Småhus / CENTRALT STRÄNGNÄS / Sidövägen 27

Idylliskt sjöläge, många rum och gästhus!

Modern villa med badrocksavstånd till Mälaren! Strålande utsikt över Mälaren från umgängesytor som kök, vardagsrum, balkong och terrasser. Genomtänkt och social planlösning, stora fönsterpartier och högt i tak. Byggt 2011, vilket innebär låg driftskostnad och halv fastighetsavgift. Två plan rymmer stort kök med exklusiva vitvaror och två fräscha badrum, det ena med bubbelbad. Fem rymliga sovrum samt allrum, vardagsrum och tvättstuga. Tomt med möblerbara terrasser i olika nivåer och väderstreck för att följa solen. Här finns härligt spabad och plats för studsmatta, sandlåda och lekytor! Parkering för flera bilar. Fint gästhus lämpligt för t ex uthyrning, generationsboende eller arbetsplats. Sjönära - toppläge intill strandpromenad med bekvämt avstånd till skolor, kommunikationer, centrum, badplats och hamn. Pendelavstånd; mindre än en timma till Stockholm. Snabbt tillträde möjligt.

Rumsbeskrivning

Rummen beskrivs som följer:

Entréplan

  • Stort och inbjudande vardagsrum med högt i tak och stora fönsterpartier mot terrassen och Mälaren. Två terrassdörrar från vardagsrummet gör det enkelt att njuta av uteplatserna och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Centralt placerad braskamin för mörka höst- och vinterkvällar. Ljust grå tapet och parkettgolv i valnöt.
  • Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet. Här finns plats för många gäster framme vid fönstren med sjöutsikt! Gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Ljust klinkergolv, ljusa väggar och kökets vita skåps- och lådfronter gör hela köket ljust och trivsamt. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Allt i rostfritt utförande och Mieles erkänt höga kvalitet. Spotar i taket och under överskåp. Vitt kakel över disk- och arbetsbänk.
  • Hall med gott om plats för ytterkläder i garderob med glasade skjutdörrar. Ljus tapet och ljust klinkergolv med golvvärme.
  • Det rymliga rummet intill vardagsrummet kan användas som sovrum, arbetsrum eller gästrum. Om man vill kan väggen mot vardagsrummet, som inte är bärande, tas bort för att göra vardagsrummet ännu större. Rummet har ljusa tapeter och parkettgolv i valnöt. Här finns även två dubbelgarderober och fönster mot terrassen och trädgården.
  • I anslutning till hallen finns ett badrum med fönster som gör det ljust och trevligt. Badrummet är utrustat med tvättställ med underskåp, badrumsskåp med spegel, wc, dusch och handduksvärmare. Badrummet är helkaklat med grått klinkergolv och vitt kakel. Takspotar med dimmer.
  • Tvättstuga med utgång till trädgården. Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare från Miele samt torkskåp från Electrolux. Arbetsbänk med förvaringsutrymme under. Här finns även husets värmepanna från Comfort Zone, en svensktillverkad frånluftsvärmepump för bästa driftsekonomi. Tvättstugan har ljusa väggar och grått klinkergolv.

Övre plan

  • Trappan från hallen leder upp till allrummet på övre plan. Här finns utgång till balkongen, från vilken man har strålande utsikt över Mälaren! Balkongen har räcke i aluminium och glasrutor för att behålla utsikten. Allrummet har valnötsparkett och ljusa väggar. Om man vill kan väggen, som inte är bärande till sovrummet intill, tas bort. Det ger ett ännu större rum och samtidigt finns tre sovrum kvar.
  • Idag finns fyra sovrum samlade på övre plan - eftertraktat och perfekt för den stora familjen! Alla rum har plats för bred säng, garderober och t ex skrivbord. Alla rum har parkettgolv i valnöt, ljusa tapeter, garderob och fönster.
  • Badrummet på övre plan har fönster och är stort och ljust. Här finns dubbla tvättställ med underskåp och stor spegel med spotar, wc, handduksvärmare och ett härligt bubbelbadkar i ett av hörnen. Grått klinkergolv och vitt kakel.

Gästhus

Gästhus, arbetsplats, rum för tonåringen eller hyresgäster, möjligheterna är många! Här finns ett stort allrum med fönster i två väderstreck. Rummet har parkettgolv och ljusa väggar. Här finns ett trinettkök. Vatten och avlopp är ej installerat, men kan dras från det intilliggande badrummet. Badrummet har tvättställ med underskåp, wc samt duschhörna. Badrummet har våtrumsmatta och ljusa väggar. I husets kortände finns ett förråd som nås utifrån. Huset är ca 23 kvm, vilket räknas som biarea.

Fakta

Boarea
156 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
23 m2
Rum
7
Antal sovrum
5

Byggnaden

Tvåplansvilla från 2011 i "nyfunkisstil". Då huset är relativt nybyggt gäller fortfarande halverad fastighetsavgift till 2021. Huset har liggande träfasad i svart nyans och stora glaspartier, vilket ger ett modernt intryck. Grått plåttak, vita fönsterkarmar och röda ytterdörrar ger huset karaktär, och att det harmonierar med den kringliggande bebyggelsen. Terrasser i olika nivåer och odlingsytor där emellan ger tomten ett betydligt mer levande intryck än en plan gräsyta. Här finns plats för både lek och skön avkoppling på flera uteplatser. Uteplatsen närmast vardagsrummet har tak, vilket förlänger säsongen. Gemensamt för husets alla rum är vattenburen golvvärme, även på övre plan och det sparar mycket plats att slippa radiatorer i alla rum! Det rymliga gästhuset intill huvudbyggnaden ger mängder av möjligheter; kanske för generationsboende, uthyrning eller någon verksamhet?! I köpet ingår det spabad som syns på bilder i presentationen.

Fastighetsbeteckning
Strängnäs Kaptenen 9
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggår
2011
Uppvärming
Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump. Braskamin.
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk frånluft
Skorsten
Skorsten av plåt
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
1002 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
1002 m2

Parkeringplatser

Närmast huset finns grusade ytor med plats för ungefär ca tre - fyra bilar.

Närområdet

Välkommen till detta härliga hem, mitt bland charmiga villakvarter och med närhet till Mälaren. Här finns möjlighet till ett morgon- eller kvällsdopp ca 10 meter från tomtgränsen och infarten till tomten mot vattnet! Promenera längs strandkanten och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga småbåtshamnen. I hamnområdet finns även restauranger och fler finns att välja på i stadskärnan. Här bor du med gångavstånd till all upptänklig service och det är nära till resecentra med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 50 min. Riksväg 55 och E20 gör att Strängnäs ligger bra till för den bilburne. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium. Bra att känna till är att kommunen nu storsatsar på bostadsområdet intill Sidövägen. Här kommer att byggas fler villor och flerfamiljshus, en marina och promenadstråk längs vattnet!

Kostnader

Uppvärmningskostnad
1 808 kr/månad
Försäkringskostnad
417 kr/månad
Vatten och Avlopp
682 kr/månad
Driftskostnader
3 094 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
3 906 kr
Personer i hushållet
5

Taxering

Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
2011
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 268 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 419 000 kr
Summa taxeringsvärde
4 687 000 kr
Standardpoäng
32
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2018-01-29
Energiklass
D
Energiprestanda
56 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser: Storgärdet Norra och södra Delen, Detaljplan (Beslutsdatum: 19920130)
Pantbrev
9st om totalt 4 205 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
5 750 000 kr Högstbjudande
Typ
Småhus
Adress
Sidövägen 27
Ort
Strängnäs
Boarea
156 m2
Rum
7
Tomtarea
1002 m2
Byggår
2011
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare

Assisterande mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Underbar utsikt!

Terrasser i olika nivåer

Spabad och en av flera uteplatser

Modern tvåplansvilla

Väderskyddad uteplats

Perfekt plats för studsmatta!

Utgång närmast kök till terrassen

Stor köksdel med matplats

Fin utsikt från köket

Del av vardagsrum

Vardagsrummet med braskamin

Trappa till övre plan

Hall på övre planet

Allrum och balkong

Möblerbar balkong

Utsikt över Mälaren och tomten

Sovrummet närmast balkongen

Ett av ytterligare fyra sovrum

Sovrum tre

Sovrum fyra

Sovrum fem på entréplanet

Möblerbar hall med garderob

Badrum på övre plan

Praktiskt med dubbla tvättställ

Bubbelbad

Badrum med dusch på entréplanet

Tvättstuga med groventré

Gästhus om ca 23 kvm

Gästhuset med stort allrum och trinettkök

Badrum med dusch i gästhuset

Uteplats vid gästhuset

Flera mysiga trappor att sitta på

Stora möjligheter från den odlingsintresserade

Infarten till huset sker från strandsidan

10 m från fastighetens infart till morgondoppet!

Underbar strandpromenad till centrum

Allmänt utegym i närheten av huset!

Några minuter till badplats med sandstrand (huset är bakom björken)

Mysig hamn i centrum

Härligt båt- och restaurangliv i hamnen!

Välbevarad småstadscharm!

Fastighetskarta

Välkommen till Sidövägen 27!

Planlösning

Planlösning entréplan

Planlösning övre plan


Strängnäs Kaptenen 9

Sidövägen 27

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!