Bostadsrätt / Fårhushagen - Finninge - Ulvhäll / Svanvägen 1D

4:a med terrass i västerläge

Ljus, modern och välplanerad 4:a med fördelaktig boendekostnad och närhet till allt som Strängnäs har att erbjuda! Här är en lägenhet med många positiva egenskaper, utan rangordning;

 • Parkeringsplats nära huset ingår i avgiften
 • Terrass om ca 23 kvm, soligt sydvästläge
 • Föreningen äger marken och har bra ekonomi
 • Bra läge i området utan störande insyn
 • Stort förråd finns precis intill husets entré
 • Lugnt gavel-läge och högst upp i huset
 • Nybyggt 2016, fräscha ytskikt och vitvaror
 • Nära till skolor, idrottsplats, gym, padelhall
 • Cykel- och promenadavstånd till tågstation
 • Nära centrum med service, butiker, restauranger
 • Enkelt att ändra planlösningen ger flexibilitet
 • Nära till marknadsplats med alla stora kedjor
 • Dyra renoveringar ligger långt fram i tiden
 • Egen entré ger känslan av att bo i hus/radhus
 • Högt i tak och många fönster ger trivsel
 • Modern planlösning och smakfull inredning
 • Genomgående med fönster i två väderstreck
 • Fiber finns indraget och plats för arbetshörna

Strängnäs bli allt mer populärt med sin småstadskänsla, den trevliga hamnen, badplatser, bra skolor och kommunikationer. Det här är en 4:a för dig med högt ställda krav som vill bo modernt och bekvämt. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Här är tillfället att kunna flytta in i en 4:a i absolut toppskick! Lägenheten finns på översta planet med ett ostört gavelläge. Allt är ljust och fräscht och det märks redan vid husets stora och trevliga terrass och entré att huset ännu är så gott som nytt. Huset är i två plan vilket mer ger känslan av att bo i villa eller radhus än lägenhet. Gemensamt för lägenhetens alla rum är att här finns mattlackerat parkettgolv i ek, vackra fönsterbrädor i sten och att väggarna är målade i vitt eller grått. Lägenheten är genomgående med stora fönster mot öster och väster. Takhöjd ca 2,7 m. Bostadsytan om 81 kvm är välplanerad och här ryms möblerbar hall, stort vardagsrum och modernt kök i öppen planlösning, tre rymliga sovrum samt ett badrum enligt följande;

TERRASS
Det första som möter dig är den stora terrassen med en möblerbar yta om ca 23 kvm! Här finns gott om plats för matbord, grill, solstolar och växter och det finns ingen granne ovanför. Det höga läget ger solchans från morgon till kväll. Över entrédörren är det ett väderskyddande skärmtak.

HALL
Hall med plats för skor och ytterkläder. Här finns även en garderob.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket. Optimalt med ljusinsläpp från fyra stora fönster! Om du bara har behov av två sovrum finns möjlighet att ta bort väggen mellan sovrum och vardagsrum och få ett enda stort rum, genomgående med fönster i två väderstreck.

KÖK
Välplanerat kök med ljusa skåps- och lådfronter. Vitt stänkskydd ovan disk- och arbetsbänk som är i grått laminat. En flyttbar köksö med förvaringsutrymme och arbetsyta hör också till köket. Utrustningen i köket består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt utförande.

SOVRUM
Samtliga tre sovrum har en eller flera garderober för förvaring. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och här finns plats för ytterligare möbler, t ex en arbetshörna. Här är väggarna målade i en lugn grå nyans, i övrigt är väggarna vita. Mellan de två sovrummen närmast köket har tidigare varit en dörr, enkelt att återställa om man så önskar.

BADRUM
Stort, ljust och helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, dusch med glasväggar, tvättställ och spegelskåp, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk och överskåp. Här finns även lägenhetens värmecentral.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rymligt förråd som finns precis intill entré-trappan.

Fakta

Lägenhetsnummer
30
Boarea
81 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
4
Antal sovrum
3
Våning
2 av 2 våningar i huset
Förening
Brf Skogskullen i Strängnäs
Andelstal
3,451
Andelstal avgift
3,45146
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Nej

Föreningen

Brf Skogskullen i Strängnäs

Bostadsrättsföreningen Skogskullen i Strängnäs registrerades 2013 och 2016 bebyggdes fastigheterna Jungfrun 1 samt Lyran 1 med flerbostadshus i 2 våningsplan. Totalt finns 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en hyreslokal om 20 kvm. Lägenheterna är antingen 3:or eller 4:or och har uteplats eller terrass. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Mycket positivt för föreningen är att man innehar marken med äganderätt och därför inte påverkas av någon tomträttsavgäld.

Inga planerade avgiftsändringar och inga stora planerade renoveringar. Husen är byggda 2016 och stora kostsamma renoveringar som stambyte ligger mycket långt fram i tiden. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Se årsredovisningen för mer information.

Fiber finns indraget i lägenheten via stadsnätet och man väljer själv operatör och abonnemang.

Det finns 32 parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare (laddplatser diskuteras), vilket innebär att det är en plats per lägenhet. Dessutom finns 3 handikapplatser och en gästparkering. Det finns inga ytterligare parkeringsplatser att tillgå.

Till lägenheten hör ett förråd som finns i anslutning till entré-trappan.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 1207,5 kr och eventuell pantsättningsavgift med 483 kr/pantnotering.

Uppgifterna i denna beskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och föreningen. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information eller en boendekalkyl önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren SBC. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt bör kontrolleras med föreningen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner etc i området om detta är av betydelse för köparen.

Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Skogskullen i Strängnäs
Andelstal
3,451
Andelstal avgift
3,45146
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Här är lägenheten för dig som vill bo modernt och ha närhet till naturen, men även Mälaren och allt som stan har att erbjuda! Närliggande grönområden är bl a Fårhushagen med Drottning Kristinas trädgårdar och frisbeegolf. Promenera eller cykla till stadskärnan och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga Västervikshamnen och slå dig ned på någon trevlig servering, kanske ett besök på Edsbacka Bistro. Fler restauranger finns i centrum och för den kulturintresserade finns mycket att se och uppleva i Strängnäs. Mest känt är Domkyrkan från 1291 och kvarnen vid hamnen. Men här finns också ångbåtsbryggan, strandbadet på Visholmen och kulturhuset Multeum som inrymmer bibliotek och museum med utställningar.

På Svanvägen 1D bor du med bekvämt avstånd till all upptänklig service som matbutiker, gym, padelarena, idrottsplatser, kommande simhall och inte minst resecentra med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 45 min. Här finns även många busslinjer samlade. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs vilket gör att staden ligger bra till för den bilburne. Avstånd till andra städer ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium och de finns i både privat och kommunal regi. Närliggande förskolor är Skogsbacken och Siklöjan och grundskolor finns t ex Finningeskolan, Europaskolan och Vasaskolan.

Kostnader

Avgift
3 974 kr/månad
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
600 kr/månad
Driftskostnader
750 kr/månad
Personer i hushållet
3
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår parkeringsplats, värme, vatten och avlopp. Den uppskattade driftkostnaden om 750 kr består av försäkring och hushållsel. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.

Energideklaration

Energideklaration utförd
2020-04-07
Energiklass
E
Energiprestanda
142 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
2 295 000 kr /bud
Avgift
3 974 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Svanvägen 1D
Ort
Strängnäs
Boarea
81 m2
Rum
4
Andelstal
3,451
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
2016
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Största sovrummet

Två rymliga sovrum

Stor terrass med sol hela dagen

Möjligt att barn/hund-säkra

Förråd under halva terrassen

10 min med cykel till stadskärnan och tågstationen

Småbåtshamn och bad i centrum

Välkommen till Svanvägen 1D!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!