Bostadsrätt / Mariefred / Revirvägen 5F

Jättefin 2:a i Marielundsviken!

Marielundsvikens bästa 2:a? Ja en av dem i alla fall;

 • Gavelläge med stora ljusinsläpp från tre väderstreck
 • Kort promenad till föreningens fina badplats i Mälaren
 • Stor balkong med plats för sommarens grillkvällar
 • Gångavstånd till tågstationen Läggesta och bussar
 • Du kan ha egen parkeringsplats i närheten av huset
 • Bra förvaringsutrymmen, klädkammare, garderober
 • En trappa upp i huset, få grannar och minimal insyn
 • Rymligt och lättillgängligt förråd hör till lägenheten
 • Bra driftskostnad i föreningen, bl a finns solceller
 • Snabbt tillträde möjligt, kan ske inom några veckor
 • Utsikt över en grönskande gård från balkongen
 • Mycket välplanerad lägenhet med fina materialval
 • Allt är i nyskick, inget slitage av barn och husdjur
 • Internet 100/100 och tv-kanaler ingår i avgiften
 • Nära tåg till t ex Stockholm C på mindre än 40 min
 • Cykelavstånd, ca 3 km, till småstadsidyllen Mariefred
 • Inget renoveringsobjekt, klart att flytta in direkt!

Nu undrar du förstås var denna pärla finns? Jo lägenheten i Brf BoKLok Lillgårdens hus ligger i området Marielundlundsviken, nära småstadsidyllen Mariefred. Området är precis intill Mälaren (ca 500 m fågelvägen) med kort promenad till föreningens badplats och du har även nära till golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Här finns mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred når du med cykel på 10 min, med buss eller bil på ett par minuter. Läggesta tågstation finns på gångavstånd och härifrån når du Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min, Eskilstuna på 26 min och Stockholm på mindre än 40 min!

I Mariefreds stadskärna som är välbevarad med trähusbebyggelse sedan 1600-talet finns matbutik, systembolag och restauranger samt all övrig service för att få vardagslivet att gå runt. Värt ett besök är bl a Gripsholms världshus som sägs vara Sveriges äldsta från 1609. Andra sevärdheter är förstås slottet från 1500-talet och Callanderska gården - Mariefreds hembygdsmuseum från 1700-talet.

I området Marielundsviken bor folk i alla åldrar, många pendlar till arbetet i större orter och uppskattar att bo vackert nära naturen i en attraktiv kommun med närhet till mycket. Andra har gått ett steg längre och har investerat i en bekväm bostad med lantligt läge istället för ett fritidshus. Just BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. De har som mål att bygga hållbara bostäder med fokus på design, funktion och kvalitet. Varmt välkommen att uppleva detta på en visning av lägenheten. Hör av dig med intresseanmälan så att du inte missar någon visning tack. Högalidsmäklarna Göran direkt 0707224588.

Film

Rumsbeskrivning

En trappa leder upp till entrén. Just denna lägenhet har inget fönster med direkt insyn, vilket många tycker är positivt. Lägenheten är välplanerad och dess 55 kvadratmetrar disponeras så här:

HALL
Över entrédörren finns ett tak som skyddar mot regn och snö. Rymlig hall och precis intill entrén finns plats för skor och ytterkläder på hatthylla och dessutom finns en garderob. Entrédörren har ett frostat glasparti som ger dagsljus men ingen insyn. Hallen har vita väggar och fint trägolv.

KLÄDKAMMARE
Från hallen nås en rymlig klädkammare med hyllplan. Här finns även lägenhetens elcentral och mediaanslutning.

KÖK
Ljust och modernt kök med två fönster, ett i söderläge mot husets entrésida och ett på husets kortsida mot öster. Här finns utrymme för matplats och 4-6 personer. Köket är utrustat med elegant vit spis, fläkt, ugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Trägolv i nyskick, ljusa väggar och fönsterbrädor i sten. Skåps- och lådfronter är i vit nyans och ovan disk- och arbetsbänken finns ljust kakel. Bra med förvaringsutrymmen. En extra finess är den eldrivna lådöppningen för avfallshantering som öppnas med foten, perfekt om du har händerna fulla med skräp.

VARDAGSRUM OCH BALKONG
Med ljusinsläpp från både kökets fönster och fönster i nordväst blir rummet ljust och trevligt. Lägg till detta ljusa väggar och ett fint trägolv. Nuvarande ägare har valt en öppen bokhylla som rumsavdelare mot köket, men kanske vill just du ha en mer öppen planlösning. Från vardagsrummet finns en glasad dörr till balkongen. Balkongen har trätrall som är skönt att gå på med bara fötter sommartid. Måtten är ca 3 x 2 m och här finns plats för bord, stolar och grill. Från balkongen ser du ut över skogen och trädtopparna.

SOVRUM
Rymligt sovrum med stort fönster som tack vare det höga läget ger ett härligt ljusinsläpp, fri utsikt och ingen insyn. Mörkläggningspersienn finns. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och t ex en arbetsplats om så önskas. Ljust målade väggar och även här ett fint trägolv. Två garderober och det finns plats för fler.

BADRUM
Snyggt badrum kaklat med vita kakelplattor och på golvet finns grå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, handduksvärmare, wc och handfat med underskåp samt badrumsskåp med spegel och belysning. Spotlights i taket. Pelare med tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett förråd med måtten 1,6 x 1 m golvyta och en takhöjd på 2,5 m. Förrådet finns i en byggnad nära huset och förrådet till denna lägenhet är lättillgängligt närmast dörren.

Fakta

Lägenhetsnummer
1105/D22RG
Boarea
55 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Våning
2 av 2 våningar i huset
Förening
Brf BoKlok Lillgården
Andelstal
2,505
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
654 733 kr
Hiss
Nej

Föreningen

Brf BoKlok Lillgården

Bostadsrättsföreningen BoKlok Lillgården bildades 2019 och tog över fastigheten Patronen 1 i Strängnäs kommun. Fastigheten består av mark om 7806 kvm och fyra huskroppar med totalt 36 lägenheter. Total bostadsarea är 2196 kvm och föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och därmed en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person tillåts ej som medlem men delat ägarskap är ok. Lägenhetsfördelningen är 2 st 1:or, 20 st 2:or, 12 st 3:or och 2 st 4:or. Ett förråd finns till varje bostad. På den gemensamma gården finns en gungställning och grillplats.

Teknisk förvaltning som skötsel av grönytor och snöskottning sköts av Egeryds och M Brolin Entreprenad. Ekonomisk förvaltning sköts av Mediator AB i Uppsala. Föreningen har inget beslut om ändring av årsavgift i dagsläget, men en höjning kan eventuellt bli aktuell efter sommaren 2023. Senaste avgiftshöjningen genomfördes oktober 2022. Positivt för föreningen är att man innehar marken med äganderätt och därför inte påverkas av någon tomträttsavgäld. Föreningen har solceller på byggnadernas tak och är anslutna till markvärme för optimal driftsekonomi. Solcellerna ska ge tillräckligt med el för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Föreningen har inga planerade renoveringar eftersom husen är nya. Se årsredovisning för mer information.

En parkeringsplats per lägenhet finns till en kostnad av 168 kr/mån. Under 2022 har föreningen installerat 9 laddstolpar för elbil och 4 av dessa är lediga i dagsläget. Kostnad 168 kr/mån samt tillägg 2 kr/kWh, debiteras 4 ggr/år i efterhand.

Standardutbud TV via Tele 2 samt internet 100/100 Mbit/s ingår i avgiften. Utökat abonnemang tecknas separat.

Vad avser elkostnad läses förbrukning av löpande och debiteras 4 ggr/år i efterhand.

Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, dvs 1 313 kr per lägenhet, debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, dvs 525 kr per pant.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren Mediator AB. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos stadsbyggnadskontoret i Strängnäs. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf BoKlok Lillgården
Andelstal
2,505

Närområdet

Brf BoKLok Lillgårdens hus ligger i området Marielundlundsviken, nära småstadsidyllen Mariefred. Området är precis intill Mälaren (ca 500 m fågelvägen) med kort promenad till föreningens badplats och du har även nära till golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Här finns mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred når du med cykel på 10 min, buss på 7 min och med bil på ett par minuter. Läggesta tågstation finns på gångavstånd och härifrån når du Eskilstuna på 26 min, Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min och Stockholm på mindre än 40 min! Det är snabbare än om du hade bott i någon förort till Stockholm och satt fast i bilköer.

I området bor folk i alla åldrar, många pendlar till arbetet i större orter och uppskattar att bo vackert nära naturen i en attraktiv kommun med närhet till mycket. Andra har gått ett steg längre och har investerat i en bekväm bostad med lantligt läge istället för ett fritidshus.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. De bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet. Exempel på det är de solceller som finns på taken. De ger ett tillräckligt energitillskott för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen.

Kostnader

Avgift
4 480 kr/månad
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
150 kr/månad
Driftskostnader
300 kr/månad
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt basutbud tv-kanaler från Tele 2 och internet 100/100. Driftkostnaden om 300 kr består av försäkring och hushållsel. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2022-06-20
Energiklass
B
Energiprestanda
46 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Avgift
4 480 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Revirvägen 5F
Ort
Mariefred
Boarea
55 m2
Rum
2
Andelstal
2,505
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
2020
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Utan eller med rumsavdelare

Nära promenadstråk och badplats

Nära Mariefreds centrum

Här finns bl a värdshus och slott!

Nära till både antik och modern tågstation!

Välkommen till Revirvägen 5F!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!