Bostadsrätt / Södermalm Maria / Högbergsgatan 42A

Toppläge på Söder!

Vilket läge! Mycket bekvämt boende, centralt på Södermalm och nära Götgatsbackens folkliv, stans alla färdmedel, butiker och nöjesliv! Vindsvåning, högst upp i huset utan störande insyn och med strålande utsikt över takåsar och omgivning. Funktionell planlösning med stora sociala ytor, snedtak och fina ljusinsläpp i öster och väster som gör lägenheten ljus och trivsam. Härligt vardagsrum med flera fönsterpartier och vackert trägolv, rymligt kök med fin utsikt mot Södra Latin, stort sovrum och badrum. Här finns möjlighet att sätta sin egen prägel och skapa ett drömhem. Kanske göra om till en 3:a? Välkommen på visning!

Snabbfakta:
- Högst upp i huset, rymlig hiss finns
- Fönster i både öster och väster
- Planlösning för dig som gillar stora ytor
- Ingen störande insyn, härlig utsikt
- Stabil förening med garage i huset
- Tvättstuga på entréplan i samma port
- Nära bussar, t-bana och pendeltåg
- Nära butiker, restauranger, parker
- Nära Mariatorget och Medborgarplatsen

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna rymliga 2:a som passar dig som vill bo med närhet till det mesta som Södermalm har att erbjuda! Lägenheten har nymålade vita väggar, ljusa fina trägolv och flera ljusinsläpp i två väderstreck som gör lägenheten trivsam och den har inget brådskande renoveringsbehov.

Lägenheten disponeras som följer;

Hall/Arbetshörna

Rymlig halldel, från vilken man ser ut över lägenhetens vardagsrum. Här finns gott om utrymme för ytterkläder och under snedtaket finns plats för en garderob med skjutdörrar och/eller arbetshörna. Grå plastmatta närmast entrén och vita väggar.

Vardagsrum

Lättmöblerat, luftigt och ljust, vardagsrum med plats för stora sällskap. Här finns tre fönster med österläge som ger fint ljusinsläpp och utsikt mot grannhusets vackra tegelfasad. Rummets partier med charmiga snedtak ger påtaglig vindskänsla. Fönsterbrädor i vit marmor. Ljust och fint trägolv, med breda tiljor nåtade i svart.

Sovrum

Mysigt och stort sovrum med samma fina golv som i vardagsrummet. Plats för stor dubbelsäng samt hel garderobsvägg. Fönster i öster mot lugna Repslagargatan som är enkelriktad.

Kök och matplats

Ljust kök i västerläge med trevlig matplats framme vid fönstret. Här kan man blicka ut över Södra Latins vackra skolbyggnad och lummiga skolgård och uppleva rogivande solnedgångar. Det är ett modernt kök i ljust träslag och utrustningen består av inbyggd mikro och ugn, induktionshäll samt fläkt i rostfritt utförande. Här finns även bänkdiskmaskin samt kyl och frys. Svart granitskiva intill diskhon och träskiva intill spishällen. Stänkskydd i rostfritt stål och infällda spotar i överskåp. Kök och matplats har vita väggar och grå plastmatta. Gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor på flera platser i köket.

Badrum

Badrum kaklat i vitt med ljusblå bård och grå våtrumsmatta. Troligen original från byggnadsåret 1991. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp, glasad duschhörna, handduksvärmare, tvättmaskin samt diverse hyllplan och trådbackar.

Externt förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Fakta

Lägenhetsnummer
231032002-0190/1501
Boarea
69.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Våning
5 av 5 våningar i huset
Förening
Brf Överdäcket
Andelstal
0,39360
Andelstal avgift
0,39072
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Överdäcket

Riksbyggens Brf Överdäcket är en äkta bostadsrättsförening bestående av 216 lägenheter och en lokal upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelas över nio byggnader uppförda 1991 på fastigheterna Noe Ark 1 och Skaraborg 1 som omgärdas av Sankt Paulsgatan, Repslagargatan, Högbergsgatan och Skaraborgsgatan. Fastigheterna upplåts med tomträtt genom tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avgiften är 2 327 400 kr enligt 2018 årsredovisning och nästa förhandling om avgiften är år 2020. Utöver lägenheterna har föreningen genom Söderdäckets samfällighet (Brf Överdäcket tillsammans med Brf Saturnus 21) 21 lokaler upplåtna med hyresrätt samt garage med 107 platser för bil och 3 för MC. Hyresintäkter för lokaler utgör ca 16% av nettoomsättningen, se årsredovisning för mer information. Fastigheten är ansluten till fjärrvärme och öppen fiber samt kabel-TV.

Föreningen har Fastighetssnabben som teknisk förvaltare och Riksbyggen som ekonomisk förvaltare. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar. Årsavgiften sänktes med 7 procent i april 2018! Intressanta nyckeltal från årsredovisning 2018; nettoomsättning 17 319 tkr, resultat efter finansiella poster 1 367 tkr, soliditet 47%, likviditet 388%, årsavgift för bostäder 738 kr/kvm, lån 7 062 kr/kvm. Kassa och bank 9 160 tkr. En extra amortering gjordes 2018.

Föreningen följer en underhållsplan och har stora renoveringar avklarade. I urval: hissar 2018, tvättstugor 2017, gemensamma utrymmen 2016, markytor 2015 och stamspolning 2014.

Gemensamma utrymmen utgörs av trevliga gårdar med lekplatser, planteringar och utemöbler. I de totalt nio byggnader som utgör föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum och soprum.

Närmaste tvättstuga finns i entréplanet på Högbergsgatan 42A och tvättstuga samt grovtvättstuga finns på Skaraborgsgatan 9.

Gästlägenhet och föreningslokal kan hyras av föreningens medlemmar. Gästlägenheten finns på Repslagargatan 12 och kostar 600 kr/dygn och föreningslokalen, St: Paulsgatan 7B, 1 000 kr/gång.

Genom Söderdäckets samfällighet finns garage med 110 platser varav 3 stycken för MC. Kötiden uppskattas till ca två år. Kostnad ca 1125kr/månad. Vid intresse kontakta garagesamfälligheten; soderdacket@gmail.com

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm golvyta.

Kabel TV/bredband/telefoni från ComHem alternativt Telia kan tecknas av de boende med individuella abonnemang. Grundutbud kabel-TV från ComHem ingår i avgiften.

Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, men föreningen tecknar bostadsrättstillägget för föreningens medlemmar.

Delat ägande accepteras, juridisk person accepteras ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1163 kr av köparen samt pantsättningsavgift på ca 698 kr.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Observera att lägenheten säljes med friskrivningsklausul då säljaren i detta fall är en juridisk person. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från förvaltaren. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Se årsredovisning för mer information och besök gärna föreningens informativa hemsida overdacket.se

Förening
Brf Överdäcket
Andelstal
0,39360
Andelstal avgift
0,39072
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Tre viktiga saker att tänka på vid bostadsköp sägs ofta vara läget, läget och läget. Det finns mycket sanning i påståendet; läget är det enda du inte kan ändra på och här finner du nu en lägenhet med toppläge och bekvämt avstånd till det mesta som Södermalm har att erbjuda! Inom någon minut nås ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och butiker i närheten av Götgatan och Medborgarplatsen. Promenadavstånd till matbutiker som Willys, Coop och ICA eller varför inte delikatesser från Söderhallarna som du når på någon minut. Här finns även simhall, bibliotek och bio. Kort promenad även till Mariatorget, Mariaberget med Monteliusvägens underbara utsikt, charmiga Mosebacke och snart ett nybyggt Slussen. Även närheten till kommunikationer är svårslagen; här finns tunnelbanans gröna och röda linje vid Slussen, pendeltåg vid Södra Station och flera busslinjer att välja på.

Kostnader

Avgift
4 576 kr/månad
Hushållsel
300 kr/månad
Hemförsäkring
200 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften om 4 576 kr ingår värme, VA, kabel-TV grundutbud från ComHem. Ett källarförråd hör till lägenheten.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2010-07-16
Energiklass
C
Energiprestanda
84 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Budgivning

Fakta

Pris
4 600 000 kr /bud
Avgift
4 576 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Högbergsgatan 42A
Ort
Stockholm
Boarea
69.5 m2
Rum
2
Andelstal
0,39360
Våning
5
Hiss
Ja
Byggår
1991
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Högbergsgatan 42A!

Rymligt vardagsrum med flera fönster

Vardagsrummet sett mot entrén

Solnedgång sett från köksfönstret

Hall med plats för garderober/arbetsplats

Badrum intill hallen

Vardagsrummet sett mot sovrummet

Stort sovrum med garderobsvägg

Fin utsikt mot grannhuset

Kök och matplats

Trevlig utsikt från matplatsen

Utsikt i väster mot Södra Latin

Köksfönstren sett från skolgården

Huset i korsningen Högbergsgatan/Repslagargatan

Husets fina gård

Götgatan i grannkvarteret

Nära Swedenborgsgatans gatuliv och Mariatorget

Omgivning med äldre och nyare bebyggelse

Nära Medborgarplatsen med saluhall

Södra Latins skolgård intill huset

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!