Småhus / Stallarholmen / Tegelugnsvägen 17

Sjöutsikt och 150 m till bryggan!

Här är ditt framtida hem om du vill bo med strålande sjöutsikt och närhet till bad, naturen, ICA-butik och skola. Eller kanske är det ett framtida fritidsboende! Utsikt över Mälarens glittrande vatten från kök och vardagsrum och dessutom stor altan med bästa tänkbara läge i sydväst och solchans hela dagen. Ett inglasat uterum förlänger sommarsäsongen och andra bra egenskaper är att här finns både garage och parkeringsplats, förråd, bastu för kalla vinterdagar, lekvänlig och lättskött tomt med fruktträd. Behövs fler rum kan det stora rummet i markplan delas av till två rum, då får man tre sovrum i samma plan.

Pendelavstånd till Stockholm med bil eller tåg från Läggesta station. Nära busshållplats gör att man inte behöver bil och det är bekvämt avstånd till både Mariefred och Strängnäs. Perfekt läge med närhet till allt som idylliska Stallarholmen har att erbjuda i form av service och nöjen, kort promenad till bl a distriktssköterska, bageri och matställe. Härlig strandpromenad, lekplats, kiosk, minigolf och badplats med kommunens längsta sandstrand finns nära tomten. Det här är en bostad att se närmare på för både bofasta och dig som söker ett bekvämt fritidsboende med permanentstandard! Närheten till Stallarholmsfjärden gör att semesterkänslan är påtaglig och här finns chans att flytta in innan sommaren tar fart. Varmt välkommen på visning, enskilt om du så önskar!

Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras som följer;

Entréplan

  • Ljust och tidlöst kök renoverat 2010. Köket har ljusa skåps- och lådfronter, ett par överskåp med glasdörrar och på väggarna ovan disk- och arbetsbänk ett snyggt stänkskydd i göntonat glas. Köksö med plats för fyra från vilken man blickar ut över altanen och Mälaren. Vitvarorna i rostfritt utförande från Miele består av kyl och frys, häll, fläkt, ugn, mikro och diskmaskin.
  • Vardagsrum med skjutdörr som leder ut till den stora altanen med söderläge och underbar utsikt mot vattnet. Här finns solchans från morgon till kväll. Vardagsrummet har en bred öppning mot köket, vilket tillsammans med den vitmönstrade tapeten och det stora fönsterpartiet med glas från golv till tak gör rummet mycket ljust och trevligt. En markis finns för de riktigt soliga dagarna både vid vardagsrumsfönstret och vid köksfönstret.
  • Husets entré finns på långsidan mot gatan. Hall från vilken man ser in mot kök och trappan som leder till nedre planet. I hallen finns gott om plats för ytterkläder i garderob med skjutdörrar och spegelglas. Praktiskt instegsklinkers i sandfärgad nyans samt bred ekparkett.
  • Entréplanet rymmer även en tvättstuga med groventré till garaget. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2018 samt en tvättho och arbetsbänk.

Markplan

  • En vitmålad trappa leder till nedre planet. Här finns ett rymligt rum i storlek som vardagsrummet på entréplanet och behöver man fler sovrum kan detta rum delas av till två sovrum. Se alternativ planlösningen för ett förslag. Från rummet når man det stora inglasade uterummet med mörkt skifferliknande golv och utsikt över trädgården och lite sjöglimt. Skjutdörrar ger möjlighet att sudda ut gränsen mellan inne och ute och det här är verkligen ett rum som kan utnyttjas en stor del av året.
  • Stort sovrum med plats för dubbelsäng, garderober och ytterligare någon möbel, kanske en arbetshörna. Sovrummet har utsikt mot trädgården. Från sovrummet nås en rymlig klädkammare. Under trappan till övre plan finns ytterligare ett förrådsutrymme. Båda rummen i markplan har vitlaserad ekparkett.
  • Intill sovrummet finns bastu och badrum utrustat med tvättställ, wc och dusch. Sandfärgad våtrumstapet och matta.

Fakta

Boarea
113 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
0 m2
Rum
3

Byggnaden

Historik och underhåll

Det här trevliga souterränghuset i två plan uppfördes 1984. Löpande underhåll har skett sedan dess och närmast är huset utvändigt i behov av tvättning och målning. Huset är omdränerat 2009. Invändigt är det badrummet på nedre plan som är i behov av renovering. Ytskikt har renoverats under de senaste 10 åren, men det är dags igen på sina ställen, bl a trappan mellan våningsplanen. Köket renoverades 2010 och samma år byttes element ut. 2016 installerades luftvärmepumpar på båda våningsplanen för bättre driftsekonomi.

Tomten

Eftersom huset är placerat nära tomtgränsen i norr kan den trevliga tomten i söderläge utnyttjas desto bättre. Här finns gott om plats för lek, spring och avkoppling. Kanske blir det både hängmatta och studsmatta för nästa ägare? Det är en lättskött trädgårdstomt med bl a äppelträd, vinbärsbuskar och rabatter. Det är en barnvänlig tomt, långt från biltrafik.

Garage

Garaget är isolerat och rymmer en bil. Förutom via garageporten finns en separat entrédörr och entré via tvättstugan.

Förrådsbyggnad

Förrådsbyggnaden på husets entrésida rymmer utöver förråd även ett soprum. Förrådet är i behov av renovering.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS YTTERSELÖ-VALLA 9:14
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1984
Uppvärming
Luftvärmepump och el
Värmekällans ålder
2016
Grund
Platta på mark
Grundens vägg
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
3-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtyta
313 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
313 m2

Parkeringplatser

Garaget rymmer en bil samt ytterligare en bil har plats på uppfarten på husets entrésida.

Närområdet

Stallarholmen ligger på Mälarens södra strand mellan Södertälje och Eskilstuna. Samhället med omnejd består av ca 3400 invånare, vilket fördubblas sommartid! I tätorten finns bl a ett par restauranger, matbutik, bibliotek, distriktssköterska och veterinär, konditori, bageri, klädbutik, bensinstation, gym och mycket mer. Här finns även gästhamn och en jättefin sandstrand, Östabadet, mitt i samhället samt en fin idrottsanläggning. Frilufts- och föreningslivet är omfattande med bl a golf, segling, ridning och fotboll.

I Gula industrihuset mitt i samhället sprudlar det av aktiviteter och företagsamhet. Se länkar till bl a Drömfabrikens och Gulans hemsida för mer information. Bekvämt avstånd till Stallarholmsskolan och Stallarholmens förskola som är placerad centralt i samhället med närhet till skogen och Mälaren. Grundskolan är F-6 och här går ca 380 elever. Förskoleverksamheten omfattar tre familjedaghem och sju förskoleavdelningar. Närmaste gymnasium finns i Strängnäs. Bussförbindelse med Strängnäs och Mariefred. Restiden härifrån till Stockholm tar ca 1 timma med bil. Tåg till Stockholm från Läggesta station, som ligger ca 3 km väster om Mariefred, tar ca 35 min.

Kostnader

Sjövatten
42 kr/månad
Renhållning
196 kr/månad
Vatten och avlopp
417 kr/månad
Försäkring
292 kr/månad
Hushållsel och uppvärmning
2 250 kr/månad
Driftskostnader
3 196 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
8 349 kr
Personer i hushållet
1
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden uppgår totalt till ca 3200 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1984
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
860 000 kr
Taxeringsvärde mark
280 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 140 000 kr
Standardpoäng
29
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2020-03-06
Energiklass
E
Energiprestanda
160 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Vannesta Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19810612)
Pantbrev
4st om totalt 920 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Budgivning

Senaste bud 1 800 000 kr

Budgivare Bud
1 1 800 000 kr

Fakta

Pris
1 995 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Tegelugnsvägen 17
Ort
Stallarholmen
Boarea
113 m2
Rum
3
Tomtarea
313 m2
Byggår
1984
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Vardagsrum med skjutdörr till altanen

Rymligt vardagsrum

Kök med utgång till altanen

Inglasat uterum i nedre plan

Stort allrum i nedre plan

Se alternativ planlösning för fler sovrum

Sovrum nedre plan

Dusch och bastu nedre plan

Badrum och hall på entréplan

Säljarens egna drönarbilder

Badrocksavstånd till morgondoppet!

Flera badbryggor i närområdet

Härlig sandstrand intill huset

Kort promenad till ICA-butiken

Stallarholmen sprudlar av småföretagare

Nära Mariefred och Gripsholm

Lika nära till Strängnäs

Fastighetskarta

Planlösning

Entréplan

Nedre plan

Alternativ planlösning för fler sovrum


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!