Fritidshus / Edsbro Smara / Nylundsvägen 13

Vinterbonat fritidshus i vackra Roslagen!

Vinterbonat fritidsboende med påkostad bastu i vackra Roslagen! Här finns två trevliga och välvårdade Jörnträhus av timmer från Norrland. Det är gedigna timmerhus med genomgående träinredning i golv, väggar och tak. Det större huset på ca 40 kvm innehåller storstuga med braskamin, kök och tre sovrum samt altan på ca 30 kvm med härlig eftermiddagssol! Ca 10 kvm av terrassen är under tak. Det mindre huset är ca 15 kvm och här är det fin morgonsol på altanen! Huset har ett sovrum och helkaklat badrum samt bastu. Husen kan säljas fullt möblerade och snabb inflyttning är möjlig. Ljus och luftig tomt med lantligt läge och naturen runt hörnet samt ca 20 min promenad till badplats! Nära till bussförbindelser, golfbana och samhälle med matbutik.

Rumsbeskrivning

Husen är välskötta, ombonade och lämpliga för vistelse året runt. Uppvärmning med oljefyllda elelement och braskamin. Låga uppvärmningskostnader tack vare låg takhöjd, välisolerade timmerväggar och braskamin som också ger ett trivsamt och behagligt inomhusklimat. Samtliga vattenledningar är försedda med värmekabel som säkrar vistelse även vid hård kyla. Samtliga rör och kärl är även försedda med tömningsventiler som säkrar att huset tryggt kan lämnas vintertid med låg eller ingen uppvärmning utan risk för vattenskador. Inflyttning kan ske omgående eller enligt önskemål.

Stora huset om ca 40 kvm:

HALL
Ingång under tak, klinkergolv, två fönster mot norr och väst, avhängningsmöjlighet, öppning mot storstugan.

STORSTUGA
Genomgående trägolv, väggar och tak, ljus interiör tack vare fönster mot söder och norr och ljusinsläpp från hallen, ombonad med plats för matplats, soffa och TV. Här finns även en härlig braskamin från Harvia.

KÖK
I anslutning till storstugan, här finns köksskåp, diskbänk, varmvattenberedare, spis, spisfläkt med belysning, kylskåp med frys samt mikrougn.

SOVRUM 1
Ingång med dörr från köket, fönster mot altanen, plats för säng och byrå, men plats finns också för våningssäng om så önskas (har funnits platsbyggd våningssäng tidigare).

INRE HALL
Dörr till köket, platsbyggd garderob. Ingång mot sovrum nr 2 och 3.

SOVRUM NR 2 Plats för bred säng, fönster mot norr, uppåt mot skogsglänta.

SOVRUM NR 3 Plats för dubbelsäng, byrå, klädskåp, avhängning och utgång mot altan under tak på södersidan.

ALTAN UNDER TAK
Ca 10 kvm på baksidan, vindskydd, utsikt mot trädgård.

Det mindre huset om ca 15 kvm:

HALL
Fönster mot blomparti och övre huset, plats för ytterkläder, ingång till badrum/bastu och till sovrum nr 4.

SOVRUM NR 4
Plats för bred säng, fönster mot bärbuskar i söderläge.

BADRUM OCH BASTU
I badrummet finns fönster mot öster med utsikt mot blomparti, klinkers på golv och kaklade väggar, golvvärme, automatisk badrumsventil, handfat, spegel, toalett, badrumsskåp, dusch med draperi, avtappningsventil på rörledning, glasdörr till bastun. Bastun har aggregat från Harvia, två lavar och fönster mot norr. Plastmatta på golv.

Fakta

Boarea
55 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
0 m2
Rum
5
Antal sovrum
4

Byggnaden

Renoveringar

Genomförda renoveringar/utbyggnader:

 • 2008 Nytt tak och avvattning, braskamin, nytt kök.
 • 2011 Utbyggnad av stora huset och ny altan.
 • 2012 Borrad brunn, installation av BDT avlopp, utbyggnad av lilla huset med förråd och pumphus, nytt badrum och bastu.
 • 2013 Avverkning av skog på tomten, ny vedbod, inbyggnad av veranda i stora huset till hall.
 • 2014 Inre väggar och garderob i stora husets utbyggnadsdel.
 • 2015 Nytt soldäck.
 • 2016 Bygge av tak över altan, nytt kitt och målning av samtliga fönster.
 • 2017 Installation av förbränningstoalett.

Det finns fyra pantbrev om totalt 1.300.000 kr.

Byggrätt enligt detaljplan är 80 + 40 kvm.

Övriga byggnader

Högre upp på tomten finns ett förråd för trädgårdsredskap på ca 4 kvm samt vidbyggd vedbod på ca 12 kvm. Utvändig belysning, eluttag inomhus. Vedboden är fylld med upparbetad ved från avverkning av skog på tomten. Vedklyv monterad på arbetsbänk på hjul. Restvirke från tidigare byggen för den snickeriintresserade.

Förråd och pumprum

Vidbyggt förråd ca 5 kvm. Ingång utifrån, lagringsmöjlighet, vägghylla, ingång till pumprum.

Pumprummet är en avgränsad och välisolerad del av förrådet försett med frostvakt som är på året runt. Huvudbrytare till pump, hydropress, eluttag till elledningar till vattenrören, avstängningsventil till inkommande vattenledning, avtappningsventill till utgående vattenledning, anslutning med ventil till varmvattenberedare och till vattenledning mot badrummet, Nibe varmvattenberedare 100 l, värmeelement som fungerar som frostvakt. Plastmatta och avlopp.

Soldäck

Högre upp på tomten finns ett soldäck om ca 16 kvm som "svävar" över marken. Här kan man njuta av solnedgången mitt i det gröna.

Övrigt, utvändig belysning

Utvändig belysning via utebelysning på bägge huvudbyggnaderna, varav en kan styras med hjälp av glödlampa med ljussensor, samt på vedbod. Även den med ljussensor. Lyktstolpe på nedre delen av tomten som styrs via ljussensor håller omgivningen väl och trivsamt belyst.

På taket finns tv-antenn.

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn från 2012, dessutom finns samfällighetens sommarvatten mellan 1/5-1/10 (även vintertid vid vintertappställen), BDT avlopp med dubbeltank och infiltration, enligt Norrtälje kommuns nya miljökriterier. Ny förbränningstoalett installerad sommaren 2017. Det finns plats för vattentoalett till sluten tank, om så skulle önskas framöver.

Tomten

Tomten är varierad naturtomt, det finns en trädgårdsdel med bärbuskar och blomrabatter och skog som ansluter mot föreningens allmänning med mycket bär och svamp. Området är gammal Vikingabygd med fornminnen och numera granne till levande jordbruk och bondgård med hästar med möjlighet till ridning. Samfälligheten, som har blandat permanent- och fritidsboende, är en lugn och trevlig förening att vara med i. Varierande promenad-, vandrings- och motionsvägar finns i området för ett rikt friluftsliv. 2 badplatser finns invid sjön Sottern inom ca 20 minuters promenad.

Fastighetsbeteckning
Norrtälje Smara 2:102
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggår
1990
Renoverades
2018
Grund
Plintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp

Tomt

Tomtyta
2346 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
2346 m2

Närområdet

Smara fritidshusområde innehåller ca 300 boende blandat permanent och fritidsboende. Levande miljö, bondgård i anslutning med hästar, charmig, renoverad före detta lanthandel (har varit i drift tills nyligen) gamla vikingafornminnen och många promenad- motions- och ridvägar. 2 badplatser vid sjön Sottern. Fina skogar och ängar med bär och svamp. Trevlig förening.

Vägar snöröjs enligt avtal, ingår i årsavgiften

Från Smara är det ca 8 mil till Stockholm, ca 5 mil till Uppsala och ca 3 mil till Norrtälje.

Bra kommunikation till Stockholm och Uppsala. Busshållplats ca 500 meter från huset, men de trevliga chaufförerna plockar upp och lämnar av där man önskar om man ber om det. UL 808 har vardagar 6 avgångar från Knutby till Edsbro eller Norrtälje. Helger tar man en promenad på ca 4 km till Stockholmsvägen om man inte vill köra bil. Bussen 639 går från Edsbro via Rimbo till och från Stockholm varannan timme. Edsbro som är närmsta samhälle har affärer, apoteksombud, systemutlämning, byggmarknad mm. Golfbana finns i Burvik.

Vägbeskrivning

Från Stockholm: kör E18 mot Norrtälje. Tag vänster vid Roslagsstoppet, mot Rimbo och Hallstavik. I Rimbo kör länsväg 280 mot Hallstavik och Östhammar. Kör till Edsbro och tag vänster i rondellen mot Uppsala. Efter ca 4 km tag vänster vid skylt Smara. Följ Smaravägen ca 1,5 km och tag vänster in på Nylundsvägen. Huset ligger på vänster sida, framme! Från Uppsala: kör väg 282, mot Almunge och Knutby. Följ skyltar mot Edsbro, passera Burvik. Ca 3,5 km efter Burvik tag höger vid skylt Smara. Följ Smaravägen ca 1,5 km och tag vänster in på Nylundsvägen. Huset ligger på vänster sida, framme!

Kostnader

Sotningskostnad
16 kr/månad
Kostnad samfällighet
271 kr/månad
Försäkringskostnad
123 kr/månad
Vatten och Avlopp
92 kr/månad
Vägavgift
34 kr/månad
Hushållsel
507 kr/månad
Renhållning
141 kr/månad
Driftskostnader
1 183 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
5 693 kr

Taxering

Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
2000
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
517 000 kr
Taxeringsvärde mark
242 000 kr
Summa taxeringsvärde
759 000 kr
Standardpoäng
36
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiprestanda
0 kWh/m2
Kommentar
Energideklaration behövs ej för fritidshus.

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Smara Ga:4
 • Planer och bestämmelser: Smara Norra Delen Ändring, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19761013)
 • Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Smara Ga:6
 • Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Smara Ga:5
 • Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Smara Ga:2
Pantbrev
4st om totalt 1 300 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
1 595 000 kr Högstbjudande
Typ
Fritidshus
Adress
Nylundsvägen 13
Ort
Edsbro
Boarea
55 m2
Rum
5
Tomtarea
2346 m2
Byggår
1990
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Nylundsvägen!

Välskött och vinterbonat fritidsställe

Grusad väg upp till huvudbyggnaden

Stor terrass i söderläge

Vardagsrum med kamin

Ett av tre sovrum i stora huset

Sovrum två med utgång till terrassen

Sovrum två annan vinkel

Sovrum tre

Kök

Hall i stora huset, plats för ytterkläder

Stort trädäck för kvällssolen!

Förråd och stor vedbod

Det mindre huset om ca 15 kvm

Hall med plats för ytterkläder

Sovrum

Dusch och bastu

Promenadavstånd till badplats!

Här är ytterligare en badstrand i närheten av huset!

Barnvänlig strand!

Lantlig miljö med närhet till naturen och hästgård

Den gula bussen man blir glad av att se!

Fastighetskarta

Kvällsbilder!

Huset en vinterdag!

Välkommen till Nylundsvägen och Smara!

Planlösning

Planlösning huvudbyggnad

Planlösning mindre huset


Norrtälje Smara 2:102

Nylundsvägen 13

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!