Småhus / Strängnäs Härad / Grönfinksvägen 4

Enplansvilla för permanent- eller fritidsboende!

Sjönära enplansvilla för permanent- eller fritidsboende!

 • Trevlig och genomtänkt planlösning
 • Upp till fem sovrum med gästhus
 • Lite sjöglimt från tomten
 • Garage och verkstad
 • Allt nymålat interiört
 • Nyrenoverat badrum, pågår just nu
 • Tomt med blåbär, lingon, svamp
 • 600 m till bad- och båtplats
 • Fiberanslutning möjlig
 • Pendelavstånd till Stockholm
 • Kommunalt vatten/avlopp på gång

Det här är ett hus som passar de flesta, lika bra för äldre och yngre, ensamstående eller barnfamiljen. Se mer bilder och beskrivning, men framför allt - välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Huvudbyggnaden

 • Entrén ligger väderskyddad på husets långsida mot vägen, med en kort grusgång från parkeringen. Till vänster om entrén finns ett rymligt förråd med plats för bl a frysbox och elcentral. Till höger om entrén finns ingång till köket, mycket praktiskt när matkassarna ska bäras in!
 • Stort och inbjudande vardagsrum med ett brett fönsterparti mot terrassen och skogen. Terrassdörr från vardagsrummet gör det enkelt att njuta av uteplatsen och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Välplacerad braskamin för mörka höst- och vinterkvällar.
 • Matplats och köket är i öppen planlösning med vardagsrummet. Trevlig matplats intill fönstret, med utsikt mot trädgården. Köket har bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Fönster vid diskbänken, ljusa väggar och kökets vita skåps- och lådfronter gör hela köket ljust och trivsamt. Köket är utrustat med spis, fläkt samt ett kylskåp. Sandfärgat kakel över disk- och arbetsbänk.
 • Tre sovrum, välplacerade i förhållande till de gemensamma ytorna kök och vardagsrum. Två mindre rum på var sida om det större sovrummet som har plats för dubbelsäng. Alla sovrummen har plats för fristående garderober.
 • I anslutning till hallen finns ett badrum med fönster. Badrummet är utrustat med tvättställ, badrumsskåp med spegel, wc, duschhörna med skjutdörrar, tvättmaskin (2017) och varmvattenberedare. Badrummet är har sandfärgad våtrumstapet och matta.

Gästhus med garage och verkstad

Gästhus, arbetsplats, rum för tonåringen eller hyresgäster, möjligheterna är många! Här finns ett rymligt sovrum med separat entré. Med ingång via garaget finns ytterligare ett rum. Garaget rymmer en bil och intill finns utrymme lämpligt som hobbyrum eller verkstad. Intill garaget finns carport för en bil och bakom garaget finns plats för ved under tak.

Fakta

Boarea
70 m2
Biarea
40 m2
Rum
4
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
5

Byggnaden

Enplansvilla med åretruntstandard från 1987, klassiskt gulmålad med vita knutar som ger ett trevligt intryck. Husets framsida har gräsmatta, planteringar och fruktträd. Tomten bakom huset utgörs av skog - full med blåbär, lingon och svamp, här har det plockats hinkvis! En stor uteplats med sydvästläge löper runt husets ena kort- och långsida. Uteplatsen med trädäck nås enkelt både från vardagsrum och kök. Trädäcket är delvis under tak, vilket förlänger säsongen. Interiört har hela huset, samt gästrummet intill garaget, nyligen målats av skickliga hantverkare. Alla väggar och tak med träpanel är vitmålade. Kvar att renovera är badrummet om man så vill, men det är inget akut.

Det rymliga gästhuset och garaget intill huvudbyggnaden ger mängder av möjligheter; kanske för generationsboende, gäster, uthyrning eller någon verksamhet?! Här finns verkstad, garage och två rum. Godkänt vatten- och avloppssystem, septitank med slamavskiljare till tvåkammarbrunn med infiltration. Åretruntvatten via gemensamhetsanläggning samt sommarvatten. Huvudbyggnaden är ca 80 kvm, varav ca 70 kvm boyta. Gästhus med garage ca 40 kvm. Huvudbyggnaden kan byggas ut till 85 kvm enligt plan. Huset säljes med friskrivningsklausul.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS HÄRADS-KUMLA 1:128
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggår
1987
Uppvärming
El och kamin
Grund
Krypgrund
Grundens vägg
Betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Skorsten
Murad skorsten
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp

Tomt

Tomtyta
2258 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet

Parkeringplatser

Utöver garaget finns plats för ca två bilar på grusplanen framför garaget.

Närområdet

Välkommen till Härad, ett trivsamt och expanderande samhälle ca 7 km väster om Strängnäs. Här bor ca 500 personer. Huset ligger lugnt till och ändå når man på någon minut E20 och påfart i båda riktningar; Stockholm och Eskilstuna. Intilliggande väg 55 leder till Enköping och vidare till Uppsala. Busshållplats finns med bussar som går till Eskilstuna och Strängnäs och det är ca 7 km till järnvägsstationen i Strängnäs. Här bor man med närhet till naturen med svampskog och promenadvägar runt husknuten. Idylliskt och barnvänligt, gå eller cykla till den fina badplatsen på ett par minuter. I Härad finns grundskola, Härads skola (F-5), en liten skola med ca 50 elever. Äppellundens förskola har fyra avdelningar. För de äldre barnen är det ca 7 km till Strängnäs med högstadium och gymnasium. I Strängnäs finns så klart även all tänkbar service, butiker, restauranger och nöjesutbud.

Kostnader

Uppvärmningskostnad
833 kr/månad
Sotningskostnad
42 kr/månad
Kostnad samfällighet
458 kr/månad
Försäkringskostnad
250 kr/månad
Vatten och Avlopp
333 kr/månad
Hushållsel
417 kr/månad
Renhållning
188 kr/månad
Driftskostnader
2 521 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
6 270 kr
Personer i hushållet
1

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1987
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
480 000 kr
Taxeringsvärde mark
356 000 kr
Summa taxeringsvärde
836 000 kr
Standardpoäng
25
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-03-11
Energiklass
F
Energiprestanda
191 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19710915)
 • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Härads-Kumla GA:1 - 5 gällande parkeringsplatser, infart till dessa och sophantering. Vattenledning till intilliggande fastighet.
Pantbrev
2st om totalt 150 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Visningar

  Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
1 700 000 kr Högstbjudande
Typ
Småhus
Adress
Grönfinksvägen 4
Ort
Strängnäs
Boarea
70 m2
Rum
4
Tomtarea
2258 m2
Byggår
1987

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Grönfinksvägen 4!

Stor terrass i sydvästläge

Vardagsrum med utgång till terrassen

Braskamin i vardagsrummet

Öppen planlösning mot matplatsen

Praktiskt med köksentré!

Förråd finns intill huvudentrén

Rymlig hall intill sovrummen

Tre sovrum!

Sovrum 1

Sovrum 2, med plats för dubbelsäng

Sovrum 3

Badrummet totalrenoveras just nu, obs gammal bild!

Garage, verkstad och gästrum

Fint sovrum/arbetsrum/hobbyrum!

Garage, verkstad och ett rum till

Rummet intill garaget

Husets framsida

Nära till fin badplats

Bekvämt avstånd till Strängnäs

Strängnäs härliga hamn!

Fastighetskarta

Planlösning

Planlösning huvudbyggnad

Planlösning garage, verkstad och gästrum


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!