Småhus / Strängnäs - Härad / Vattuvägen 3A

Stor villa i Strängnäs - Härad!

Här är bostaden för dig som söker många rum och stora ytor! Idealiskt för storfamiljen, företagaren, generationsboende eller för uthyrning. Kan nyttjas som upp till fyra separata bostäder och ge goda hyresintäkter. Två huskroppar i två plan om totalt ca 370 kvm rymmer bl a 9 sovrum. Mycket bra förvaringsutrymmen i husen och förrådsbyggnad. Tomt om 1092 kvm med gräsmatta och en stor terrass angränsande till skogen, direkt bakom huset. Fastigheten har två adresser för att underlätta uthyrning och posthantering; Vattuvägen 3A och 3B. Parkeringsplats för flera bilar. Grundvattenvärmepump för bra driftsekonomi och fiber finns indraget.

Härad är ett trivsamt och expanderande samhälle straxt väster om Strängnäs som nås på ca 10 min med bil. I dagsläget bor här ca 500 personer. Huset ligger lugnt till och ändå når man på någon minut E20 och påfart i båda riktningar; Stockholm och Eskilstuna. Nära även till väg 55 som leder till Enköping och vidare till Uppsala. Busslinje 720 stannar i Härad som går mellan Eskilstuna och Strängnäs och det är ca 7 km till järnvägsstationen i Strängnäs. Husets läge är lugnt och barnvänligt, gå eller cykla t ex till den fina kommunala badplatsen i Sörfjärden, en del av Mälaren. Naturen med svampskog och promenadvägar finns direkt runt husknuten. I Härad finns Äppellundens förskola och ett nytt dagis planeras att byggas intill Vattuvägen, vilket gör området mycket attraktivt för barnfamiljer. För de äldre barnen finns grundskola och gymnasium i Strängnäs. I Strängnäs finns även all tänkbar service, butiker, restauranger, nöjesutbud och ett aktivt idrottsliv för alla intressen.

Det här är ett boende som måste ses och upplevas på plats, bilderna visar långt ifrån alla utrymmen. Kontakta mäklaren för att ta del av besiktningsprotokoll. På grund av hyresgäster visas fastigheten endast efter överenskommelse och tidsbokning. Välkomna att kontakta mäklaren på 0707224588 eller goran@hogalidsmaklarna.se

Rumsbeskrivning

Den här fastigheten är så stor att den måste ses på plats för att komma till sin fulla rätt. Här följer en beskrivning av hur ytorna disponeras idag:

Övre plan huvudbyggnad

Entré finns både på husets sida mot gatan samt på husets övre plan mot terrassen. Idag används entrén intill terrassen som huvudingång. Här finns rymlig hall med plats för ytterkläder. Ett fönster intill entrédörren ger ljus till hallen. Här finns även en gästtoalett med wc och handfat, våtrumsmatta på golv, tapetserade väggar och kakel över handfatet.

Intill hallen finns två rymliga sovrum. Det tredje sovrummet på övre plan finns intill köket. Alla tre sovrum har platsbyggda garderober.

Badrum utrustat med dusch, tvättställ, wc och badrumsskåp. Golv med våtrumsmatta samt kaklade väggar.

Vardagsrummet är stort och ljust och här finns plats för både matbord med utrymme för många gäster samt att en del av rummet är lämpligt för soffgrupp framför braskaminen. Braskaminen har inte använts på senare år och därför belagd med eldningsförbud.

Från ett av sovrummen och från vardagsrummet når man den stora verandan som är inglasad, isolerad (ej vinden) och kan användas en större del av året.

Stort kök med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Vita skåps- och lådfronter. Två fönster ger fint ljusinsläpp och utsikt mot trädgården och terrassen. Köket är utrustat med häll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, micro och ugn samt diskmaskin.

Nedre plan huvudbyggnad

Från övre planets hall finns en trappa till souterrängplanet. Här finns en rymlig hall med entrédörr mot husets gatusida. Från hallen nås två sovrum.

Separat lägenhet med kök kombinerat med allrum och ett sovrum. Från sovrummet nås en rymlig klädkammare/förråd.

I detta plan finns även ett planerat badrum med vatten och avlopp klart, men inget ytskikt eller sanitetsporslin. Intill finns en tvättstuga samt ett rum tänkt som verkstad. Från verkstaden finns en trappa till sidobyggnaden. Ej med på planskissen finns ett teknikrum för den tidigare inomhuspoolen, som fanns i sidobyggnaden.

Intill tvättstugan finns teknikrum med husets värmesystem; Autoterm grundvattenvärmepump för bästa driftsekonomi och stor varmvattentank på 400 liter.

Nedre plan sidobyggnad

Nedre planet på sidobyggnaden kan nås från verkstaden i stora huset och det finns ytterligare tre entréer; från husets gavel mot gatan alternativt husets baksida samt från terrassen bakom huvudbyggnaden. På nedre planet finns ett rum om ca 70 kvm och en förrådsdel samt en köksdel. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskho samt kyl. Det stora rummet var tidigare ett poolrum och poolen finns kvar under golvet (nås via lucka) och är i dag ett stort, helkaklat, förråd om ca 40 kvm med takhöjd ca 130 cm. Det stora rummets väggar är klädda i kakel och i taket vit träpanel. På golvet finns ett ljust laminatgolv, ej längre gymgolv som på bild.

I detta plan finns även ett helkaklat badrum med dusch, tvättställ och wc.

Övre plan sidobyggnad

Övre plan har entré från trädgården, husets kortsida mot skogen. Hall med plats för ytterkläder.

Från hallen nås tre rymliga sovrum, alla med plats för stor säng och ytterligare någon möbel och garderober.

Vardagsrum med plats för soffgrupp. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust och trevligt.

Kök med matplats och stort fönsterparti med utsikt mot husets gatusida. Köket är utrustat med ett kylskåp, spis med plattor samt diskbänk. Frys finns i förrådet intill köket.

Badrum utrustat med wc, tvättställ, badrumsskåp och duschkabin.

Fakta

Boarea
169 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
201 m2
Rum
15
Antal sovrum
9

Byggnaden

Kommentar till byggnaden

Sluttningstomt med grusad parkeringsplats vid tomtgränsen mot vägen, här finns plats för flera fordon på grusplanen och förrådsbyggnaden intill kan återställas till garage. Ett stort vindsutrymme, med ingång från kortsidan, finns på fd garaget. På tomten finns terrasser och gräsmatta för lek och avkoppling. Tomten har gräns mot skogen.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS HÄRADS KYRKBY 6:36
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
Souterräng i två plan
Byggår
1967
Uppvärming
Grundvattenpump och luftvärmepump
Mark
Morän
Grund
Betong
Grundens vägg
Betong
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Lättbetong
Fasad
Tegel/Puts/Trä
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Radonmätt 1984, årsmedelvärde 170 Bq/m3 (gränsvärde 200 Bq/m3)

Tomt

Tomtyta
1092 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
1092 m2

Närområdet

Välkommen till Härad, ett trivsamt och expanderande samhälle ca 7 km väster om Strängnäs. Här bor ca 500 personer. Huset ligger lugnt till och ändå når man på någon minut E20 och påfart i båda riktningar; Stockholm och Eskilstuna. Nära till väg 55 som leder till Enköping och vidare till Uppsala. Busslinje 820 stannar i Härad som går mellan Eskilstuna och Strängnäs och det är ca 7 km till järnvägsstationen i Strängnäs. Här bor man med närhet till naturen med svampskog och promenadvägar runt husknuten. Idylliskt och barnvänligt, gå eller cykla till den fina badplatsen i Sörfjärden, en del av Mälaren. I Härad finns Äppellundens förskola och för de äldre barnen är det ca 7 km till Strängnäs med grundskola och gymnasium. I Strängnäs finns så klart även all tänkbar service, butiker, restauranger och nöjesutbud.

Kostnader

Hushållsel
2 283 kr/månad
Uppvärmning
4 308 kr/månad
Vatten och avlopp
417 kr/månad
Försäkring
417 kr/månad
Renhållning
250 kr/månad
Driftskostnader
7 675 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden om 7675 kr/mån består av uppskattade kostnader för hushållsel, uppvärmning, VA, försäkring och sophämtning, men notera att driftskostnader kan variera stort i denna bostad, beroende på hur ytorna disponeras (t ex hyrs ut), förbrukning och val av leverantörer.

Taxering

Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1983
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 931 000 kr
Taxeringsvärde mark
479 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 410 000 kr
Standardpoäng
33
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2023-03-28
Energiklass
D
Energiprestanda
91 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1966-03-09, Senast ändrad: 2022-04-06)
  • Planer och bestämmelser: Övergång till kommunalt huvudmannaskap för allmän plats inom vissa tätorter, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2011-10-31, Registreringsdatum: 2012-03-23, Senast ändrad: 2022-07-07)
Pantbrev
12st om totalt 3 225 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
3 995 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Vattuvägen 3A
Ort
Strängnäs
Boarea
169 m2
Rum
15
Tomtarea
1092 m2
Byggår
1967
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Köket i huvudbyggnadens övre plan

Ett av ytterligare tre likvärdiga kök

Ett av nio ungefär likvärdiga sovrum

Badrum övre plan i huvudbyggnaden

Det tidigare poolrummet i sidobyggnaden

Cykelavstånd till Sjöborgsbadet

Det vackra landskapet kring Härad

Nära Strängnäs med bl a tågstation, skolor och charmig stadskärna!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!