Småhus / Centralt / Erikslundsvägen 6A

Rymlig villa centralt i Strängnäs

Välkommen till en ljus, välplanerad och tidstypisk 70-talsvilla klädd i vitt mexitegel och svarta detaljer. Husets planlösning ger trevliga och öppna sociala ytor och här finns tre stora sovrum och möjlighet till fler om man behöver. Det generösa vardagsrummet, med en härlig kamin i centrum, är byggt i vinkel längs husets kort- och långsida. Härifrån ser man Strängnäs Domkyrka, väderkvarnen och en glimt av Mälaren. Kök med matrum i öppen planlösning och för sommarens alla måltider utomhus finns uteplatser som nås från husets båda plan.

Huset som har en totalyta på 236 kvm erbjuder mycket bra förvaringsutrymmen och rum för utrymmeskrävande fritidsintressen som t ex gym eller hemmabio. Det finns två fräscha badrum, bastu och tvättstuga. I trädgården finns plats för studsmatta, lek och avkoppling och för dig som vill hålla trädgården grön finns sommarvatten från Mälaren att vattna med. Självklart är fiber indraget i huset. Garage och plats för tre bilar på infarten gör sammantaget det här till en villa du inte bör missa att se närmare på! Läget är centralt och samtidigt lugnt, en perfekt bostad för familjen som vill ha nära till centrum, hamnen, skolor, idrottsanläggningar och tågstationen. Varmt välkommen med en intresseanmälan direkt till Högalidsmäklarna och mäklaren Göran Selinder som nås på 0707224588.

Rumsbeskrivning

Entréplanet

Ett par trappsteg leder upp till entrén på husets långsida. Från hallen ser man ut över det stora vardagsrummet och utsikten mot omgivningen. Plats för ytterkläder och skor finns direkt intill entrén samt i en rymlig klädkammare. I hallen finns även trappan till det nedre planet.

Stort och trevligt vardagsrum med höga fönsterpartier som släpper in mycket dagsljus. På golvet ligger ekparkett och det är ljust målade väggar. Rummet är i vinkel med en mysig braskamin centralt placerad mellan matplatsen och umgängesdelen som har plats för soffgrupp. I både vardsagsrum och matplats finns det utrymme för många gäster när inte kökets matplats räcker till. Från rummet nås den stora uteplatsen med plats för utemöbler och grill. Uteplatsen intill vardagsrummet är byggd runt husets kort- och långsida och både från vardagsrummet och uteplatsen ser man Strängnäs karaktäristiska kyrktorn, kvarnen och även en glimt av Mälaren.

Kök i delvis öppen planlösning med matrummet intill. Behöver man fler sovrum än de befintliga är matrummet enkelt att göra till sovrum. Köket har ljusa skåps- och lådfronter och det finns även ett par glasade luckor i överskåpen. Vitt kakel ovan disk- och arbetsbänk som är i trä. Det finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor, inte minst i köksön som blir en naturlig samlingspunkt för enklare måltider. Kökets utrustning består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt utförande.

I fil med matrummet finns två rymliga sovrum, båda har plats för dubbelsäng och det finns flera garderober. Mellan rummen finns en separat toalett med wc och handfat som nås från både sovrum och hall. Dessutom finns här ett badrum som nås från ett av sovrummen. Det fräscha och ljusa badrummet med fönster är helkaklat och utrustat med tvättställ med underskåp, takspotar, handduksvärmare, bidé och dusch.

På övre planet finns även tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Här finns arbetsbänkar, tvättho samt husets varmvattenberedare. Praktiskt med dörr mot husets entrésida när man kommer hem med t ex leriga barn, hundar och stövlar! Plats att hänga av sig ytterkläder finns också.

Nedre plan

Det första man möter på nedre planet är det stora rummet som motsvarar vardagsrummet uppe. Kalla det allrum eller gillestuga, men det är fullt likvärdigt med ett vardagsrum! Rummet är i husets souterrängdel, vilket möjliggjort flera fönster och väggarna är målade i ljus nyans som gör rummet ljust och trevligt. På golvet ligger ekparkett och härifrån finns utgång till terrassen och trädgården.

Närmast trappan och allrummet finns ett snyggt badrum och en bastu för avkoppling. Badrummet har grått kakel och klinkers och är utrustat med wc, tvättställ och duschhörna. Omklädningsrummet intill har flera garderober.

Intill allrummet finns ett rymligt sovrum med fönster mot trädgården. Här ryms tex en stor säng och en arbetsplats och det finns en hel garderobsvägg.

Våningsplanet rymmer även tre praktiska förrådsutrymmen i varierande storlek samt ett stort hobbyrum med egen entré längs husets långsida.

Fakta

Boarea
161 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
75 m2
Rum
7
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4

Byggnaden

Souterrängvilla i två plan. Byggåret är 1974 och sedan dess har löpande underhåll och renoveringar gjorts;

2024 Ny spishäll i köket
2023 Nytt tak på garage, vedförråd
2015 Ny varmvattenberedare, diskmaskin, kyl och frys
2006 Shingel lagt på taket
2005 Nytt kök och golvbeklädnad vissa rum
2005 Badrum övre plan, badrum nedre plan renoverat, årtal okänt
Omdränerat med platonmatta uppskattningsvis 90-tal

Se även besiktningsprotokoll som mäklaren tillhandahåller.

Fiber finns indraget via Fibra.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS GEVÄRET 15
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
2-plans souterränghus
Byggår
1974
Uppvärming
Två luftvärmepumpar, elradiatorer, braskamin
Grund
Betongplatta
Stomme
Betong/Trä
Bjälklag
Trä/Betong
Fasad
Fasadtegel/Trä
Tak
Schingel
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp

Tomt

Tomtbeskrivning

Tomten är något sluttande och här finns plats för både lek, avkoppling och odlingar. Här finns gräsmatta med plats för t ex studsmatta och det finns buskar, träd och rabatter. Vatten från Mälaren finns indraget för bevattning under sommarhalvåret. Uteplatser finns dels intill husets nedre plan och längs husets långsida i sydväst. Vid husets kortsida mot gatan finns ett garage samt vedförråd.

Tomtyta
650 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
650 m2

Parkeringplatser

I garaget finns plats för en bil samt 3 bilar utanför.

Närområdet

Strängnäs bli allt mer populärt med sin småstadskänsla, den trevliga hamnen, bra skolor, kommunikationer, badplatser och närheten till naturen. Så gör som så många andra, flytta hit! Just denna trevliga villa har ett mycket bra och centralt läge i Strängnäs. Det fina läget innebär faktiskt närhet till allt som stan har att erbjuda! Promenera till stadskärnan och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga Västervikshamnen och slå dig ned på någon trevlig servering, kanske ett besök på Edsbacka Bistro. Fler restauranger finns i centrum och för den kulturintresserade finns mycket att se och uppleva i Strängnäs. Mest känt är Domkyrkan från 1291 och kvarnen vid hamnen. Men här finns också ångbåtsbryggan, strandbadet på Visholmen och kulturhuset Multeum som inrymmer bibliotek och museum med utställningar.

På Erikslundsvägen 6A bor du med gång- och cykelavstånd till all upptänklig service och det är bekvämt avstånd till resecentra där du tar snabbtåget till bl a Stockholms Central, restiden är ca 45 min. Här finns även många busslinjer samlade. Riksväg 55 och E20 korsar varandra i Strängnäs vilket gör att staden ligger bra till för den bilburne. Avstånd till andra städer är ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium och de finns i både privat och kommunal regi. Flera skolor nås på bara ett par minuters promenad, t ex Kulturskolan, Paulinska skolan och Vasaskolan.

Kostnader

Hushållsel och uppvärmning
2 500 kr/månad
Vatten och avlopp
500 kr/månad
Renhållning
250 kr/månad
Försäkring
500 kr/månad
Samfällighet sjövatten
50 kr/månad
Driftskostnader
3 800 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
9 525 kr
Personer i hushållet
4
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden består av hushållsel, uppvärmning, vatten och avlopp, renhållning, försäkring och samfällighetsavgift för sommarvatten, totalt ca 3 800 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör. Fråga gärna mäklaren om mer information och personlig boendekostnadskalkyl.

Taxering

Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1974
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 446 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 288 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 734 000 kr
Standardpoäng
35
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2017-11-01
Energiklass
D
Energiprestanda
69 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser: Storgärdet, Detaljplan (Beslutsdatum: 1990-03-19, Senast ändrad: 2010-06-15)
  • Gemensamhetsanläggning: STRÄNGNÄS SEMINARIET GA:1
Pantbrev
10st om totalt 3 825 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Fakta

Pris
4 495 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Erikslundsvägen 6A
Ort
Strängnäs
Boarea
161 m2
Rum
7
Tomtarea
650 m2
Byggår
1974
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Nära centrum, hamnen och badplatser

Nära kommunikationer och flera skolor

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!