Bostadsrätt / Södermalm Högalid / Hornsgatan 142

Sekelskiftestvåa i Högalid

Söker du en 2:a i stadsdelen Högalid ska du absolut se närmare på den här! Snabbversionen:

 • Genomgående med fönster i norr och söder
 • Högt i tak och tidstypiska detaljer bevarade
 • Vackra trägolv, socklar och dörrar med speglar
 • Kakelugn som ska renoveras och gå att elda i
 • Välskött förening med låg avgift och lågt belånad
 • Föreningen äger marken, ingen tomträttsavgift
 • Stor, fin och nyrenoverad gemensam gård
 • Föreningen har goda hyresintäkter från lokaler
 • Rymligt kök med matplats och modernt badrum
 • Plats finns för hel garderobsvägg i sovrummet
 • Stort vindsförråd, cykelrum och fräsch tvättstuga
 • En minut till bussar, t-bana, ICA, restauranger mm
 • Nära Hornstull, Tanto med badplats, utegym mm
 • Plan tre sett från gatuplan, dvs ingen insyn och tyst

Välkommen till en välplanerad, ljus och mycket fin 2:a mitt i populära Högalid. Lägenheten har många positiva egenskaper som redovisas ovan. Ytan om 49 kvm fördelas på hall, kök, vardagsrum, badrum och sovrum. Mellan vardagsrum och sovrum finns en passage som rymmer t ex en bokhylla. Vill du ha en arbetsplats hemma finns det gott om utrymme i sovrummet och fiber ingår i månadsavgiften. Lägenheten har vackra trägolv och tidstypiska detaljer som djupa fönsternischer, stora fönster, högt i tak, golvsocklar och speglade dörrar och bäst av allt - det finns en ståtlig kakelugn, välplacerad i vardagsrummet! Kakelugnen planeras att renoveras nu under hösten 2022 och kommer att bidra med både trivsel och värme. Fräscht kök och badrum gör att du slipper kostsamma renoveringar i första taget. Två trappor upp är ett bra läge i huset då du antingen kan ta trapporna eller hissen på samma tid och att lägenheten dessutom är genomgående innebär att du har fönster i två väderstreck. Bra med platsbyggda förvaringsutrymmen i hall, kök och badrum. På vinden finns ett stort förråd och i sovrummet ryms flera garderober om så behövs.

Brf Spettet är en stabil och omtyckt förening som har allt som brukar efterfrågas; föreningen räknas som äkta och äger marken och slipper därmed betala tomträttsavgäld, något som annars kan bli dyrt om staden höjer avgifterna. Föreningen är lågt belånad, vilket är positivt i tider då låneräntor kan stiga. Kostsamma renoveringar ligger långt fram i tiden. Gemensamma ytor utgörs av cykelrum, soprum, en välutrustad tvättstuga samt en stor och nyrenoverad gård med möbler. I gatuplan finns fem hyreslokaler, bl a café, begravningsbyrå och servicebutik som ger goda intäkter, i dagsläget ca 830 tkr om året. Allt sammantaget kan årsavgiften (månadsavgiften till föreningen) hållas på en låg nivå och du får totalt en bra boendekostnad som medlem i Brf Spettet.

Läget är perfekt om du vill ha närhet till bussar och t-bana, grönområden och vatten samtidigt som butiker, gym, restauranger, barer och caféer finns i alla kvarter kring huset. Busslinjerna utanför huset är 4, 94, 190, 191, 192 och 66:an en bit bort. T-bana Hornstulls östra nedgång når du på någon minut och det finns även flygbussar, tvärbana och pendel inom bekvämt avstånd. Bor du på Hornsgatan 142 är det inte långt till någonting, allt som stan har att erbjuda är nära och det är därför området är så populärt. Har du inte upptäckt Högalid ännu så finns chansen nu, välkommen på visning av denna fina sekelskiftestvåa! Visas senare i sommar. Välkommen med intresseanmälan, mäklaren direkt 0707224588.

Rumsbeskrivning

Ingång kan ske från Hornsgatan eller Varvsgatan och lägenheten finns två trappor upp (hiss finns) från gatuplanet. Lägenheten disponeras som följer;

HALL
Från hallen nås både kök och vardagsrum och här finns gott om plats för ytterkläder. Precis intill entrén finns plats för skor och klädhängare och det finns även tre garderober. Målade väggar i grön nyans och fint trägolv. Det finns säkerhetsdörr med tittöga mot trapphuset.

KÖK
Ljust och modernt kök med fönster mot den stora gården. Här finns utrymme för matplats och fyra personer. Köket som renoverades 2019 är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Allt från Electrolux premiummärke AEG. Trägolv i fint skick och ljusa väggar. Skåps- och lådfronter är i grå nyans och ovan disk- och arbetsbänken som är i massiv ek finns ljust kakel. Påkostad köksblandare och snygga mässingsfärgade handtag lyfter köket och ger en hemtrevlig känsla. Dörren till köket finns bevarad och förvaras i vindsförrådet. Från köksfönstret har man utsikt över gården och toppen på Högalidskyrkans tvillingtorn.

VARDAGSRUM
Takhöjden på 3 meter och det stora fönstret gör vardagsrummet ljust och luftigt. Lägg till detta ljusa väggar, ett vackert trägolv och en fantastiskt fin kakelugn. Kakelugnen är planerad att renoveras i höst och eftersom flera renoverar sina kakelugnar i huset samtidigt beräknas kostnaden blir ca 40-80 tkr. Missa inte tillfället, en fungerande kakelugn är en mysfaktor utöver det vanliga! Vardagsrummet liksom köket och sovrummet har tidstypiskt djupa fönsternischer och höga golvsocklar.

BADRUM
I passagen till sovrummet finns badrummet som är helkaklat med stora vita kakelplattor och på golvet finns mörkgrått klinkers. Badrummet är utrustat med badkar och dusch, vägghängd wc och handfat samt spegel. Förvaring finns på hyllplan med stenskiva samt i två inbyggda skåp. Spotar i taket med dimmer samt golvvärme.

SOVRUM
Rymligt sovrum med stort fönster (isolerglas) som tack vare det höga läget ger ett härligt ljusinsläpp och ingen störande insyn. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och t ex en arbetsplats om så önskas. Ljust målade väggar och även här ett rustikt trägolv. Två platsbyggda garderober finns och det finns gott om plats för fler.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Fakta

Lägenhetsnummer
4/1201
Boarea
49 m2
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Våning
2 av 5 våningar i huset
Förening
Brf Spettet i Stockholm
Andelstal
2,87
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Spettet i Stockholm

Bostadsrättsföreningen Spettet i Stockholm bildades 1980 och tog över fastigheten Spettet 16. Föreningen består av 30 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt samt 5 hyreslokaler, fördelat i hörnhuset med adresserna Hornsgatan 142 och Varvsgatan 14. Lägenheterna är fördelade på 20 st 2:or och 10 st 3:or. Huset uppfördes 1913-1914, färdigt för inflyttning 1917. Föreningen äger marken och påverkas inte av allt dyrare tomträttsavgälder och man har en stor innergård som medlemmarna kan använda . Övriga gemensamma utrymmen är cykelrum på vinden, barnvagnsrum, soprum samt tvättstuga. Tvättstugan som finns i entréplanet och har fönster mot gården är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Total yta är 2292 kvm, varav bostäder 1877 kvm och lokaler 415 kvm. Föreningen utgör ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och är enligt regelverket en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person godkänns ej som medlem, delat ägarskap är ok.

Säljaren står för överlåtelseavgiften om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp; 1 208 kr. Ägaren står för pantsättningsavgiften om 1 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev; 483 kr (prisbasbelopp 2022 är 48 300 kr).

Ekonomisk förvaltare är Valorem Bostadsrättsförvaltning och föreningens ekonomi är mycket god med långfristiga skulder på ca 4,35 mkr, vilket innebär 1965 kr/kvm/totalyta (jmf snitt ca 6000 kr). Månadsavgiften (årsavgiften) är 428 kr/bostadsrättsyta. Soliditet 55%. I april 2022 höjdes årsavgiften med 15% och i dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar, inte heller några omfattande renoveringsarbeten, avstämt med styrelsen 2022-06-XX. De 5 hyreslokalerna gav 2020 intäkter på ca 830 tkr. Se årsredovisningen för mer information.

Genomförda renoveringar i urval: 2021 renovering av tätskikt på innergård. 2019 målning av trapphus. 2016 målning av fönsterkarmar. 2015 spolning av stammar, installation av fiber, installation av säkerhetsdörrar, nya takfläktar. 2013 målningsarbeten på tak samt butikslokaler, modernisering av värmesystemet. Innan ombildning till bostadsrättsförening 1980 genomfördes omfattande ändringar av planlösningar och renovering av fastigheten innefattande stammar, fasader, radiatorer och cirkulationssystem, eldragning, trapphus, tvättstuga, vindsförråd, soprum och hyreslokaler.

TV och internet levereras av Bredbandsbolaget. Basutbud med tv-kanaler samt fiber ingår i avgiften.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm golvyta.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren Valorem. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande eller goda råd.

Förening
Brf Spettet i Stockholm
Andelstal
2,87

Närområdet

Lägenheten ligger i ett mycket attraktivt område, centralt på västra Södermalm. Hornsgatan utanför porten är med sina 2300 meter en viktig affärsgata ända sedan 1640-talet, en tid då det här räknades som rena landet. Omtalad för sin trafik, men nu med allt tystare trafik och renare luft när elbilar och bussar tar över! Med stängda fönster hörs ingen trafik i lägenheten. Närhet finns till allt man kan önska sig, så som mysiga caféer, populära restauranger, mataffärer, butiker och gym. Området runt Hornstull är utan tvekan ett av de trendigaste områdena på hela Söder. För den som söker en avkopplande promenad i det gröna eller ett svalkande bad rekommenderas Tanto med utegym och sandstrand eller Långholmen som finns inom bekvämt gångavstånd. Eller varför inte ta en löparrunda längs Årstaviken, Reimersholme eller Söder Mälarstrand? I närheten finns även Högalidsparken, Kristinehovs Malmgård och grönskande Skinnarviksparken med en av Stockholms absolut bästa utsiktsplatser, högst uppe på berget. Kort sagt ett utmärkt boende för dig som vill bo centralt och verkligen ha nära till allt som stadsdelen har att erbjuda!

Kommunikationer

Från tunnelbanestationen Hornstull som du når på någon minut (fråga mäklaren om genväg), tar man sig till T-centralen på några minuter (röd linje). En station från Hornstull finns Liljeholmen med sin stora galleria samt station för tvärbanan. Busslinje 4 som går mellan Gullmarsplan och Frihamnen passerar precis i närheten av din nya lägenhet. Bussen passerar på sin väg genom stan Södra Station för anslutning till pendeltåg. Från Hornstull, ett par kvarter västerut, går även flygbuss till Arlanda, restid ca 45 minuter. Övriga busslinjer intill huset är linje 66, 94, 190, 191 och 192. .

Parkering

Eftersom många som bor så här centralt inte behöver någon bil är det ganska lätt att hitta en p-plats på gatan, särskilt om du kan tänka dig att gå ett par kvarter. I området gäller boendeparkering, 1 100 kr/mån (alternativt löses biljett för 75 kr/dygn) som ger tillstånd att parkera dag före helgdag och vardagar kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information se www.stockholm.se/parkering. Garage finns bl a under närliggande Högalidsparken, bokning genom Stockholms Stads Parkering.

Kostnader

Avgift
2 272 kr/månad
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
300 kr/månad
Driftskostnader
500 kr/månad
Personer i hushållet
2
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften om 2 272 kr ingår värme, vatten och avlopp. Den uppskattade driftkostnaden om 500 kr består av försäkring (200) och hushållsel (300). Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2021-01-28
Energiklass
E
Energiprestanda
118 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Avgift
2 272 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 142
Ort
Stockholm
Boarea
49 m2
Rum
2
Andelstal
2,87
Våning
2
Hiss
Ja
Byggår
1913
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Nära till Tanto och badplatser

Hornstull med galleria och kvartersbio

Några av Söders finaste parker finns runt hörnet

Välkommen till Hornsgatan 142!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!