Bostadsrätt / / Regementsgatan 29

Lägenhet med villakänsla och sjöutsikt!

Perfekt för barnfamiljen och alla som vill bo bekvämt med stora ytor, trädgård och villakänsla!

 • Härlig sjöutsikt mot Mälaren från balkong och fönster
 • Intill Mälarlunden, utegym, bryggor och strandpromenad
 • Stor gemensam trädgård med fruktträd och bärbuskar
 • Lägenhet i två plan, känns mer som villaboende än lägenhet
 • Fyra rum, möblerbara hallar och flera förråd ger flexibilitet
 • Tillgång till tvättstuga, uteplats, parkeringsplats, källarförråd
 • Kök i lantlig stil och två badrum, idealiskt för stora sällskap
 • Fönster i tre väderstreck och vackra trägolv, ljust och fint
 • Nära till resecentrum, tåg och bussar, skolor och dagis
 • Nära till bibliotek, butiker, restauranger och service
 • Nära till motionsspår, badplatser, simhall, gym, golfbanor
 • Indraget fiber och kabel-tv, eget abonnemang behövs
 • Ledig företagslokal finns eventuellt i samband med köp
 • Pendelavstånd, ca 8 mil till Stockholm med bil eller tåg

Den här lägenheten är verkligen mer än bara en lägenhet och upplevs bäst på plats. Varmt välkommen med en intresseanmälan direkt till Högalidsmäklarna och mäklaren Göran Selinder som nås på 0707224588.

Rumsbeskrivning

Entréplan

HALL
Stor hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Under trappan till övre planet finns ett rymligt förråd. Här finns även en hundkoja med cirkelformad öppning till hallen.

KÖK
Stort kök med lantlig känsla. Köket har hörnläge med stora fönster i två väderstreck som gör rummet ljust. Trevlig utsikt över trädgården och in mot stan med Strängnäs vackra kyrktorn. Utrustningen består av spis med varmluftsugn, kyl och frys samt helt ny fläkt och diskmaskin i rostfritt utförande. I anslutning till köket finns ett skafferi. Kökets skåps- och lådfronter är vita, liksom kaklet ovan disk- och arbetsbänken. Svarta målade väggar och en mörkgrå ergonomisk köksmatta (mjuk och skön att stå på).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet nås både från hallen och rummet intill köket. Rummet har vita väggar, en blå fondvägg och på golvet är det vacker ekparkett. Rummet har ett stort fönster med utsikt mot Mälaren.

SOVRUM/SALONG/MATSAL
Rummet mellan kök och vardagsrum kan ha många användningsområden! I dagsläget är det ett trevligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en möblerbar balkong med utsikt mot omgivningen och Mälaren. Skjutdörr till vardagsrummet, vita väggar och ett jättefint trägolv.

BADRUM
Vid hallen finns ett badrum, kaklat i vitt och sandfärgad våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, tvättställ, badrumsskåp med spegel, wc och handduksvärmare.

Övre planet

HALL
Ovan trappan möts man av ett rum stort nog för en t ex soffa, gästsäng eller arbetsplats. Fönster med utsikt mot omgivningen och Mälaren, vita väggar och golvet avsiktligt slipat för att ge en gammaldags känsla.

TVÅ SOVRUM
På övre planet finns två stora sovrum, båda med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Det största rummet har tillgång till två stora klädkammare som kan inredas. Rummet har fin utsikt in mot stan, med domkyrkans klocktorn i fjärran.

BADRUM
Badrummet har takfönster, vita kaklade väggar med bård, våtrumsmatta, badkar, wc och tvättställ. Plats finns för tvättmaskin.

Fakta

Lägenhetsnummer
4/1102
Lägenhetsnummer SKV
1102
Boarea
129 m2
Biarea
0 m2
Rum
4
Våning
2 av 2 våningar i huset
Förening
Brf Löjtnanten 9 i Strängnäs
Andelstal
30,07108
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
207 119 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Nej

Föreningen

Brf Löjtnanten 9 i Strängnäs

Bostadsrättsföreningen Löjtnanten 9 består av fastigheten med samma namn, ett gult putsat hus med fyra lägenheter om totalt 416 kvm och en lokal i källaren. Lokalen om ca 70 kvm är på gång att bli uthyrd, förhandling pågår med hyresgäst. Tomten är ca 1507 kvm och det är verkligen en tomt med möjligheter. Här finns utöver parkeringsplatser flera träd och buskar, som körsbär och hallon, möblerad uteplats och grillmöjligheter. Betrakta den som en vanlig villatomt med odlingsmöjligheter, lek och avkoppling (mäklarens egna idéer till utveckling skulle vara studsmatta, växthus, pool, bastu och kanske ett Attefallshus)! Medlemmarna förutsätts delta i höst- och vårstädning av trädgården samt trappstädning, varannan vecka in till lägenheten.

Gemensamma utrymmen består av tvättstuga i källaren. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Parkeringsplats ingår också i avgiften. Elstolpe för motorvärmare finns och plats för elbil diskuteras.

Ekonomisk förvaltare är SBC. Planerat underhåll i dagsläget är att se över tak, fönster och fasad, dock inga beslut tagna och här finns stora möjligheter för köparen att aktivt vara med och påverka.

Fastigheten är ansluten till kabel-TV och bredband via Fibra, individuella abonnemang tecknas.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Årsavgiften höjs årligen med ca 1,7% och det finns inga beslut om annan förändring. Se årsredovisning för mer information om föreningens ekonomi. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean som uppges till 129 kvm kommer från föreningen via förvaltaren SBC. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Löjtnanten 9 i Strängnäs
Andelstal
30,07108
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Välkommen till en lägenhet med fantastiska möjligheter, centralt läge i Strängnäs med närhet till Mälaren och allt som stan har att erbjuda! Här finns möjlighet till ett morgon- eller kvällsdopp nedanför parken Mälarlunden, precis utanför huset. Kanske en löprunda eller träna lite i utegymmet först! Promenera längs strandkanten och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga Västervikshamnen och slå dig ned på någon trevlig servering, kanske ett besök på Edsbacka Bistro. Fler restauranger finns i centrum och för den kulturintresserade finns mycket att se och uppleva i Strängnäs. Mest känt är Domkyrkan från 1291 och kvarnen vid hamnen. Men här finns också ångbåtsbryggan, strandbadet på Visholmen och kulturhuset Multeum som inrymmer bibliotek och museum med utställningar.

På Regementsgatan bor du med gång- och cykelavstånd till all upptänklig service och det är bekvämt avstånd till resecentra med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 45 min. Utanför huset finns även busshållplats med linjerna 3, 325 och 631. Riksväg 55 och E20 gör att Strängnäs ligger bra till för den bilburne. Avstånd till andra städer ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium och de finns i både privat och kommunal regi. Till de närmaste skolorna Kulturskolan och Paulinska skolan är det ca 500 meter.

Kostnader

Avgift
6 147 kr/månad
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
450 kr/månad
Driftskostnader
650 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I avgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-tv och förråd. Driftskostnaden består av hushållsel och försäkring, totalt ca 650 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör. Fråga gärna mäklaren om mer information och personlig boendekostnadskalkyl.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2021-06-30
Energiklass
D
Energiprestanda
134 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Visningar

  Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
2 950 000 kr /bud
Avgift
6 147 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Regementsgatan 29
Ort
Strängnäs
Boarea
129 m2
Rum
4
Andelstal
30,07108
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1937
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Mälarlunden intill huset

Nära underbara promenadstråk

Västervikshamnen

Nära till tåget

Välkommen till Regementsgatan 29!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!