Bostadsrätt / Södermalm Högalid / Kristinehovsgatan 5B

Smart planlösning och toppläge!

Mycket välplanerad lägenhet med högt i tak och fina trägolv. Gott om förvaringsutrymmen, garderober ända upp till taket, funktionellt och välutrustat kök och ett sovrum som rymmer dubbelsäng och garderober. Här bor du två trappor upp i huset med fönster mot ett lugnt grönområde, precis intill idylliska Kristinehovs Malmgård med park och frigående höns! Vid husets entré finns tillgång till en stor gemensam och möblerad lobby samt trädgård med utemöbler i perfekt sydvästläge. Runt hörnet finns den finaste delen av enkelriktade Lundagatan, med charmiga gatstenar och trappor och det går snabbt att ta sig till Söder Mälarstrand och Långholmen för promenader och bad. En lägenhet i den populära föreningen Gnejsen innebär att du bor ett par minuters promenad från t-bana Hornstulls östra entré, flera busslinjer, restauranger och butiker kring Hornstull samt trevliga badplatser och grönområden. Varmt välkommen att anmäla intresse inför kommande visning!

Rumsbeskrivning

Välkommen till en ovanligt smart planerad minitvåa, eller ska vi kalla det för en riktig 2:a kanske. Här bor du i ett lugnt kvarter och har utsikt mot ett grönområde mellan husen. Takhöjden på 2,7 m och två fönster gör lägenheten ljus och trevlig. Lägenheten har hall med garderober, rymligt vardagsrum, funktionellt kök, sovrum och badrum enligt följande;

Hall

Hall med plats för ytterkläder intill entrén samt platsbyggda garderober som sträcker sig ända upp till taket. Väggarna i hallen är vita, ljusa laminatplattor på golvet och här finns en nyinstallerad säkerhetsdörr. Hallen leder in till vardagsrummet, rakt fram finns badrummet och till höger vardagsrum och matplats.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med utsikt mot den grönskande gården. Här finns plats för både sittgrupp och kanske en arbetsplats. Stort fönster i öster ger fint ljusinsläpp hela dagen och rummet har vitmålade väggar och trägolv.

Kök

Kök i delvis öppen planlösning med vardagsrummet och framme vid fönstret finns lämpligt utrymme för matbord och stolar. Köket har gott om förvaringsutrymmen då takhöjden utnyttjas fullt ut och trots kompakta mått finns även arbetsytor. Utrustningen består av spishäll med fläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Fönster mot gården samt ett överfönster mot sovrummet intill. Vita och släta skåps- och lådfronter samt vinrött kakel ovan disk- och arbetsbänk i mörk granitliknande laminat.

Sovrum

Intill vardagsrummet och köket finns sovrummet. Rummet är tillräckligt stort för dubbelsäng samt garderober, nuvarande säng är 140 cm bred och då finns ca 40 cm golvyta intill. Skjutdörr till sovrummet sparar plats. Ett högt placerat fönster mot köket släpper in dagsljus. Sovrummet har vita väggar och trägolv som i vardagsrummet.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljusblått klinkers. Här finns duschkabin, wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp med spegel och belysning samt ytterligare ett vägghängt skåp.

Fakta

Lägenhetsnummer
128/1206
Boarea
39 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
1.5
Våning
2 av 5 våningar i huset
Förening
Brf Gnejsen i Stockholm
Andelstal
1,40315
Andelstal avgift
1,40001
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Gnejsen i Stockholm

1993 förvärvade bostadsrättsföreningen Gnejsen fastigheten Gnejsen 4. Adressen är Kristinehovsgatan 5A och B och i huset som uppfördes 1941 finns 69 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Totalytan om 2881 kvadratmeter utgörs av 2802 kvadratmeter lägenhetsyta och 79 kvadratmeter lokaler, föreningen är sk äkta. Fastigheten upplåts med tomträtt med avtal till 2025-12-31, aktuell avgift är 325 000 kr/år. Föreningen är relativt lågt belånad med 8 mkr i långfristiga skulder, vilket innebär ca 3 059 kr/kvm boarea. I april 2021 sänktes avgiften med 5%. Ekonomisk förvaltare är SBC, se årsredovisning samt förningens hemsida gnejsen.com för mer info.

Fastigheten underhålles löpande enligt underhållsplan fram till 2039. Årets renoveringar avser trapphuset och radiatorer. Tidigare större renoveringar i urval från årsredovisningen; 2020 spolning av avloppsstammar, 2019 renovering av balkonger och fasad, 2017-2018 nydragning ventilation, 2015 renovering av tvättstuga, 2013 ny fjärrvärmecentral, 2012 stambyte för tappvatten samt förbättrad ventilation, 2010 installation av bredband, 2009 omläggning av tak, 2008 relining avloppsstammar badrum, 2006 nyinstallation av hissar samt relining avloppsstammar kök.

Gemensamma utrymmen utgörs av en stor lobby intill entrén med möbler och öppen spis. På entréplan finns även två tvättstugor med både drop-in-tider och bokade tvättpass, båda är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Övriga utrymmen är hobbyrum, två cykelrum, barnvagnsrum och hushållssoprum. Två gånger per år ställs en container på gården för större avfall (ej elavfall) och gemensamma städdagar sker vår och höst.

På gården bakom huset finns 6 parkeringsplatser, för närvarande kö och platserna kostar 1 100 kr/mån.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Alla lägenheter har anslutning till Stockholms Stadsnät, individuella abonnemang för bredband tillkommer via ComHem alternativt Telia FiberLan. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Kabel-tv via ComHem.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 1 190 kr och eventuell pantsättningsavgift med 476 kr/pantnotering. Föreningen är äkta och godkänner ej juridisk person med medlem. Delat ägarskap ok, med minsta ägarandel om 10%.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Gnejsen i Stockholm
Andelstal
1,40315
Andelstal avgift
1,40001
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Lägenheten ligger i ett attraktivt område på nordvästra Södermalm. Närhet finns till allt man kan önska sig, så som mysiga caféer, populära restauranger, mataffärer, butiker och gym. Området runt Hornstull är utan tvekan ett av de trendigaste områdena på hela Söder. För den som söker en avkopplande promenad i det gröna eller ett svalkande bad rekommenderas Långholmen eller Tanto inom bekvämt gångavstånd. Eller varför inte ta en löparrunda längs Söder Mälarstrand? Utanför porten finns Kristinehovs Malmgård och parken intill Högalidskyrkan. En kort promenad åt andra hållet finns grönskande Skinnarviksparken. Här finns en av Stockholms absolut bästa utsiktsplatser, högst uppe på berget. Kort sagt ett utmärkt boende för dig som vill bo lugnt men ändå centralt!

Kommunikationer

Från tunnelbanestationerna Hornstull eller Zinkensdamm, som båda ligger ett par minuters promenad bort, tar man sig till T-centralen på några minuter (röd linje). En station från Hornstull finns Liljeholmen med sin stora galleria samt station för tvärbanan. Busslinje 4 går mellan Gullmarsplan och Frihamnen och 66:an, som passerar precis i närheten av din nya lägenhet, mellan Reimersholme och Sofia Kyrka. Båda passerar Södra Station för anslutning till pendeltåg. Från Hornstull som är inom promenadavstånd går även flygbuss till Arlanda, restid ca 45 minuter.

Parkering

Ett av få områden i stan där det är förhållandevis lätt att hitta en p-plats på gatan! Föreningen har dessutom 6 parkeringsplatser på gården. I området gäller boendeparkering, 1 100 kr/mån (alternativt löses biljett för 75 kr/dygn) och ger tillstånd att parkera dag före helgdag och vardagar kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information se www.stockholm.se/parkering. Garage finns bl a under närliggande Högalidsparken, bokning genom Stockholms Stads Parkering.

Kostnader

Avgift
2 553 kr/månad
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Driftskostnader
325 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt bredband. Driftkostnaden om 325 kr består av försäkring och hushållsel. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-07-03
Energiklass
F
Energiprestanda
184 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
Avgift
2 553 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Kristinehovsgatan 5B
Ort
Stockholm
Boarea
39 m2
Rum
1,5
Andelstal
1,40315
Våning
2
Hiss
Ja
Byggår
1941
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Vårbilder på huset

Interiörbilder är på gång!

Kristinehovs Malmgård utanför porten

Bilder från omgivningen

Nära till parker och vatten

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!