Småhus / / Ekhovsvägen 43D

Radhus i toppskick i charmiga Mariefred!

Välkommen till ett fantastiskt fint radhus i populära småstadsidyllen Mariefred! Granne med både naturen och staden och dessutom en fastighet med äganderätt som ger bra boendekostnad. Det närmast helrenoverade radhuset i två plan rymmer vardagsrum med stor balkong, tre sovrum, jättefint kök, tvättstuga och påkostat badrum. Från köket nås den underbara altanen som har perfekt söderläge och plats för både lek och avkoppling. I övrigt finns en uteplats även på husets entrésida och ett rymligt förråd. Dessutom finns en garageplats med ytterligare ett förråd och intill garaget finns p-plats för en bil till.

I det barnvänliga bostadsområdet Ekhov finns lekkamrater i alla åldrar och det är nära till lekplats, naturen, förskolor och grundskolor. Närmast är det till Nyponets förskola och Mariefreds skola F-9 som båda nås på ett par minuters promenad. På Ekhovsvägen bor du även med närhet till idrottsanläggningar, motionsspår och utegym, härliga grönområden runt knuten och det är bara en kort promenad till Mariefreds charmiga stadskärna med butiker, Coop och ICA, restauranger, Systembolaget, gym och service som apotek och vårdcentral. Pendelavstånd till t ex Stockholm dit du kan ta tåget från Läggesta på ca 40 min.

Varmt välkommen med intresseanmälan till Högalidsmäklarna och Göran Selinder, mobil 0707224588 eller goran@hogalidsmaklarna.se

Rumsbeskrivning

Entréplanet

Entrén ligger väderskyddad intill förrådet och uteplatsen. I hallen finns plats för ytterkläder i en garderob med skjutdörr och spegelglas. Mönstrad tapet som matchar det grå klinkergolvet och fönster intill ytterdörren ger dagsljus. Intill hallen finns en gästtoalett med wc och tvättställ med underskåp.

Intill entrén finns ett rymligt sovrum. För dem som vill ha fler sovrum på övre planet kan detta rum användas som vardagsrum. Rummet har en garderobsvägg, parkettgolv, vita väggar och ett fönster mot husets entrésida.

Rakt fram från hallen nås köket som är den naturliga samlingsplatsen i detta hem. Här finns matplats med utrymme för många gäster och gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Grå skåps- och lådfronter samt vitt kakel med fasade kanter ovan disk- och arbetsbänk ger ett elegant och tidlöst intryck. Vitrinskåp, belysning, vit arbetsbänk i komposit och vitvaror i rostfritt utförande. Utrustningen består av en 80 cm bred induktionshäll, fläkt, mikro, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Extra kyl och frys finns i tvättstugan som nås från köket och här finns utöver tvättmaskin även varmvattenberedare, arbetsbänk och dusch.

Från köket nås altandäcket med söderläge och solchans hela dagen. Det är en härlig yta för lek och umgänge och en given plats för sommarens alla måltider. Staket runt om gör det till en trygg plats för småbarn och husdjur. En stor markis ger skugga varma sommardagar.

Övre plan

En vit trappa leder upp till övre planet där du finner vardagsrummet. Rummet är rymligt och har ett brett fönsterparti som ger mycket ljus och utsikt mot omgivningen. Från vardagsrummet nås balkongen som är i söderläge.

Två sovrum, båda med parkettgolv, fina tapeter och fönster i svalt norrläge. Det större av rummen har en garderobsvägg. I hallen intill finns en garderob samt lucka till vinden.

Elegant badrum som ger hotellkänsla! Modernt med stora grå kakelplattor och ljusgrått klinkers. Öppningsbart takfönstret ger dagsljus och kompletteras med spotlights. Utrustningen består av tvättställ med underskåp, wc, två vägghängda skåp, handduksvärmare, golvvärme samt dusch med linjeavlopp.

Fakta

Boarea
106 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
0 m2
Rum
4
Antal sovrum
3
Internet
Bredband via Fibra och TV via Sappa

Byggnaden

Allmänt och underhåll

Redan vid husets entré märks det fina skicket i form av fräscha ytskikt och det är omsorgsfullt renoverat både inne och ute;

2016: Nytt kök och nya vitvaror.
2016: Målning, tapetsering och nya parkettgolv på både entréplanet och övre plan.
2016: Nya oljefyllda element i hela huset.
2019: Nytt badrum på övre plan.
2021: Nytt plåttak på förrådsbyggnaden.
2022: Tilläggsisolering av fasaden vid kök och vardagsrum mot baksidan.
2022: Ny fasadpanel.
2022: Balkongräcke.
2022-2023: Altandäck och staket på husets fram- och baksida.

Tidigare har även balkong- och altandörrar bytts samt nytt ytterdörrsparti. Alla fönster, utom badrumsfönstret, har bytts till 3-glas.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS EKSTUBBEN 11
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggår
1974
Uppvärming
Luftvärmepump och elradiatorer
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/Trä
Fasad
Tegel/Trä
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Självdrag och mekanisk i badrum
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
135 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
135 m2

Parkeringplatser

Garage i länga nära huset och här finns plats för en bil samt även ett förråd. Plats finns även för en bil framför garaget. Vid fler bilburna gäster finns parkeringsplats längs vägen intill fotbollsplanen, straxt innan garaget.

Närområdet

Mariefred och ditt nya hem på Ekhovsvägen är idyllen där storstadens stress känns avlägsen! Här finns allt man behöver för vardagslivet samlat i stadskärnan med anor sedan 1300-talet. Gator, torg och gränder påminner om en annan tid med alla charmiga trähus och närheten till vattnet ger en speciell karaktär. Mariefred kan stoltsera med ett populärt utflyktsmål, Gripsholms slott. Här finns även en omtalad museijärnväg och Sveriges äldsta värdshus från 1609. I Mariefred bor ca 7000 pers och barnomsorg och skola finns inom bekvämt avstånd, Mariefreds Skola F-9 och Gripsholmsskolan F-9.

Fritiden kan fyllas med golf på närliggande Gripsholms Golfklubb, idrott i IFK Mariefred, bad- och båtliv samt naturupplevelser i omgivningarna. Centrala Mariefred går du till på ca 10 min! I övrigt finns här mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Läggesta tågstation finns på cykelavstånd och härifrån når du Eskilstuna på 26 min, Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min och Stockholm på mindre än 40 min! Med bil nås Stockholm på ca 45 min.

Kostnader

Hushållsel och uppvärmning
2 167 kr/månad
Försäkring
333 kr/månad
Samfällighetsavgift
1 400 kr/månad
Driftskostnader
3 900 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden består av hushållsel och uppvärmning, försäkring och samfällighetsavgift. I samfällighetsavgiften ingår vatten och avlopp samt renhållning och snöröjning. Totalt ca 3 900 kr/mån. OBS! Varje fastighet har en egen vattenmätare och betalar bara för sin egen förbrukning. Kostnaden ingår i samfällighetsavgiften och baseras på föregående årets förbrukning. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör. Fråga gärna mäklaren om mer information och personlig boendekostnadskalkyl.

Taxering

Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1974
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 185 000 kr
Taxeringsvärde mark
578 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 763 000 kr
Standardpoäng
28
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2015-11-05
Energiklass
C
Energiprestanda
55 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser: Gripsholm 4:5(ekhov), Stadsplan (Beslutsdatum: 1973-08-20, Senast ändrad: 1989-02-14)
  • Gemensamhetsanläggning: STRÄNGNÄS GRIPSHOLM GA:2
Pantbrev
3st om totalt 2 338 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Visningar

  • Söndag 3 dec 13:00 - 13:45

    Varmt välkommen!

Fakta

Pris
2 995 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Ekhovsvägen 43D
Ort
Mariefred
Boarea
106 m2
Rum
4
Tomtarea
135 m2
Byggår
1974
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Gästtoa och tvättstuga med dusch

Entrésidan, lekplats snett mittemot

Parken syns från stora sovrummet uppe

Mindre sovrummet uppe och sovrummet nere

Entrésidan med uteplats och förråd

Garage och p-plats nära huset

En markis ger skugga varma sommardagar

Altan med känsla av att vara på en brygga!

10 min promenad till gågatan

Välkommen till Ekhovsvägen 43D

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!