Småhus / Västra Åkerby / Byalagsvägen 25

Toppläge mitt i villaidyllen!

Mycket välplanerad och gedigen villa i attraktiva och populära Västra Åkerby. Ett boende för dig som vill bo i barnvänligt område med en härlig tomt och strålande utsikt över skog och åkrar!

 • Nyskick, lågt behov av underhåll i många år
 • Bekvämt avstånd till förskola och grundskola
 • Tomt i söderläge, solchans hela dagen
 • Enplansvilla med möjlighet att expandera
 • Tre sovrum och inredningsbart övre plan
 • Stor terrass med flera uteplatser
 • Plan gräsmatta för lek och avkoppling
 • Stora ytor för fordon och t ex carport
 • 10 min med bil till tågstation Läggesta
 • Fiber indraget, perfekt för arbete och nöje
 • Naturskönt läge med vidsträckt vy, avkopplande
 • Nybyggt, ingen fastighetsskatt på många år!

Den här fina villan är perfekt för en barnfamilj eller dig som söker ett bekvämt boende med allt samlat på ett plan! Här finns idag tre sovrum och det är lätt att ordna fler om så behövs - hela det övre planet är idag oinrett, men isolerat och förberett för byggnation. Rymligt vardagsrum med utgång till stor terrass i söderläge och trädgården. Tomten har ett fritt läge och ansluter till åkermark och ett lekvänligt skogsparti. Terrassen har plats för flera utegrupper och här ges möjlighet att följa solens gång från morgon till kväll. Socialt, ljust och inbjudande kök i öppen planlösning med en rymlig matplats. Badrum, toalett samt stor tvättstuga med groventré.

Huset är byggt av Kruus med verksamhet i Mariefred. Området är Kruus största projekt med byggnation av 45 hus helt i egen regi. På ett markområde utanför den gamla bruksstaden Åkers Styckebruk har Västra Åkerby växt fram. Området består av tre hustyper; mindre villor, större villor och parhus vilket ger området en tydlig bykänsla. Se länk till hemsida för mer information.

Den lättskötta tomten har utmärkt söderläge och bra läge i området utan störande insyn. Tomtens söderläge bör vara perfekt för både framtida solpaneler, bubbelbad och poolbygge för den som vill. Närhet till påfart till E20 och pendelavstånd till Stockholm med bil eller tåg, med andra ord en bra utgångspunkt för dig som arbetar i exempelvis Strängnäs, Eskilstuna, Södertälje eller Stockholm. Varmt välkomna och anmäl gärna intresse tack, så hjälps vi åt att hålla oss friska!

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket välplanerade och funktionella villa i närmast nyskick, nybyggt 2016! Behövs det fler rum eller gemensamhetsytor finns möjlighet att inreda det övre planet, i dagsläget används det som förvaringsutrymme. Hela det övre planet är isolerat och det är förberett för att dra upp värme, vatten och avlopp. Husets entréplan har en takhöjd på 2,5 m och gemensamt för alla rum är att de har ljusa tapeter, fina trägolv i ek och höga socklar. Rummen beskrivs som följer;

Hall

Huvudentrén finns längs husets norra långsida och här möts man av en hall med gott om plats för ytterkläder, här finns både kapprum och en rymlig klädkammare. Från hallen finns en trappa till övre plan och en gästtoalett. Hallen har klinkergolv med vattenburen golvvärme - snyggt, praktiskt och bekvämt!

Vardagsrum

Rakt fram från hallen ser man genom vardagsrummet och ut mot terrassen. Det är ett ljust och stort vardagsrum i öppen planlösning med matplatsen och köket. Rummet har fönster i söderläge och utgång till terrass och trädgård.

Kök

Jättefint kök med stor matplats framme vid de glasade pardörrarna mot terrassen och vidsträckt utsikt över omgivningen. Köket går helt i vitt med släta skåps- och lådfronter. Här finns gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen; lådor, skåp och ett skafferi. Köket är utrustat med diskho, induktionshäll och fläkt i vitt utförande, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Inbyggd mikro och ugn, även dessa i vit nyans för ett enhetligt intryck. Över köksdelen finns takspotar med dimmer.

Tre sovrum

Närmast vardagsrummet finns det största sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng, garderober och ytterligare möbler, kanske en arbetsplats. Rummets hörnläge och fönster ger ljusinsläpp från både öster och söder och dessutom ger de glasade pardörrarna mot terrassen ett härligt ljusinsläpp. Från sovrummet nås det stora badrummet.
De övriga två sovrummen nås från hallen. De är ungefär lika stora och har plats för t ex säng, soffa och skrivbord. Båda rummen har fönster med norrläge.

Badrum

Stort och fint badrum med fönster som ger dagsljus och möjlighet att vädra. Utrustningen består av wc, tvättställ, badrumsskåp och lite avskilt ett snyggt duschutrymme. Badrummet är helkaklat i vitt och klinkergolv i mörkare nyanser. Rummet är förberett och har plats för ett hörnbadkar.

Tvättstuga och teknikrum

Från hallen nås tvättstugan som är en sann dröm för barnfamiljen! Här finns gott om arbetsytor för klädvård och en groventré. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens, de står sida vid sida och ovanpå finns en arbetsbänk med ho. I rummet finns även flera garderober samt husets moderna och effektiva värmecentral från Nibe. Fönster med norrläge, klinkergolv och ljusa väggar.

Fakta

Boarea
121 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
0 m2
Rum
4
Antal sovrum
3

Byggnaden

Villa i 1½ plan från 2016, byggt av välrenommerade byggbolaget Kruus. Huset är målat i en behagligt grön nyans med vita knutar och fönster med spröjs, vilket ger ett trevligt intryck. Större delen av trädgården ligger i söderläge utan störande insyn. Plan gräsmatta för lek och avkoppling samt en jättestor terrass längs tre sidor av huset. Plats lämplig för carport och förråd finns intill husets kortsida och nära huvudentrén. Idag är här en grusplan med plats för flera bilar.

Tomten gränsar i söder mot åkermark och skog och det är ett lugnt bostadsområde utan genomfartstrafik.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS HÄSTHOVEN 40
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggår
2016
Uppvärming
Frånluftsvärmepump - vattenburen värme
Värmekällans märke
Nibe
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster isoler
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
1023 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
1023 m2

Närområdet

Åkers Styckebruk kallas ofta bara Åker. Det är en ort med anor tillbaka till 1500-talet då kanontillverkningen i bruket startade. Idag tillverkas inte kanoner utan stålvalsar och bruket är en av de största arbetsgivarna i Strängnäs kommun. I Åker bor du med naturen runt hörnet, det är nära till skog och sjö, vilket ger möjlighet till ett aktivt friluftsliv med t ex fiske, vandring och bad. Föreningslivet erbjuder också ett stort urval aktiviteter och i Åker finns både simhall och ishall. Till centrum med bl a matbutik och pizzeria är det cykelavstånd och för större utbud av butiker och restauranger finns både Mariefred och Strängnäs att välja på.

I Åker finns välutbyggd barnomsorg och omtyckt grundskola, Åkerskolan. Det är cykelavstånd till Åkerskolan som är en kommunal grundskola (F-9) med ca 440 elever. Det finns tre kommunala förskolor och till den närmaste, Skämby, är det bekvämt promenadavstånd. Huset på Byalagsvägen ligger bra till kommunikationsmässigt; här kommer man snabbt ut på E20 och till Läggesta tågstation tar det ca 10 min med bil och något längre med buss. Tåget tar ca 40 min till Stockholm C och ca 15 min till Södertälje och Strängnäs.

Kostnader

Kostnad samfällighet
917 kr/månad
Försäkringskostnad
400 kr/månad
Fiber
83 kr/månad
Driftskostnader
3 600 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I samfällighetsavgiften om ca 2773 kr/kvartal ingår vatten/avlopp och skötsel av väg och gemensamma ytor. Renhållning 2400 kr/år. Hemförsäkring ca 4800 kr/år. Elkostnad (värme och hushållsel) ca 24000 kr/år. Fiber ca 1000 kr/år plus kostnad för val av hastighet. Total driftkostnad 43 200 kr/år eller ca 3600 kr/mån. Fråga gärna mäklaren vid behov om mer information och individuell boendekalkyl.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2016
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 683 000 kr
Taxeringsvärde mark
466 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 149 000 kr
Standardpoäng
27
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är beställd
Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiprestanda
0 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Hästhoven Ga:1
 • Planer och bestämmelser: Skämby 5:1 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20020410)
Pantbrev
1st om totalt 2 550 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Budgivning

Senaste bud 4 400 000 kr

Budgivare Bud
2 4 400 000 kr
3 4 350 000 kr
2 4 300 000 kr
4 4 235 000 kr
3 4 200 000 kr
5 4 175 000 kr
4 4 125 000 kr
3 4 100 000 kr
1 3 950 000 kr
2 3 900 000 kr
1 3 850 000 kr

Fakta

Pris
3 795 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Byalagsvägen 25
Ort
Åkers Styckebruk
Boarea
121 m2
Rum
4
Tomtarea
1023 m2
Byggår
2016
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Byalagsvägen 25!

Nära till Strängnäs...

...och Strängnäs mysiga hamn

Välkommen till Byalagsvägen 25!

Cykelavstånd till Forsabadet i sjön Visnaren

Åkers kyrka från 1100-talet

Planlösning

Entréplan

Övre plan oinredd


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!