Bostadsrätt / Sofieberg Tyresö / Gudöterrassen 313

Sjöutsikt och stor terrass!

Drömläge intill Drevviken; sjöutsikt och några meter till strandkanten!

  • Sjöutsikt från lägenhetens alla rum och terrassen
  • Stor terrass om ca 22 kvm med plats för odlingar
  • Ljus och välplanerad för att maximera utsikten
  • Förening med bl a bastu, brygga, småbåtsplats
  • Nära strandpromenad, badplatser och naturen
  • Nära skolor, dagis, lekplats, bilfritt och barnvänligt
  • Förråd som hör till lägenheten finns vid entrédörren
  • Lugnt och naturskönt läge, omgärdat av villaområden
  • Nära busshållplats, till t ex Gullmarsplan och Handen
  • Bekvämt avstånd till köpcentrum och handelsplatser

Närheten till vattnet och naturen ger dig semesterkänslan året runt och ändå är du så nära Stockholms city. Den här bostaden är sett till utsikten i en klass för sig och den måste upplevas på plats. Varmt välkommen på en visning av lägenheten och hör gärna av dig till Högalidsmäklarna med intresseanmälan så att du inte missar någon visning, fastighetsmäklaren Göran Selinder, 0707224588.

Film

Rumsbeskrivning

Med några få steg från strandpromenaden når du lägenheten.

Terrass

Det bästa är kanske terrassens läge! När man kommer ut här känner man närheten till sjön och här finns verkligen möjlighet att njuta! Antingen av solen eller också bara låta blicken vandra över vattnet. Se sjöfåglar och kanoter sakta glida förbi, en eka som ros ut mot Drevviken eller årstidernas skiftningar. Den här utsikten tröttnar man förmodligen aldrig på! Terrassen är stor, ca 22 kvm, och fungerar som ett extrarum sommarhalvåret och den nås från både vardagsrummet och lilla sovrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet har ljusa tapeter och större delen av den södra väggen har flera fönster ut mot vattnet.

Kök och matplats

Intill hallen finns köket, det är trevligt planerat med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Skåps- och lådfronter är vita. Fönstret mellan det stora sovrummet och köket gör att man även här har utsikt och får in dagsljus. Det finns utrymme för en mindre matplats vid fönstret. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys.

Sovrum

Tänk att vakna varje morgon och titta ut genom fönstren och mötas av den natursköna vyn över viken! Det kan du göra i båda sovrummen, det ena stort nog att rymma en dubbelsäng och det andra att rymma en enkelsäng.

Hall

När man kommer in i hallen möts man direkt av den vackra utsikten över vattnet genom vardagsrummets fönster. I hallen finns två garderober, linneskåp samt plats att hänga ytterkläder.

Badrum

Badrummet är kaklat i vitt och golvet har ljus plastmatta. Här finns badkar, wc samt handfat med badrumsskåp ovanför.

Förråd

I korridoren, nära entrédörren till lägenheten, finns ett förråd på ca 4,2 kvm.

Fakta

Lägenhetsnummer
45
Boarea
52 m2 (Ritning(ar)) Till lägenheten hör en terrass om ca 22 kvm samt ett förråd om ca 4 kvm.
Biarea
0 m2
Rum
2.5
Antal sovrum
2
Förening
Brf Gudöterrassen
Andelstal
0,50463
Andelstal insats
0,50437
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
267 778 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej

Föreningen

Brf Gudöterrassen

Bostadsrättsföreningen Gudöterrassen innehar med äganderätt fastigheterna Näsby 60:1 och Gudöviken 1 i Tyresö. Husen som ritades av arkitekten Bengt Hidemark och uppfördes mellan 1985-1987 består av 116 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är äkta och bostadsytan är totalt 10 057 kvm som fördelas över 22 st 1 rok, 30 st 2 rok, 31 st 3 rok och 32 st 5 rok. Gemensamma utrymmen utgörs av tvättstugor, cykelrum, bastu, föreningslokal, boulebana och soprum. I ett rum intill bastun finns en motionscykel.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 4 kvm som är på samma våningsplan och i närheten av lägenheten. Vid tillgång kan externa förråd hyras. Föreningen har parkeringsplatser samt parkering i carport, det är ingen kö till platserna utomhus. Platser på parkeringen närmast ån kostar 120 kr/mån. Det finns p-platser med elstolpe och laddplatser för elbilar. Föreningens båtklubb kan tillhandahålla småbåtsplats. Föreningen har en expedition på Gudöterrassen 515 där nycklar kvitteras och återlämnas. Här kan man även boka parkeringsplats, extra förråd samt föreningslokalen. Fastigheten underhålles löpande och de senaste och pågående projekten är underhåll av fasader och paneler. Solceller diskuteras att installeras på tak. Stammar till fastigheten går bakom byggnaden och kan bytas allt eftersom behov finns.

Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen. Soliditet på 29% och en belåning på 6 648 kr/kvm. Uppgifterna är hämtade från årsredovisningen för 2022. Årsredovisning för 2023 kommer efter stämman som hålls maj. Enligt budget höjs avgiften med 3% de kommande tre åren för att möta ökade räntekostnader. Avstämt med styrelsen 2024-04-22.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant.

För mer information se föreningens informativa hemsida gudoterrassen.se.

Fastigheten är ansluten till fiber via Telia. I avgiften ingår TV med utbudet Lagom, bredband 100/100 och IP-telefoni.

Enligt lägenhetsförteckningen är lägenheten en 1:a men används efter tillbyggnad av det lilla sovrummet som en 3:a.

Ventilationssystemet är ett FTX-system med värmeåtervinning och köksfläkten ansvarar man själv för om den behöver bytas.

Det är inte tillåtet med badtunna eller liknande på terrassen, men både kol- och gasolgrill är ok.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren samt att det tillbyggda mindre sovrummets yta har lagts till. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos kommunen. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Gudöterrassen
Andelstal
0,50463
Andelstal insats
0,50437
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Närområdet

Läget, läget och läget sägs vara det viktigaste vid val av bostad och här kan det knappast bli bättre, framförallt om det är närhet till natur och vatten som söks! Det är bara ett par meter till Drevviken med bryggor och härliga promenad- och löparstråk längs vattnet. Intill huset finns Gudö å och här finns möjlighet att hyra kajaker. Drevviken är sommartid en härlig plats för bad och fiske och vintertid skidor och långfärdsskridskor. I Tyresö finns mycket att se och göra, här finns te x golfbana, simhall, ishall, fotbollsplaner, rackethall, padelbanor, bio Forellen, flera gym och populära utflyktsmål som Tyresö Slott och kyrka samt Notholmen med trevligt café. Butiker, matbutik, apotek, vårdcentral och restauranger finns både i Trollbäcken/Alléplan, Tyresö centrum och handelsplatser lite närmare Handen. För den klädintresserade har du jättenära till Modevillan. För hundägare finns ett nyöppnat hunddagis i närheten. I närområdet runt Gudö hittar du ett restaurangutbud med pizza, indiskt, thai och sushi. Närliggande Kumla herrgård serverar både dagens lunch och ordnar arrangemang som t ex julbord.

För barnfamiljer är det nära till flera dagis och skolor, så som Sofiebergsskolan, Kumla och förskolorna Gudö och Kryddan. Det finns en trevlig lekplats med lekborg och gungor en kort promenad bort. För större barn har Tyresö ett stort utbud med aktiviteter och föreningsliv att erbjuda samt flera fina badplatser, en av dem är Kumlabadet med sandstrand som du cyklar till på ett par minuter.

Läget är även toppen kommunikationsmässigt sett! Ett par minuters promenad från Gudöterrassen finns busshållplats med busslinjerna 806, 807, 818c, 824 och 892 som tar dig till t e x Tyresö centrum, Gullmarsplan, eller Handen med pendeltåget mot Stockholm/Nynäshamn. I rusningstrafik går bussarna tätt och det finns direktbussar till Cityterminalen/Klarabergsviadukten som tar ca 25 min.

Kostnader

Avgift
4 843 kr/månad
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
800 kr/månad
Driftskostnader
1 000 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I avgiften ingår VA, värme, bredband, tv och IP-telefoni. Månadsavgiften är 4452 kr och med obligatoriska tillägg om 391 kr (för värme och förråd) blir den som angivits 4843 kr. Driftskostnaden består av hushållsel och försäkring, totalt ca 1000 kr/mån. I kostnaden för hushållsel inkluderas golvvärmen i lilla sovrummet. Notera att driftskostnader kan variera stort, beroende på förbrukning och val av leverantör.
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-07-05
Energiklass
D
Energiprestanda
80 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
2 395 000 kr /bud
Avgift
4 843 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Gudöterrassen 313
Ort
Tyresö
Boarea
52 m2
Rum
2,5
Andelstal
0,50463
Byggår
1985-1987
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!