Småhus / Slätviken Kullersta / Odonkärrsvägen 22

Panoramavy över Mälaren!

Huset för dig som älskar sjöutsikt, fantastiska solnedgångar och vill ha ca 90 meter till badbryggan! Möjlighet till ett aktivt liv med simning, kajakpaddling, isjakt eller långfärdsskridsko, vandring, mountainbike och mycket annat. Eller så väljer man att bara njuta av utsikten, det långgrunda badet med perfekt botten vid bryggan eller stranden inne viken. Tomten erbjuder egna äpplen, lingon och blåbär medan skogen ovanför tillför svamp av alla sorter. Komplettera med jordgubbar och rotfrukter från de lokala gårdsbutikerna i närheten eller strunta helt i matlagningen och cykla bort till Mary's Café eller Solby Gård.

Permanent- eller fritidsboende, det väljer du själv, här kan du bo bekvämt året runt. Huset är närmast totalrenoverat och generös detaljplan möjliggör utbyggnad. Snabba fakta, utan rangordning:

 • Fri panoramautsikt över Mälaren, toppklass!
 • Badrocksavstånd till bryggan, perfekt botten!
 • Två sovrum, kök, vardagsrum och badrum
 • Vacker, murad öppen spis, mysig värmekälla
 • Välisolerat hus ger låga driftskostnader
 • Plats för minst fem bilar på infarten, förråd
 • 700 kvm gräsmatta för lek och avkoppling
 • Perfekt plats för stort poolområde finns
 • Rymligt, modernt, kök med exklusiva vitvaror
 • Nära Vallby grundskola och Torshälla centrum
 • Flera barnfamiljer som bor permanent i området
 • Nära till trevliga utflyktsmål och golfbanor
 • Badplats i viken med långgrund strand
 • Med bil till Stockholm på drygt en timma
 • Fiber indraget, perfekt för hemmakontoret
 • Påkostade materialval, kompromisslös renovering
 • Detaljer från Gysinge, invändigt och utvändigt
 • Lättskött tomt om 2036 kvm och villan ca 75 kvm
 • Kommunalt vatten och avlopp, nära busshållpats
 • Möjlighet att bygga gästhus eller att utöka huset

En idyll för dig som vill bo lugnt och naturnära och ändå ha nära till stadens serviceutbud. Vill du kunna njuta av din nya bostad redan i sommar ordnar vi gärna ett snabbt tillträde och inflyttning.

Varmt välkommen på visning och med intresseanmälan, ett måste för att inte missa eventuella förhandsvisningar!

Film

Rumsbeskrivning

Välkommen till Odonkärrsvägen 22!

Med ett högt läge i attraktiva Slätviken finner du denna klassiskt faluröda villa med stående panel med läkt, knutlådor och enkupigt lertegel på taket. Redan från parkeringen med den vackra stenmuren anar du utsikten, men det är först framme vid huset som du förstår hur mycket av Mälarens glittrande yta du faktiskt ser. Är det något som ska kallas att det ger wow-känsla så är det utsikten! Utsikten har du inte bara från trädgården utan i vardagsrum, kök, sovrum och terrassen. Övergripande kan nämnas att här finns detaljer från Gysinge i form av ventiler, dörrhandtag, knoppar, utebelysning, handgjorda gångjärn, emaljskylt, osv. Detta matchas smakfullt av solida trädörrar med speglar, höga lister med skursocklar och bröstlistad pärlspont. Alla ytskikt är målade i nyanser av grått och vitt som ger en hemtrevlig känsla samtidigt som specialbeställd galleribelysning (ingår om så önskas) framhäver eventuell konst på väggarna.

Entrén ligger praktiskt väderskyddad på husets entrésida, något förskjutet från övriga fasaden vilket förstärker huset trevliga intryck. I hallen finns plats för ytterkläder och härifrån ser man ut över vardagsrummet och den fantastiska utsikten.

Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och här finns gott om plats för socialt umgänge. Rummet är lättmöblerat för att både kunna njuta av sjöutsikten liksom den stora öppna spisen. Spisen är murad och har försetts med effektiv braskassett som har stora glasytor mot vardagsrummet. Den vackra spisen är vit och har spiselkrans i svart granit. Rummet har trägolv i ljust grå nyans och vitmålade väggar med grå snickeridetaljer. I väggarna är förberett med dold rördragning för t ex Sonos högtalarsystem eller flerkanals ljudsystem (möjlighet att bygga in högtalare i vägg finns). Det stora fönsterpartiet mot Mälaren har löstagbar spröjs, praktiskt vid fönsterputsning.

Intill vardagsrummet finns köket och den rymliga matplatsen med plats för stora sällskap. Här finns också utgång till terrassen via glasade dörrar, perfekt för sommarens alla måltider utomhus! Köket från Tibrokök sägs vara byggt för livslång kärlek, det är tidlöst traditionellt och snyggt med vit arbetsbänk och inslag av metall. Skåps- och lådfronter i naturträ (körsbär) kontrasterar vackert mot det unika, handslagna kaklet som ägaren själv importerat från Istanbul. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt och diskmaskin från Gaggenau, ugn från Miele samt en extra bred kyl och frys från Liebherr. I taket finns en nära 300 år gammal takbjälke för att förstärka det rustika intrycket (eftermonterad utan bärande funktion). Smakfull takbelysning från Flos ingår och rörelsesensor som aktiverar nattbelysning finns installerad.

Två rymliga sovrum med plats för dubbelsängar finns i huset andra ände. Det större av rummen har strålande sjöutsikt och en inbyggd, rymlig garderobsvägg. Belysning från Artemide (Tolomeo Pergament) med dold kabeldragning i vägg ovanför säng ingår. Båda rummen har gråmålat golv och bröstad pärlspont samt vita väggar.

Badrummet ligger intill de båda sovrummen. Utrustningen består av duschhörna, wc, tvättställ och tvättmaskin (ny) samt varmvattenberedare. Rummet har vädringsfönster, ljus plastmatta och våtrumstapet. Inrett cirka 2005, med möjlighet att sätta sin egen prägel, bygglovshandlingar finns.

Fakta

Boarea
75 m2 (Säljaren)
Biarea
0 m2
Rum
3
Antal sovrum
2

Byggnaden

Huset som ursprungligen uppfördes 1966 har genomgått omfattande renovering de senaste åren. Kvar att uppgradera är badrummet, men det är fullt brukbart även i dagsläget. Huset är rejält isolerat i väggar och på vind samt har klassiskt enkupigt lertegel från Vittinge på taket. Den nya fasaden består av stående panel, specialbeställd i olika bredder för att efterlikna gamla tiders paneler, samt läkt. Knutlådor samt en väldimensionerad så kallad "offerbräda" ger en unik och exklusiv fasad. Samtliga eldragningar är nya med jordfelsbrytare, kommunalt vatten och avlopp samt fiber är installerat. Påkostat kök och genomgående ytskikt i nyskick.

Klart för inflyttning med omgående tillträde!

Fastighetsbeteckning
ESKILSTUNA ÅKERBY 1:53
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
Enplansvilla
Byggår
1966
Uppvärming
El - luftburen värme
Mark
Sten
Grund
Krypgrund
Grundens vägg
Betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp
Övriga byggnader

I närheten av huvudbyggnaden finns ett tvådelat förråd i samma utförande som huvudbyggnaden för ved samt valfri förvaring om ca 3,5 kvm. På tomten finns gott om plats för friggebod eller attefallshus. Intill terrassen finns även en liten jordkällare från 1930-talet bevarad. Vinden nås från två håll med möjlighet till förvaring.

Tomt

Tomtbeskrivning

Tomten består dels av naturtomt med blåbär och lingon samt av två stora gräsmattor (cirka 500 m2 samt 150 m2). Vid uppfarten finns en stenmur byggd av lokal sten och längs ena långsidan står en rad med ek samt björk. Bredvid förrådet finns en (helt underhållsfri) stor Rhododendron som varje sommar bjuder på blomsterprakt på hög nivå. Intill uppfarten står ett antal björkar. Mot vattnet står en ek långt åt vänster samt en stor, vacker björk till höger. Tillgången på blåbär och lingon är enligt uppgift riklig. Äppelträdet är nuvarande ägarnas ögonsten och möjliggör både egen äppelpaj och äppelmos.

Uteplats

Tomten erbjuder många ställen där du kan placera utemöbler eller bara lägga ut picnicfilten i gröngräset. På husets sida vänd mot Mälaren finns ett trädäck som nås både från köket och via trappa längs husets östra kortsida. Nedanför trädäcket finns en stor plan yta, idealisk för t ex pool, bubbelbad eller studsmatta. Från denna sida av tomten kan du även ta en stig över allmänningen ned mot vattnet och en härlig badbrygga.

Tomtyta
2036 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
2036 m2

Parkeringplatser

Vid infarten till tomten finns plats för två bilar och längs vägen mot huset finns plats för ytterligare tre bilar. Parkeringsplatsen har grusbeläggning och en fin stenmur omgärdar ytan.

Närområdet

Slätviken eller Slättviken, båda stavningarna förekommer, är ett alltmer populärt bostadsområde i Kullersta. Området ligger strax norr om Eskilstuna och öster om Torshälla. På 30-talet och fram till 50-talet fanns det mest fritidshus i området, men allt sedan dess har utvecklingen gått mot allt fler permanentbostäder och här finns ca 170 hus i dagsläget. Både i form av nybyggnation och ombyggnationer av äldre fritidshus. Utvecklingen har tagit fart när det blev kommunalt vatten och avlopp och nu även fiber.

I närområdet finns flera badplatser, den närmaste når du genom att ta stigen ca 90 meter till bryggan, det kan man kalla badrocksavstånd! Här finns en brygga byggd 2020 som delas av 5 grannar i en samfällighet (enligt nuvarande ägarna är de nästan alltid ensamma vid bad). Viken är lokalt känd som "Mälarens bästa badvik" tack vare sin långrunda och perfekta botten (består av sand med en liten del lera som ger en helt plan, mjuk botten utan stenar eller sjögräs). Möjlighet till simning eller kajakpaddling på sommaren och isjakt eller långfärdsskridsko på vintern. Ofta plogas även en del upp för barnens skridskoåkning). Nuvarande ägare använder sparkstöttingar samt mountainbike (i form av "fatbikes" för bra bärighet på snö) för utflykter på isen. Fiske fungerar väl både sommar och vinter. Gyllenhielmska leden går förbi i skogen intill, perfekt för vandring eller traillöpning. För golfaren finns Mälarbadens golfklubb, en teknikkrävande bana med mycket vatten och trånga passager, men även familjevänliga Torshälla golfklubb och Eskilstuna golfklubb nära centrum.

På cykelavstånd finns Solby Gård som bjuder på bland annat jordgubbar och rotfrukter samt fika och lunch. På Mary's finns såväl fika som lunch/middag och sommartid även konserter med några av Sveriges största artister. I skogen finns rikligt med svamp, blåbär och lingon.

Promenadavstånd även till busshållplats.

Torshälla är ett mindre samhälle, men här finns ändå det mesta man behöver i form av matbutiker, restauranger, caféer, tennisbanor, gym, bibliotek, systembolag, vårdcentral och apotek. Kulturintresserade kan besöka Saga Salongen med ett stort utbud av event eller hembygdsmuseet Bergströmska gården. Har du båt finns båtklubbar med bryggor och uppläggningsplatser i området. För barnfamiljer finns både förskolor och grundskolor i Torshälla, Edvardslundsskolan F-6 och Gökstensskolan F-9. Närmast är det dock till omtyckta Vallby Skola, en skola med 15 anställda och 94 elever F-3. Eskilstuna nås på ca 15 min med bil och här finns fler skolor och hela nio gymnasieskolor.

Kostnader

Uppvärmningskostnad
1 417 kr/månad
Kostnad samfällighet
83 kr/månad
Försäkringskostnad
250 kr/månad
Vatten och Avlopp
333 kr/månad
Hushållsel
500 kr/månad
Driftskostnader
2 833 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden består av hushållsel, uppvärmning, vatten/avlopp, sophämtning, försäkring och samfällighetsavgift, totalt ca 2500 kr/mån. I samfällighetsavgiften på 1000 kr/år ingår vägunderhåll. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1966
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
441 000 kr
Taxeringsvärde mark
489 000 kr
Summa taxeringsvärde
930 000 kr
Standardpoäng
22
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration är beställd
Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiprestanda
0 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Åkerby Ga:4
 • Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Grundby Ga:1
 • Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Åkerby Ga:1
 • Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Åkerby Ga:2
 • Planer och bestämmelser: För Hensta Trollskär Slättviken,mälarstranden, Detaljplan (Beslutsdatum: 20160617, Registreringsdatum: 20170410)
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att för utfart fram till grundby ga:1 använda befintliga vägen litt x,se kartan, aktbilaga ka2. - Väg
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att för utfart fram till grundby ga:1 använda befintliga vägen litt x,se kartan, aktbilaga ka2. - Väg
Pantbrev
2st om totalt 2 380 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Visningar

 • Lördag 3 jul 13:00 - 14:00

  Visningspremiär! Varmt välkommen!

 • Söndag 4 jul 13:00 - 14:00

  Varmt välkommen!

Fakta

Pris
3 200 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Odonkärrsvägen 22
Ort
Eskilstuna
Boarea
75 m2
Rum
3
Tomtarea
2036 m2
Byggår
1966
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Dokument

Alla bilder

Stor parkeringsplats

Trädgårdsbilder

Tomtkarta översikt

Tomtkarta

90 meter till badbryggan!

Långgrund badvik nära huset

Cykelavstånd till utflyktsmål

Underbar omgivning året runt!

Välkommen till Odonkärrsvägen 22

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!