Småhus / Stallarholmen / Sundby strandväg 13

Sjöutsikt och naturen runt knuten!

Välkommen till villaidyllen när den är som bäst! Här finns en inflyttningsklar och gedigen villa med stora gemensamma ytor och ett fantastiskt fint läge med naturen precis intill huset. Fem sovrum, gott om förvaringsutrymmen och tre toaletter ger plats för många i familjen. Mycket fin sjöutsikt från både hus och tomt samt båtplats i Mälaren, nära tomten, ingår i köpet! Anlagd trädgård med många fruktträd och bärbuskar. Fin terrass i bästa söderläget med utsikt över vacker hage där lammen betar. Det här ger boendet en trygg och lantlig känsla. Området är lugnt och barnvänligt och det är nära till fina badplatser, skola, barnomsorg och matbutik. På bekvämt avstånd finns bl a golfbanor, idrottsanläggning samt Strängnäs och Mariefred med stort utbud av butiker och service. Här avgår tåg mot bl a Stockholm, perfekt för pendlaren!

Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras som följer;

Entréplan

 • Från parkeringen framför garaget är det en stensatt gång med trappa upp till entrén. Rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och trappa till övre plan. Trägolvet i körsbärsfanér är lika över entréplanets alla rum.
 • Till vänster om hallen finns vardagsrummet som är i öppen planlösning med matplats och kök. Vardagsrummet har en värmande kamin från Keddy, vit med grå marmor framtill. Stora fönsterpartier och glasad terrassdörr gör vardagsrummet ljust och trevligt. Terrassen byggd i Lärk har ett närmast perfekt söderläge med solchans från morgon till kväll. Över terrassen finns en motordriven, fjärrstyrd, markis för varma sommardagar. Ingen störande insyn på terrassen, eventuellt något lamm som nyfiket tittar förbi!
 • Matsalsdelen ligger intill vardagsrummet. Här finns gott om plats för stora sällskap vid matplatsen. Även här är det ett stort fönsterparti som bjuder på utsikt mot trädgården och Mälaren.
 • Från köket har man kontakt med både vardagsrum och matplats. Köket har skåps- och lådfronter i massiv ek, grönt kakel ovan disk- och arbetsbänk och trägolv i körsbär. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn, mikro samt kyl och frys, allt i fint skick från Bosch.
 • Intill köket finns tvättstugan. Här finns groventré mot husets kortsida och fönster, väggarna är blå och golvet ljusgrått. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och vask. Här finns även husets värmepanna, NIBE Fighter 310P med återvinning. Det är vattenburen värme i husets båda plan.
 • På entréplanet finns även tre sovrum. Det största rymmer dubbelsäng och har egen utgång till terrassen i söder. Sovrummet har en stor klädkammare, fönster mot trädgården och ljust gröna tapeter. De två andra sovrummen är båda rymliga och har plats för garderober, säng och ytterligare möblemang.
 • Separat toalett på entréplanet är utrustad med wc och tvättställ. Här finns våtrumstapet och matta i ljust gröna nyanser. Stora badrummet på entréplanet har golv och väggar i ljusblått. Badrummet har fönster mot trädgården och är ljust och fräscht, rummet är utrustat med badkar, badrumsskåp, tvättställ, wc, skåp för handdukar etc samt golvvärme.

Övre plan

 • Trappa från hallen leder upp till övre planets stora allrum. Här finns gott om plats aktiviteter och möbler. Ett stort fönsterparti med strålande sjöutsikt och omgivningen blir ett naturligt blickfång.
 • Två stora sovrum kan om så behövs delas upp i ytterligare sovrum. Rummen har fönster i öster respektive väster.
 • Helkaklat badrum i sandfärgad nyans med klinkergolv och golvvärme, påkostad duschkabin, wc, tvättställ och badrumsskåp.
 • Intill badrummet finns ett stort förråd/klädkammare.

Fakta

Boarea
186 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
36 m2
Rum
7
Antal sovrum
5

Byggnaden

Huset

Välplanerad och välskött 1½-plansvilla från Älvsbyhus, gulmålad med ljusgrå knutar och fönster med spröjs som ger ett trevligt intryck och passar in i omgivningen. Huset byggdes av nuvarande ägare 2005, då med inrett entréplan. Två år senare inreddes övre plan. Även det fina garaget för två bilar, med två garageportar, uppfördes 2005. Husets värmekälla är en NIBE Fighter 310P, vattenburen värme i radiatorer på båda våningsplanen. FTX-ventilation med återvinning ger bra driftsekonomi. Som komplement, men mest som extra mysfaktor, finns braskaminen i vardagsrummet från Keddy. Fiberbredband finns indraget i huset!

Tomten

Husets läge som gränsar mot den vackra hagen är unikt; området för hagen är fornminnesmärkt, vilket med största sannolikhet gör att inga nya grannar kommer att tillkomma! Här vandrar får och lammungar fritt mellan ca maj-september beroende på väder. De flyttas till olika betesmarker under perioden och är inte alltid i just denna hage.

Trädgården i övrigt består av en stor och plan gräsmatta för lek och avkoppling. Här finns flera fruktträd; två äppelträd, körsbär, päron och plommon. Bra att veta är att det finns indraget sjövatten för bevattning på tomten! I övrigt finns här röda och svarta vinbär, krusbär, jordgubbar och rabarber. Andra växter är bl a rosor, vinranka, Forsythia och Rhododendron.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS TORESUNDS-SUNDBY 1:82
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggår
2005
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2- och 3-glasfönster
Skorsten
Skorsten av plåt
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
970 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
970 m2

Parkeringplatser

Garage med plats för två bilar. Framför garaget får det plats 2-3 bilar.

Närområdet

Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mellan Södertälje och Eskilstuna. Samhället med omnejd består av ca 3400 invånare, vilket fördubblas sommartid! I tätorten finns bl a ett par restauranger, matbutik, bibliotek, distriktssköterska och veterinär, konditori, bageri, klädbutik, bensinstation, gym och mycket mer. Här finns även gästhamn och en jättefin sandstrand, Östabadet, mitt i samhället samt en fin idrottsanläggning. Frilufts- och föreningslivet är omfattande med bl a golf, segling, ridning och fotboll. I Gula industrihuset mitt i samhället sprudlar det av aktiviteter och företagsamhet. Se länkar till bl a Drömfabrikens och Gulans hemsida för mer information. Bekvämt avstånd till Stallarholmsskolan och Stallarholmens förskola som är placerad centralt i samhället med närhet till skogen och Mälaren. Grundskolan är F-6 och här går ca 380 elever. Förskoleverksamheten omfattar tre familjedaghem och sju förskoleavdelningar. Närmaste gymnasium finns i Strängnäs. Bussförbindelse med Strängnäs och Mariefred. Restiden härifrån till Stockholm tar ca 1 timma med bil. Tåg till Stockholm från Läggesta station, som ligger ca 3 km väster om Mariefred, tar ca 35 min.

Kostnader

Renhållning
280 kr/månad
Vatten och avlopp
610 kr/månad
Försäkring
810 kr/månad
Värme och hushållsel
2 083 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden uppgår totalt till ca 3783 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2006
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 665 000 kr
Taxeringsvärde mark
483 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 148 000 kr
Standardpoäng
33
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-05-16
Energiklass
E
Energiprestanda
147 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

 • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Toresunds-Sundby Ga:7-8 - Grönområden, brygganläggningar, gång- och cykelvägar, miljöhus, dagvattenanläggningar, hamnanläggning, parkering.
 • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Vannesta Ga:2 - Vägar och gång- och cykelvägar inom Stallarholmen.
 • Planer och bestämmelser: Sundby Strand 1,toresunds-Sundby 1:1, Detaljplan (Beslutsdatum: 20030428)
Pantbrev
5st om totalt 2 411 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
4 250 000 kr /Bud
Typ
Småhus
Adress
Sundby strandväg 13
Ort
Stallarholmen
Boarea
186 m2
Rum
7
Tomtarea
970 m2
Byggår
2005

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Välkommen till Sundby strandväg!

Vardagsrum med utsikt över vacker hage

Sjöutsikt från köket

Tvättstuga intill köket

Ett av tre sovrum på entréplan

Badrum på entréplan

Allrum på övre plan

Två sovrum på övre plan

Badrum på övre plan

Utsikt från allrummet

Nära till badplats

Nära till brygga, båtplats ingår!

Fina promenad- och löparstråk längs vattnet!

Populära Östabadet i Stallarholmen

Gulan med många verksamheter

Nära till Mariefred och Gripsholm

Nära till Strängnäs

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!