Bostadsrätt / VÄSBY CENTRUM / Drabantgatan 12, 5 tr

Lyxigt boende med guldkant!

OBS! ACCEPTERAT PRIS! OBS! Fantastiskt boende, som är så mycket mer än bara en lägenhet, är nu klart för inflyttning!

 • Bli först att flytta in, allt är nytt och oanvänt
 • Egen terrass om 20 kvm med söderläge, plan 5
 • Fönster i tre väderstreck, utsikt mot stor park
 • Tillgång till takterrass plan 18 och inglasat orangeri
 • Bemannad reception, service tillgänglig, tryggt
 • Trevlig, social miljö, kaffe och tidningar ingår
 • Restaurang i huset, möjligt att boka del för fest
 • Praktisk hjälp, it-service, bilpool, hantverkare
 • Stort gym, gruppträning, relax, bastu, aktiviteter
 • Unikt i detta fall, garageplats går att hyra direkt
 • Föreningen har grönskande infinity garden, plan 2
 • Stor park utanför porten med damm och brygga
 • Nära till Väsby Centrum, bussar och tågstation
 • Juridisk person kan vara ok som medlem, prövas
 • Omgående inflyttning, så fort medlemskap ok
 • OBS! Du ska ha fyllt minst 55 år innan inflyttning

Här bor du med fönster i tre väderstreck, strålande utsikt och 20 kvm stor terrass med bästa tänkbara söderläge! Bli först med att flytta in, allt är nytt! Mer bekväm bostad än denna är svår att hitta. Det här är ett 55-plusboende med extra guldkant, eller vad sägs om bemannad reception, möjlighet till träning och behandlingar, restaurang i huset och tjänster som bilpool, vaktmästare och it-service. Nära Väsby centrum och allmänna kommunikationer. Vacker trädgård för de boende finns på plan tre i huset och högst upp på plan 18 i höghuset har du tillgång till ett orangeri i världsklass med strålande utsikt och fantastiska solnedgångar. Med dammar och bryggor utanför det guldfärgade huset blir semesterkänslan påtaglig, som Dubai fast i Väsby! OBS! Garageplats till denna lägenhet finns och kan tas över direkt utan kötid! Både garage och förråd nås med hiss. Juridisk person ok som medlem, om samstämmig styrelse, vilket prövas från fall till fall. Om så önskas är ett snabbt tillträde möjligt.

Den välplanerade lägenheten har två sovrum, vardagsrum och stort kök med matplats. Här finns dessutom både badrum och separat gästtoalett. Den privata uteplatsen har ett skyddat läge och omges av planteringar. Tack vare det höga läget är här solchans från morgon till kväll! Mycket vackert hus med påkostat utseende, ritat av Alessandro Ripellino och uppfört av Sveafastigheter och H2 Entreprenad. Ett lyxigt och bekvämt boende för dig som uppskattar högklassig service, trivsel och gemenskap. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk medlemsavgift för Silver Life om 1750 kr/mån och boende. Garageplats finns och kan tas över direkt! Välkommen med intresseanmälan för visning, mäklaren direkt 0707224588.

Rumsbeskrivning

Det här är ett tillfälle att flytta in i nyproduktion utan att behöva vänta i flera år på att huset ska bli färdigt! Allt är naturligtvis i toppskick och det märks redan vid husets ljusa och trevliga entré. Lägenheten har ett bekvämt läge och kan nås utan att du behöver ta ett enda trappsteg, även garaget och lägenhetens förråd nås med hiss. Gemensamt för lägenhetens alla rum är att här finns mattlackerat parkettgolv i trestavig ek, vackra fönsterbrädor i sten och väggarna är målade i en ljus vit nyans. Takhöjden är ca 2,5 m. Det är stora fönster för optimalt ljusinsläpp. Lägenheten har hall, modernt kök i öppen planlösning med matplatsen, rymligt vardagsrum, två sovrum, toalett och badrum enligt följande;

Uteplats och hall

Den egna uteplatsen har ett lugnt gavelläge där ingen annan passerar. Platsen är omgärdad av planteringslådor och väderskyddad i och med taket ovanför. Belysning av uteplatsen sker dels via taket och golvet, genom stråk av glasbetong. Inne i lägenheten finns närmast entrén plats för ytterkläder. Direkt till höger finns ett rum för matplats eller kanske som vardagsrum om man så vill. Hallen närmast entrén har ett mörkt klinkergolv som är både praktiskt och snyggt. Säkerhetsdörren mot uteplatsen har ett glasparti, vilket ger dagsljus i hallen. Tittöga finns monterat och det finns även porttelefon för extra trygghet.

Kök

Köket från Vedum har ljusa skåps- och lådfronter och det finns gott om förvaringsutrymmen. Vitt kakel ovan diskbänken och en snygg granitliknande arbetsskiva. Kökets utrustning består av diskmaskin, elspis med ugn, fläkt, inbyggd mikro samt kyl och frys.

Sovrum

Två sovrum med platsbyggda garderober och fönster med österläge. Det större av sovrummen har plats för dubbelsäng.

Vardagsrum

Vardagsrummet finns intill stora sovrummet. Rummet kan naturligtvis fylla en annan funktion, t ex om det kombinerade köket och matplatsen används som vardagsrum i stället.

Badrum och toalett

I lägenheten finns både separat toalett och ett rymligt badrum. Toaletten har handfat, wc, vita väggar och mörkt klinkergolv. Det helkaklade badrummet har även det vita väggar och mörkt klinkergolv. Här finns glasad duschhörna, wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp med spegel och belysning, handduksvärmare och golvvärme. Tvättmaskinen är en kombimaskin, dvs det är både tvättmaskin och torktumlare i ett, vilket sparar utrymme och ger en praktisk arbetsyta ovanpå maskinen.

Fakta

Lägenhetsnummer
1501/1501
Boarea
77 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
3
Våning
5 av 9 våningar i huset
Förening
Brf Lyckan i Väsby
Andelstal
3,80620
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Lyckan i Väsby

Bostadsrättsföreningen Lyckan i Väsby är en ny förening med ett alldeles nytt hus för medlemmarna. 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, är fördelade på nio våningsplan där de två nedersta utgörs av lokaler, garage, cykelrum och lägenhetsförråd. Intill finns restaurang, bemannad reception, träningslokal och relaxavdelning. Parken ligger en trappa upp från gatuplan och är bara till för de boende. Parken är en sk infinity garden, eftersom den visuellt förbinds med Blå parken framför huset. Här blir du först att flytta in och i ett nybyggt hus finns inga planerade underhållsarbeten eller reparationer. En besiktning av lägenheten och huset kommer att ske om två år för att säkerställa byggkvaliteten.

Som innehavare i bostadsrättsföreningen måste du vara medlem i Silver Life. Kostnaden är 1750 kr per person och månad. Be gärna mäklaren om mer information om alla fördelar av medlemskapet. Se även länk i presentationen till Silver Lifes informativa hemsida.

I huset finns 17 garageplatser och det finns en plats som kan medfölja denna lägenhet om så önskas, kostnaden är 1250 kr/mån.

Föreningen äger marken, vilket är betydelsefullt för föreningens ekonomi eftersom man inte påverkas vid eventuella höjningar av tomträttsavgälder.

Lägenheten har flera uttag för bredband och TV och föreningen har anslutit till Tele 2 för TV och öppen fiber via Stadsnätet. Bostadsrättsinnehavaren väljer eget abonnemang för telefoni och bredband via Stadsnätet.

Teknisk förvaltare är Redab, Roslagens Energi- & Driftteknik AB. Ekonomisk förvaltare är Ekonomi Roslagen AB. Överlåtelseavgift betalas av säljaren med ca 1190 kr och eventuell pantsättningsavgift med ca 476 kr/pantnotering.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Övriga utrymmen i föreningen

Medlemskap i Silver Life är obligatoriskt för de boende i Brf Lyckan i Väsby och konceptet beskrivs bäst av dem själva. Här följer en beskrivning från deras egen hemsida, länk finns även i presentationen;

På Silver Life Upplands Väsby finns ett boende för den som uppskattar att ha nära till allt. Området Fyrklövern ligger vid Upplands Väsby centrum där kommunens ambition är att få till en tät och levande stadskärna. Närheten till centrum med tillgång till affärer, caféer och service är något som attraherar många aktörer och där planeras för bostäder för alla kategorier; seniorer, barnfamiljer, studenter. I detta utmärkta läge etablerar sig Silver Life. Silver Life erbjuder en helhetssyn på åldrandet från trygghetsboende till hemtjänst, och så småningom ett äldreboende på samma område.

Silver Life Upplands Väsby

FACILITETER
Från vår lounge ser du takträdgården, Infinity Garden, med utsikt över området Fyrklövern och den nya Blå parken. Här kan du ta en kopp kaffe med en granne eller slå dig ned för att läsa en bok eller en tidning. I anslutning till loungen ligger Silver Lifes gym och träningsutrymmen, utrustat även för dig som har behov av rehabilitering. Den som önskar kan koppla av med ett besök i vår relax med bastu. Intill vår lounge finner du restaurangen där du tillsammans med dina grannar kan avnjuta en måltid i trevlig miljö. Restaurangen besöker du även för de arrangemang och event som ingår i medlemskapet såsom exempelvis konserter och föreläsningar.

SERVICE
Silver Lifes serviceteam bistår dig med allt ifrån enklare hantverkstjänster till datorhjälp. I loungen får du bland annat hjälp med bokningar av tilläggstjänster såsom behandlingar, catering, byte av däck, bilpool eller hushållsnära tjänster. Vår vaktmästare hjälper dig med enklare hantverkstjänster, t.ex. uppsättning av gardiner och tavlor, byte av lampor och är behjälplig om avloppet proppar igen. Får du problem med din telefon, iPad eller dator är vår IT-service bara ett samtal bort och de hjälper dig gärna. I våra träningslokaler finner du fysioterapeut och tränare som hjälper dig med ett personligt utformat träning- eller rehabiliteringsprogram, individuellt anpassat efter dina önskemål och behov. I vårt behandlingsrum har du möjlighet att träffa läkare, sjuksköterska eller boka tid med frisör, massör eller fotterapeut. Är du i behov av rådgivning i kontakt med kommun och landsting hjälper vi dig att få kontakt genom vår vårdkoordinator.

Förening
Brf Lyckan i Väsby
Andelstal
3,80620
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

På Drabantgatan 12 (Drabantvägen står det på vissa ställen, t ex på Googles karta, men enligt Upplands Väsby kommun ska det heta Drabantgatan) bor du precis intill Upplands Väsby centrum med ett 80-tal butiker, restauranger och allmän service. Det är även nära till pendelstationen och tåget till Stockholm och Uppsala, avståndet är ca 2,5 mil respektive 4,5 mil. I närområdet finns för den aktive idrottsanläggningar, simhall och trevliga motionsspår.

Kostnader

Avgift
3 893 kr/månad
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
300 kr/månad
Driftskostnader
500 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp. Tillkommer gör en obligatorisk medlemsavgift för Silver Life om 1750 kr/mån och boende. Den uppskattade driftkostnaden om 500 kr består av försäkring och hushållsel. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.

Energideklaration

Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiprestanda
0 kWh/m2
Kommentar
Energideklaration är ej utförd då huset är nytt.

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

 • Söndag 29 maj

  Varmt välkommen att boka visningstid!

Fakta

Pris
2 995 000 kr /bud
Avgift
3 893 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Drabantgatan 12, 5 tr
Ort
Upplands Väsby
Boarea
77 m2
Rum
3
Andelstal
3,80620
Våning
5
Hiss
Ja
Byggår
2021
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Gemensam takterrass med orangeri

20 kvm stor terrass hör till lägenheten

Lägenhetens läge rödmarkerat

Relaxavdelning, duschar och bastu

Gym och gruppträning

Lounge med kaffe och tidningar

Bemannad reception

Restaurangen öppnar i sommar, ej klar

Föreningens "infinity garden"

Utsikt från egna terrassen

Utsikt mot Blå Parken

Söderläge och solchans hela dagen

Plats även för soffgrupp och bord

Kökets matplats intill uteplatsen

Gästtoalett och...

...stort badrum

Mindre sovrummet till höger

Stora sovrummet till höger

Mycket rymligt sovrum med garderober

Vardagsrummet till vänster i bild

Entrén i gatuplan

Parken med damm och bryggor är snart klar

Blir ännu finare med vatten!

Animation från situationsplan Upplands Väsby kommun, Ripellino arkitekter

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!