Småhus / Kvicksund / Nyckelövägen 38

Exklusiv villa med sjötomt och panoramavy!

Välkommen till Sjötuna, en underbar 30-talsvilla med fantastisk utsikt över Mälaren! Här finns möjligheten att förvärva ett hem med sjötomt i perfekt sydvästläge och stor brygga. Villan präglas av vackra detaljer och ljusinsläpp. Fördelat på 276 kvm finns här sju rum, två kök och tre badrum, allt är nytt eller renoverat och i bästa skick. På entrésidan finns garage, carport, grusade parkeringsytor samt ett gästhus. I bästa tänkbara sydvästläge finns en påkostad och terrasserad trädgård mot vattnet, stensatta uteplatser i alla väderstreck och förberett för stort poolområde. Låga driftskostnader med bergvärme. Ett imponerande och representativt fd konstnärshem för dig med högt ställda krav på boendet. Idealiskt för t ex företagaren eller som generationsboende.

Kvicksund är ett populärt samhälle för dig som uppskattar närheten till vattnet och naturen. Barnfamiljer uppskattar även lugnet och samhällets skola Tegelviken, en kommunal grundskola F-9. Här finns även ICA-butik, gym, ett par matställen, golfbana, bensinstation och båthandlare. Kvicksund ligger på gränsen mellan Södermanland och Västmanland, mitt emellan Västerås och Eskilstuna med bekvämt pendelavstånd till båda städerna. På Eskilstunasidan finns tågstation och till Stockholm är det ca 12 mil, knappt 1,5 timma med bil.

Endast enskilda och bokade visningar, varmt välkommen med din intresseanmälan! Mäklaren direkt; 0707224588.

Rumsbeskrivning

Välkomna till ett hus som med tanke på läge och dess fantastiskt skick måste upplevas på plats för att man ska förstå och uppskatta dess egenskaper fullt ut. Perfektion in i minsta detalj - här har inget lämnats åt slumpen! Huset om totalt 276 kvm har tre plan, alla med badrum och samma fina sjöutsikt från de gemensamma ytorna i husets mitt. Alla tak och väggar är vitmålade och takhöjden samt de stora och spröjsade fönstren gör husets alla rum inbjudande och ljusa. Alla nya fönster har isolerglas. Här finns vackra trägolv i perfekt skick, de finns i alla rum utom våtutrymmen och källarplanet som har klinkergolv.

Detta har slottsarkitekt Björn Norman i Kvicksund skrivit:

”Sjötuna är på flera vis ett begrepp. I många år skapades den tecknade serien om Åsa Nisse på Sjötuna. Byggnaden med sin fasad mot vägen skymtar då och då i den tecknade serien. Arkitektoniskt är byggnaden intressant. Mot vägen visar den upp en klassicistisk fasad, svensk 20-tals klassicism när den är som bäst. I fasaden mot Mälaren är huvudfasaden istället påtagligt funkis! Med sin putsade fasad och vackra proportioner har byggnaden ett behagligt och lätt uttryck. När den ska byggas till känns det naturligt att låta originalbyggnaden med sin ljusa putsade fasad vara intakt som huvudform och addera tillbyggnaderna i avvikande material och uttryck. Varför har jag då valt att hantera tillbyggnader och garage mm som trähus med grön panel och grå detaljer? Till den ljusa putsen på huvudbyggnaden fungerar de gröna och ljust grå tonerna bra. De tar inte så mycket plats utan låter originalbyggnaden dominera.”

Huset disponeras som följer;

Övre plan nås via trappa från hallen. I trappan finns ett runt fönster som ljusinsläpp till hallen. Stort vardagsrum med ännu bättre sjöutsikt än entréplanets matsal! Rummet har en imponerande takhöjd och synliga bjälkar. Vackert massivt ekgolv (nytt). Utgång till balkong med österläge. Balkongräcket är ursprungligen från en antik järnvägsvagn. Till höger om vardagsrummet finns ett stort sovrum som kan delas till två rum. Till vänster om vardagsrummet finns ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och en stor garderob. Från sovrummet nås badrummet en suite utrustat med tvättställ försett med två handfat, wc, dusch och inbyggt badkar. Badrummet har både takfönster och ett runt fönster intill badkaret för att kunna se stjärnhimlen från badet.

Entréplanet - stensatt trappa med pelare vid entrén på husets östra sida. Rymlig hall med kapprum, trappa till övre och nedre plan samt helkaklat badrum. Från hallen ser man via vackra pardörrar in mot matsalen och den otroliga utsikten, rakt i väster. I matsalen finns en vacker öppen spis. Till höger om matsalen finns en mindre matplats samt köket. Köket är fullt utrustat med vitvaror i rostfritt utförande och här finns gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Till vänster om matsalen finns ett stort bibliotek eller allrum, till detta rum finns charmiga skjutdörrar.

Från hallen på entréplanet nås det nedre planet. Detta plan kan användas för t ex uthyrning, generationsboende eller tonårsbostad då planet har kök, badrum och tvättmöjlighet. Här finns ett stort allrum med strålande sjöutsikt samt sovrum med utgång till uteplats i sydvästläge. Hela planet har vattenburen golvvärme på nygjuten och isolerad bottenplatta.

Fakta

Boarea
177 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
99 m2
Rum
7

Tomt

Totalyta
280 m2
Tomtyta
2797 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
3077 m2

Närområdet

Mitt emellan Västerås och Kvicksund ligger idyllen Kvicksund. Avståndet till Eskilstuna är ca 16 km och till Västerås ca 25 km. Norra delen hör till Västerås kommun och södra delen till Eskilstuna. Orten har många fritidshus och sommargäster, men många fritidshus förändras till permanentboenden. Idag finns här ca 2000 permanentboende.

Orten har egen järnvägsstation, Kvicksund Södra, som ligger på Eskilstunasidan, där även centrum finns. UVEN-tåget går till bland annat Västerås, Eskilstuna, Katrineholm och Norrköping. Riksväg 56 går genom orten.

Den kommunala grundskolan Tegelviken för årskurs 1-9 (uppförd 1998) finns på södra sidan sundet. Avtal finns så att även Västeråsbarnen går i skolan på södra delen. Antalet elever är ca 470 st. I servicen på orten ingår mataffär, gym, en bensinmack, två matställen, Sundbyvik golfklubb samt en båthandlare. Den ena av matserveringarna har även kioskrörelse.

Kostnader

Uppvärmningskostnad
833 kr/månad
Kostnad samfällighet
167 kr/månad
Försäkringskostnad
500 kr/månad
Vatten och Avlopp
500 kr/månad
Hushållsel
1 250 kr/månad
Driftskostnader
3 500 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
8 524 kr
Övrigt om driftskostnaden
Den uppskattade driftskostnaden består av hushållsel, försäkring, uppvärmning, samfällighetsavgift, vatten och avlopp samt renhållning, totalt ca 3500 kr/mån. Notera att driftskostnader kan varierar stort, beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1934
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 379 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 874 000 kr
Summa taxeringsvärde
4 253 000 kr
Standardpoäng
48
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Rättigheter och belastningar

  • Gemensamhetsanläggning: Västerås Nyckelön Ga:11
  • Rättigheter last: Officialservitut: Utförande av siktröjning
Pantbrev
5st om totalt 3 700 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Typ
Småhus
Adress
Nyckelövägen 38
Ort
Västerås
Boarea
177 m2
Rum
7
Tomtarea
2797 m2
Byggår
1934
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Dokument

Alla bilder

Matsal med fantastisk utsikt mot Mälaren!

Vackra skjutdörrar till biblioteket

Västerläget ger underbara solnedgångar!

Öppen spis intill matsalen

Bibliotek/Allrum

Matplats intill köket

Kök med mix av ursprunglig inredning och nytt

Gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter

Köksentré mot husets norra kortsida

Hall med garderober, trappa till övre plan

Badrummet intill hallen på entréplan

Trappa till övre plan

Sett från entrén mot matsalen

Fönster i trappan till övre plan

Vardagsrum på övre plan, öppet till nock

Storslagen utsikt över Mälaren, rakt i väster!

Första parkett!

Balkongen på övre plan

Räcket kommer från antika tågvagnar

Master bedroom, öppet till nock

Badrum en suite

Badkar med utsikt

Sovrummet intill vardagsrummet

Sovrummet sett åt andra hållet

Vardagsrum i souterrängplanet

I souterrängplanet finns kök och badrum

Sovrum med uteplats i sydvästläge

Uteplats i sydvästläge

Vackra grusgångar och uteplatser

Exklusiva terrasseringar mot stranden

En av flera uteplatser

Platå förberedd för pool

Imponerande stenpartier

Stor brygga

Plan finns att bygga sjöbod intill bryggan

Husets entrésida

Gästhus

Garage och carport till vänster i bild

Välkommen till Sjötuna!

Fastighetskarta

Planlösning

Planlösning entréplan

Planlösning övre plan

Planlösning souterrängplan


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!