Bostadsrätt / Södermalm Högalid / Heleneborgsgatan 20

1:a på attraktiv adress!

Jättefin 1:a med tillgång till en av stans bästa takterrasser! Allt är i toppskick och den är perfekt planerad - den yteffektiva hallen ger istället utrymme till allrum och kök i öppen planlösning samt ett rymligt badrum. Med tanke på den begränsade ytan finns här ett påkostat och välutrustat kök som vanligtvis bara finns i större lägenheter. Allrummet som har ett vitvaxat trägolv har plats för stor säng, soffgrupp och förvaringsmöbler utan att det känns trångt. Brett fönsterparti med utsikt mot lugn och grönskande gård. Läget i huset ger snabb access från gatunivån och vill du ha utsikt över hela stan och Riddarfjärden tar du hissen upp till den fantastiska takterrassen! Utsikt med wow-känsla och här kan du få uppleva allt från norrsken till nyårsraketer.

Som boende har du utöver takterrassen tillgång till fräsch bastu, dusch och relaxrum, en jättefin samlingslokal med kök samt en mysig innergård med utsikt mot Söder Mälarstrand. Här finns en möblerad uteplats med grill och en boulebana! Tvätta gör du i en ljus och fräsch tvättstuga med fönster mot Söder Mälarstrand och till lägenheten hör ett rejält vindsförråd.

Föreningen Borren 42 har en välskött fastighet och mycket god ekonomi. Föreningen äger marken, är lågt belånad och du får en låg månadsavgift med bredband och tv inkluderad. Huset ligger bra till längs lugna Heleneborgsgatan och här finns ett par restauranger och servicebutiker i närområdet. Vill du har större utbud finns hela Hornstull med köpcentrum och nöjesliv en kort promenad bort längs Långholmsgatan. Här finns även t-bana och bussar som snabbt tar dig vidare över hela stan. 66:ans buss går utanför porten! Det är även nära till trevliga grönområden som Skinnarviksparken, Högalidsparken, Tanto, Reimersholme och Långholmen för sommarens bad. Kajen längs Riddarfjärden och Söder Mälarstrand för promenader och löpning når du på någon minut från porten.

Varmt välkommen med intresseanmälan till Högalidsmäklarna och Göran Selinder, mobil 0707224588 eller goran@hogalidsmaklarna.se

Film

Rumsbeskrivning

Entrén till Heleneborgsgatan 20 ligger en bit in från gatan och vill du bo lugnt med grönskande utsikt, men ändå ha nära till storstadspulsen, är läget på den här lägenheten idealiskt. Från hallen har du full koll på hela lägenheten; närmast till vänster finns kök, till höger badrummet och rakt fram allrummet. Lägenhetens 25 kvadrat fördelas som följer;

ALLRUM
Allrummet har ett fint trägolv med ljust hårdvax, väggarna är vita och ett stort tredelat fönster ger gott om dagsljus. Persienner finns monterade och det är en vacker fönsterbräda i sten. Eftersom lägenheten är så välplanerad rymmer rummet t ex soffa, förvaringsmöbler och det finns plats för en stor säng.

KÖK
Välplanerat kök med gott om förvaringsutrymmen och arbetsyta. Utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Turkos glasskiva ovan disk- och arbetsbänk som är i ljust laminat. Vita skåps- och lådfronter och behaglig belysning i taket och under överskåpen. Ett svart laminatgolv i köket markerar gränsen mellan kök och allrum.

BADRUM
Det fräscha badrummet är utrustat med tvättställ med underskåp, badrumsskåp med spegel, wc, dusch och handduksvärmare. Ett väggfast skåp finns också och i taket är det spotlights. Väggarna är kaklade i vitt med en grå bård och på golvet finns ljusgrått klinkers med golvvärme.

HALL
Hallen är optimalt yteffektiv med plats för ytterkläder och skor.

FÖRRÅD
På vinden finns ett rymligt förråd som hör till lägenheten.

Fakta

Lägenhetsnummer SKV
8/1001
Boarea
25 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
1
Våning
1 av våningar i huset
Förening
Brf Borren 42
Andelstal insats
0,98477
Andelstal avgift
0,98687
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
-3 575 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Borren 42

Bostadsrättsföreningen Borren 42 registrerades 1984 och består av fastigheten med samma namn, Borren 42, på Heleneborgsgatan 20. Huset byggdes år 1935 av byggmästare LJ Eriksson ock arkitekt Ture Sellman och här finns 47 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är äkta och man äger marken, vilket är mycket positivt då man slipper tomträttsavgäld. Gemensamma lokaler utgörs av en takterrass där du har fantastisk utsikt över hela innerstan och Riddarfjärden. Det finns en fin föreningslokal med kök, tvättstuga, torkrum, bastu och relax, cykelrum samt innergård med möbler, grill och en boulebana.

Föreningen följer en underhållsplan och tidigare större renoveringar har bestått av;
2024 fönsterrenovering etapp 3 av 5 pågår
2023 trapphusmålning och fönsterrenovering
2022 hissrenovering, pump och ställdon till fjärrvärmens undercentral
2019-2021 fönsterrenovering, belysningssystem, takrännor
2017 nya lägenhetstermostater
2016 avloppsspolning
2014 nytt tak
2011 säkerhetsdörrar
2005 fasad-, balkong- och terrassrenovering
2002 upprustning av innergård samt anläggande av boluebana, renovering av källare med allrum och bastu
2000 installation av fjärrvärme
1996 stambyte
För 2025 planeras ny undercentral

Teknisk förvaltning sköts av föreningen själva och ekonomisk förvaltning av Nabo. Föreningen är lågt belånad med ca 1,1 mkr i långfristiga skulder. Det motsvarar ca 581 kr/kvm bostadsyta som totalt är 2030 kvm. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten, för just denna lägenhet är beloppet -3575 kr, vilket beror på att det finns medel i kassan som överstiger skulderna. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023. Avgiften höjdes med 10 % den 1 januari 2024 och enligt avstämning med ordförande 2024-05-14 finns ingen planerad avgiftsändring och inget större renoveringsbehov i dagsläget.

Kabel-TV med basutbud ingår i månadsavgiften och bredband levereras via Bahnhof och den obligatoriska avgiften på 110 kr/mån är medräknad i angiven månadsavgift.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Överlåtelseavgift om ca 1433 kr per lägenhet, debiteras köparen. Pantsättningsavgift om ca 573 kr per pant. Delat ägande godkänns enligt stadgarna vid samboskap, registrerat partnerskap eller makar. Minsta ägarandel är 10% och samtliga parter ska vara skrivna på adressen. Bostaden ska användas som permanentboende, dvs ej övernattningslägenhet. Som medlem godkänns ej juridisk person.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Befintligt skick betyder att bostadsrätten säljs som den står och är på kontraktsdagen. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos Stadsbyggnadskontoret. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Borren 42
Andelstal insats
0,98477
Andelstal avgift
0,98687
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Lägenheten ligger i ett attraktivt område på västra Södermalm. Närhet finns till allt man kan önska sig, så som mysiga caféer, populära restauranger, mataffärer, butiker och gym. Området runt Hornstull är utan tvekan ett av de trendigaste områdena på hela Söder. För den som söker en avkopplande promenad i det gröna eller ett svalkande bad rekommenderas Långholmen eller Tanto, båda inom bekvämt gångavstånd. Eller varför inte ta en löparrunda längs Söder Mälarstrand? Kort promenad från porten finns även grönskande Högalidsparken och Skinnarviksparken. Kort sagt ett utmärkt boende för dig som vill bo lugnt men ändå centralt!

Kommunikationer

Från tunnelbanestationen Hornstull som som finns på bekvämt promenadavstånd tar man sig till T-centralen på några minuter (röd linje). En station från Hornstull finns Liljeholmen med sin stora galleria samt station för tvärbanan. Busslinje 4 går mellan Gullmarsplan och Frihamnen och 66:an, som passerar precis i närheten av din nya lägenhet, går mellan Reimersholme och Sofia Kyrka. Båda passerar Södra Station för anslutning till pendeltåg. Från Hornstull går även flygbuss till Arlanda, restid ca 45 minuter.

Parkering

I området gäller boendeparkering, 1 600 kr/mån (alternativt löses biljett för 90 kr/dygn) och ger tillstånd att parkera dag före helgdag och vardagar kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information se www.stockholm.se/parkering. Garage finns bl a under Högalidsparken, bokning genom Stockholms Stads Parkering.

Kostnader

Avgift
1 323 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Försäkring
100 kr/månad
Bredband
110 kr/månad
Driftskostnader
410 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt basutbud tv-kanaler och bredband. Obligatoriskt tillägg för bredband 110 kr. Driftskostnaden om 300 kr består av hushållsel, försäkring och bredband. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2022-10-27
Energiklass
E
Energiprestanda
158 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

  • Söndag 26 maj 13:45 - 14:30

    Visningspremiär, varmt välkommen!

  • Söndag 26 maj 16:15 - 17:00

    Varmt välkommen!

  • Måndag 27 maj 18:00 - 18:30

    Varmt välkommen!

Fakta

Pris
2 495 000 kr /bud
Avgift
1 323 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 20
Ort
Stockholm
Boarea
25 m2
Rum
1
Våning
1
Hiss
Ja
Byggår
1935
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Gemensam takterrass med strålande utsikt!

Gemensam takterrass med strålande utsikt!

Gård med grill och boulebana

Bastu och samlingslokal

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!