Småhus / C E N T R A L T / Södertäljevägen 6

Villa och trädgård i bästa skick och läge!

Välkommen till en gul villa med vita knutar, vackra fönster med spröjs och invändigt är det närmast som en dröm i vitt! Något för dig som söker ett ombonat hem, ett mycket välskött hus med attraktiva egenskaper. För att nämna några finns här bubbelbad både ute och inne, en stor terrass i sydvästläge samt flera mysiga uteplatser i den lummiga, lättskötta och barnvänliga trädgården. Här finns många fruktträd och trädgårdsland, carport och förråd, flaggstång, robotgräsklippare och sommarvatten från Mälaren att vattna med! Här finns även plana gräsytor och gott om plats för både studsmatta, lek, spring och avkoppling.

Inomhus finner du trägolv och tidstypiska skjutdörrar, kamin och bastu för livsnjutaren, två badrum, stor tvättstuga och det finns t o m ett skyddsrum i källaren! Perfekt som t ex musikrum, verkstad eller gym. Behövs fler sovrum än befintliga tre så finns det flera rum som kan användas utan anpassningar. Husets övriga rum är matsal, vardagsrum, kök med matplats och ett par rum och förråd i källaren. Stora vindsutrymmen finns också! Huset är anslutet till fjärrvärme för bra driftsekonomi. Vad kan vi säga om läget? Centralt med närhet till skola och dagis (100 m), tågstationen (200 m), hamnen, bad- och båtplatser, butiker och allt annat som finns i centrum. Kortfattat; söker du ett centralt och trivsamt boende utan renoveringsbehov är det här tillfället du väntat på. Varmt välkommen med en intresseanmälan direkt till Högalidsmäklarna och mäklaren Göran Selinder som nås på 0707224588.

Rumsbeskrivning

Gemensamt för alla rum är vackra trägolv med patina, eller ljust klinkers som i källaren. Väggarna är med något undantag vitmålade och det finns spegelindelade dörrar med vackra handtag och jättefina fönster med spröjs. Huset är omsorgsfullt renoverat och inget har lämnats åt slumpen. Det är utsikt över den fantastiska trädgården från alla rum i entréplanet. Sammanfattat är det ett ovanligt varmt och ombonat hem som tilltalar både förnuft och känsla!

Entréplanet

Från parkeringsplatsen, eller via den charmiga grinden mot gatan, tar du ett par trappsteg till entrén. Hallen har plats för ytterkläder och på golvet finns praktiskt instegsklinkers. Till höger om hallen finns ett sovrum med fönster mot entrésidan, en stor garderob och 40-talsinspirerad tapet. Till vänster om hallen finns det härliga vardagsrummet som har ett ljust hörnläge med fönster i sydost. Eleganta skjutdörrar leder in till matsalen, som även kan passa bra som sovrum. Skjutdörr finns även mellan hall och vardagsrum.

Intill matsalen finns det rymliga köket som är husets naturliga mittpunkt med den mysiga matplatsen framme vid ett av fönstren. Från köket finns utgång till terrassen, trädgården och flera uteplatser för sommarens alla måltider. Köket har vitrinskåp som överskåp samt vita skåps- och lådfronter. Utrustningen är häll, ugn, fläkt, mikro och diskmaskin i rostfritt utförande samt integrerad kyl och frys. Det finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor som är i stavlimmad ek. Ovan disk- och arbetsbänk finns kakel i sandfärgade nyanser, diskhon är i vitt porslin.

På entréplanet intill kök och hall finns ett badrum med wc, duschhörna, tvättställ med underskåp samt badrumsskåp. Väggarna har vitt och blått kakel och på golvet finns klinkers i blått mönster.

Övre plan

En fin trappa leder upp till övre planet där du först möts av en möblerbar hall. Rakt fram finns ett stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Från detta rum och även hallen nås ytterligare ett sovrum. I övrigt finns mycket goda förvaringsmöjligheter i vindsutrymmet intill de två sovrummen.

Källarplan

Källarplanet överraskar verkligen med alla fina utrymmen! Från den stora ljusa hallen kan man nå trädgården och bubbelpoolen och denna entré är perfekt som groventré eftersom tvättstugan finns intill. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och vask. Här finns även husets värmecentral.

Från hallen nås ett rum som används som gym och detta är enligt originalritningar ett skyddsrum, inte så konstigt kanske då byggnadsåret är 1942. Intill hallen finns även en praktisk matkällare med en extra frys och kyl samt hyllplan.

Det sista utrymmet i källaren är kanske även det bästa! Eller vad sägs om ett mysigt allrum med kamin, både som extra värmekälla och mysfaktor. Rummet intill ger spakänsla med ett stort bubbelbad, en skön bastu samt badrum. Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet sandfärgat klinkers, här finns dusch, wc och tvättställ.

Fakta

Boarea
92 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
96 m2
Rum
6
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
5

Byggnaden

Allmänt och underhåll

Villa i ett och ett halvt plan samt källare. Byggåret är 1942 och sedan dess har det gjorts omfattande renoveringar. I princip allt är bytt under de senaste 20 åren då nuvarande ägare har gått igenom huset från grund till tak;

Totalrenovering av alla ytskikt (tapetsering, målning, slipning alla golv mm) 2003-2005
Byte av antenn 2003
Tak inklusive underarbete och skorsten 2004
Husgrund och ny dränering 2005
Kök 2005
Fasadbyte, farstukvist och altan 2007
Carport och fristående förrådet 2007
Renovering av källare 2007
Ny el och installerat fjärrvärme 2007
Spabad källare 2008
Fönsterrenovering 2011
Braskamin installation 2014
Spabad ute 2015
Utbyggnad av altan 2015
Nya takstegar enligt normer 2020
Rengöring av tak samt impregnering med mosskydd 2020
Robotgräsklippare 2020
Nya grindar 2020

Bra att känna till är att vinden intill trappans övre plan kan ses som lite outnyttjat utrymme. Kanske är det något för nästa husägare, att förädla övre planet?

Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggår
1942
Uppvärming
Fjärrvärme
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä och betong
Fasad
Stående träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag och mekanisk
Skorsten
Murad skorsten med insatsrör
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtbeskrivning

Tomten omgärdas av grönska och man får känslan av befinna sig i ett paradis som ingen utomstående känner till eftersom det inte finns insyn från gatan. Mot Södertäljevägen och även mot Älgbrunnsgatan finns vackra grindar. Det finns flera fina uteplatser på tomten som kan ge svalka i skuggan eller fullt solsken, allt efter önskemål. Den stora terrassen intill köket har en markis som ger skugga och bubbelbadet inbjuder till gemenskap. Det är lätt att tänka sig både grillkvällar och spakvällar. Via den yttre källartrappan nås bastun och duschen! Ett förråd för trädgårdsredskap finns i trädgården och ytterligare ett förråd finns intill carporten. På tomten finns en flaggstång och gräset sköts av en robotgräsklippare. På bilderna skymtar klipparens lilla hus och det finns liksom broar över de välskötta grusgångarna. Vattna allt i trädgården gör du med gott samvete eftersom det finns indraget sommarvatten från Mälaren! Tomten är plan och har lekvänliga gräsytor, perfekt för både krocket och studsmatta. Trädgårdens alla fruktträd skulle kunna bli ett kapitel för sig och det finns trädgårdsland med nyttiga grönsaker och bär som vinbär, hallon, jordgubbar, björnbär mm. För att trädgården ska vara lättskött finns inga rabatter som ska rensas på ogräs, men här finns alla möjligheter för den som önskar sig gröna fingrar! Fruktträd: 7 äpple (James Grieve, Åkerö, Filippa, Cox Pomona, Wealthy, Transparent Blanche), 1 päron (Göteborgs diamant), 1 plommon (Viktoria) samt 2 körsbärsträd.

Tomtyta
1198 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
1198 m2

Parkeringplatser

Grusad plats finns för två bilar på tomten samt att det finns plats för en bil i carporten. Infart sker från Södertäljevägen, men kan även ske från Älgbrunnsgatan även om vägen där är smal. Vid fler bilburna gäster finns plats att parkera längs på Vandrarvägen som finns straxt intill.

Närområdet

Strängnäs bli allt mer populärt med sin småstadskänsla, den trevliga hamnen, bra skolor, kommunikationer, badplatser och närheten till naturen. Så gör som så många andra, flytta hit! Just denna trevliga villa har ett mycket bra läge i Strängnäs. Det fina läget innebär faktiskt närhet till allt som stan har att erbjuda! Promenera till stadskärnan och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga Västervikshamnen och slå dig ned på någon trevlig servering, kanske ett besök på Edsbacka Bistro. Fler restauranger finns i centrum och för den kulturintresserade finns mycket att se och uppleva i Strängnäs. Mest känt är Domkyrkan från 1291 och kvarnen vid hamnen. Men här finns också ångbåtsbryggan, strandbadet på Visholmen och kulturhuset Multeum som inrymmer bibliotek och museum med utställningar.

På Södertäljevägen 6 bor du med gång- och cykelavstånd till all upptänklig service och det är bekvämt avstånd till resecentra (ca 200 meter!) med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 45 min. Här finns även många busslinjer samlade. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs vilket gör att staden ligger bra till för den bilburne. Avstånd till andra städer ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium och de finns i både privat och kommunal regi. Till närmaste grundskola, Vasaskolan F-3, är det ca 100 meter!

Kostnader

Hushållsel
800 kr/månad
Uppvärmning
1 833 kr/månad
Vatten och avlopp
383 kr/månad
Renhållning
250 kr/månad
Försäkring
500 kr/månad
Samfällighet sjövatten
33 kr/månad
Driftskostnader
3 800 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Personer i hushållet
2
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden består av hushållsel, uppvärmning, vatten och avlopp, renhållning, försäkring och samfällighetsavgift för sommarvatten, totalt ca 3 800 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör. Fråga gärna mäklaren om mer information och personlig boendekostnadskalkyl.

Taxering

Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1942
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 328 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 217 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 545 000 kr
Standardpoäng
31
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd
Energideklaration utförd
Datum saknas
Energiprestanda
0 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning för sjövatten
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1912-01-19, Senast ändrad: 1992-08-26)
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 1938-08-26, Senast ändrad: 2020-05-07)
  • Planer och bestämmelser: Vreten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1939-05-31)
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 1948-12-21)
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 1970-07-07)
Pantbrev
10st om totalt 2 345 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Typ
Småhus
Adress
Södertäljevägen 6
Ort
Strängnäs
Boarea
92 m2
Rum
6
Tomtarea
1198 m2
Byggår
1942
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Hall, badrum och sovrum närmast entrén

Trappa till övre plan

Källarplan

Flera mysiga uteplatser att välja på

Hela centrum inom ca 10 min promenad

Nära kommunikationer och skolor

Nära hamnen och badplatser

Välkommen till Södertäljevägen 6!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!