyggd garderob samt fönster mot trädgården. Intill sovrummen finns ytterligare två garderober samt en stor klädkammare. I passagen intill sovrummen finns även utgång till trädgården.

Övre plan

Trappan i hallen leder till det övre planet och här kommer man först till ett stort allrum. När huset byggdes var detta ett sovrum och det är enkelt att återställa om fler sovrum behövs. Allrummet har fönster i söder och väster och även här är det högt i tak. Väggarna är tapetserade i varmt röd ton och nedtill bröstpanel i furu, som är på stark tillbakagång! Ljust laminatgolv.

Sovrummet är stort och har en garderobsvägg med glasade skjutdörrar. Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare någon möbel. Rummet har ljusa ytskikt och en fondvägg med mönstrad tapet. Från sovrummet nås en balkong som har utsikt mot trädgården och fint västerläge.

Intill sovrummet finns ett fräscht badrum som är helkaklat med ljust kakel och klinkers i matchande nyans och mönster. Här finns vädringsfönster, hörnbadkar, wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp och handduksvärmare och golvvärme.

Fakta

Boarea
135 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
0 m2
Rum
5
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4

Byggnaden

Huset byggdes 1976 och är målat i falu rödfärg. Markiser i grönt och vitt finns över flera fönster. Huset har ett trevligt och öppet läge i bostadsområdet och dessutom har trädgården sydvästläge med solchans nästan hela dagen. Huset har haft samma ägare sedan 1988 och har underhållits löpande med målning och diverse småreparationer. Ett flertal fönster har bytts ut ca 2015 och kök (2007) och badrum (2009) har renoverats. Värmekällor är luftvärmepump samt radiatorer.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS LOKATTEN 30
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggår
1976
Uppvärming
Luftvärmepump, elradiatorer
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Eternit och plåt
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag, samt frånluftsfläkt i badrum
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp
Övriga byggnader

I anslutning till huset finns två rymliga förråd som båda nås från trädgården, perfekt för t ex trädgårdsredskap och cyklar.

Tomt

Uteplats

Härlig trädgård utan störande insyn. Här finns gräsmatta för lek och avkoppling och ett flertal växter som Höstflox, Smultronschersmin, Kaprifol, Liljor, Rosor och Pioner. Trädgården är omsluten av huset och staket med en grind. Idealiskt om du vill ha koll på t ex barn och hundar. I anslutning till köket finns dessutom en väderskyddad uteplats med trädäck.

Tomtyta
222 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
222 m2

Parkeringplatser

Carport med plats för en bil finns i gemensam länga i närheten av huset, ingår i samfällighet.

Närområdet

Välkommen till en mycket trevlig villa med ett jättebra läge i området! I Finninge bor du med närhet till naturen men även Mälaren och allt som stan har att erbjuda! Promenera eller cykla till stadskärnan och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga Västervikshamnen och slå dig ned på någon trevlig servering, kanske ett besök på Edsbacka Bistro. Fler restauranger finns i centrum och för den kulturintresserade finns mycket att se och uppleva i Strängnäs. Mest känt är Domkyrkan från 1291 och kvarnen vid hamnen. Men här finns också ångbåtsbryggan, strandbadet på Visholmen och kulturhuset Multeum som inrymmer bibliotek och museum med utställningar.

På Brunnsvägen 162a bor du med bekvämt avstånd till all upptänklig service som matbutiker, gym, padelarena, idrottsplatser och inte minst resecentra med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 45 min. Här finns även många busslinjer samlade. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs vilket gör att staden ligger bra till för den bilburne. Avstånd till andra städer ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium och de finns i både privat och kommunal regi. Närmaste skola är Finningeskolan F-3. Till förskolan Grävlingen är det drygt ett stenkast, dvs 75 meter.

Kostnader

Elkostnad
1 250 kr/månad
Försäkringskostnad
333 kr/månad
Samfällighet
1 500 kr/månad
Driftskostnader
3 083 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
8 874 kr
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden består av elkostnad som innefattar hushållsel och uppvärmning. Tillkommer gör försäkring och samfällighetsavgift. Totalt ca 3083 kr/mån. I samfällighetsavgiften ingår vatten och avlopp, sophämtning och vägunderhåll. Dessutom ingår carport med plats för en bil. Notera att driftskostnader kan varierar stort, beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1976
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 464 000 kr
Taxeringsvärde mark
516 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 980 000 kr
Standardpoäng
30
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2022-08-16
Energiklass
E
Energiprestanda
131 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Lokatten Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 19730924)
Pantbrev
8st om totalt 830 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Visningar

  • Söndag 9 okt 12:30 - 13:30

    Varmt välkommen! Öppen visning, ingen föranmälan behövs!

Fakta

Pris
2 795 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Brunnsvägen 162A
Ort
Strängnäs
Boarea
135 m2
Rum
5
Tomtarea
222 m2
Byggår
1976
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Terrassen i sydväst nås från köket

Kök med plats för många!

Badrum på entréplanet

Vardagsrummet sett mot hallen

Allrum eller sovrum

Sovrum övre plan med balkong

Garderobsvägg med skjutdörrar

Badrum på övre plan

Två sovrum på entréplanet

Gäst wc och tvättstuga

Idyllisk trädgård

Gott om förråd, staket med grind

Trevligt med klassiskt falurött!

Liten lekpark nära huset

10 min med cykel till stadskärnan och tågstationen

Småbåtshamn och bad i centrum

Välkommen till Brunnsvägen 162A!

Planlösning

Entréplan

Övre plan


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!