Bostadsrätt / Södermalm Högalid / Heleneborgsgatan 6B

Rymlig 1:a med attraktivt läge!

Rymlig och smart planerad 1:a på Söders höjder, mitt emellan populära Skinnarviksparken och kajen intill Riddarfjärden! Busshållplats finns i närheten av huset och det är nära till både t-bana och Hornstulls stora utbud av nöjesliv och butiker. Perfekt till exempel för dig som söker din första egna bostad! Lägenheten har ett rymligt allrum, som lätt rymmer både stor säng och umgängesdel samt en matplats vid fönstret. I köket har utrymmet utnyttjats till max och även det helkaklade badrummet är yteffektivt. Lägenheten ligger ungefär mitt i huset och har utsikt mot den lugna gården. På andra sidan huset har du tillgång till en av Stockholms bästa terrasser med utemöbler och grill. Härlig utsikt över Riddarfjärden och Söder Mälarstrand!

Bostadsrättsföreningen Heleneborgsgatan är en av Stockholms äldsta och har stabil ekonomi. Bra månadsavgift, låg belåningsgrad och dessutom äger föreningen marken och har väl underhållna byggnader. Här finns tillgång till gemensamma faciliteter som tvättstuga, samlingslokal, motionsrum och bastu, grillplats och sittgrupper. En lägenhet på Heleneborgsgatan innebär att du bor med närhet till t-bana, bussar, restauranger, butiker, badplatser och grönområden. Varmt välkommen med intresseanmälan till Högalidsmäklarna och Göran Selinder, 0707224588. Snabbt tillträde möjligt!

Rumsbeskrivning

Välkommen till Heleneborgsgatans solsida! Här bor du på en attraktiv adress i föreningen Heleneborgsparken som är ägare till den enastående terrassen med utsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten. Här finns utemöbler och grill. Lägenhetens fönster är mot gården på husets gatusida. Takhöjden är ca 2,85 m och eftersom lägenheten är så välplanerad upplevs allrummet rymligt. Lägenhetens 27 kvm fördelas på hall, rymligt allrum, funktionellt kök och badrum enligt följande;

HALL
Hall med plats för ytterkläder intill entrén. Hallen leder rakt fram in till allrummet, på höger sida finns köket och intill entrén finns badrummet.

ALLRUM
Lättmöblerat och trevligt vardagsrum med utsikt mot den lugna gården. Fönstret är tredelat med spröjs. Rummet har ljusa målade väggar och fint trägolv. Takhöjden möjliggör ett bygge av loftsäng för den som vill.

KÖK
Här har en skicklig snickare och köksplanerare utnyttjat utrymmet optimalt! Här finns det mesta man behöver, häpnadsväckande bra med förvaringsutrymmen och utrustningen består av elspis med häll, fläkt, mikro samt kyl och frys. Utrymme för en sittande vid arbetsbänken som är i trä. Vitt kakel på väggarna och vita skåps- och lådfonter gör det lilla men välplanerade köket ljust. Det finns överskåp med glasade luckor och i taket belysning som lämnas. Schackmönstrat golv i vitt och grått. Även i köket är fönstrets utsikt mot gården.

BADRUM
Badrum med vitt kakel och sandfärgat klinkers. Här finns dusch, wc, tvättställ, badrumsskåp med spegel samt handduksvärmare.

Fakta

Lägenhetsnummer
1304/43
Boarea
27 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
1
Våning
3 av 6 våningar i huset
Förening
Brf Heleneborgsparken
Andelstal
0,51655
Andelstal avgift
0,51658
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
50 615 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Heleneborgsparken

Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken tog över fastigheterna Hyveln 27 och 28 år 2005, men ända sedan husen uppfördes 1925 var det bostadsförening. Föreningen har två huskroppar runt gården mot gatan, Heleneborgsgatan 6-8 A, B och C och husen består av 137 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Det är en äkta förening och man äger marken, vilket är positivt då man slipper kostsam tomträttsavgäld. Föreningen har god ekonomi och garderade mot höjda räntor med en avgiftshöjning med 15% fr o m 1 april 2024. Ekonomisk förvaltare är SBC. Se årsredovisning för mer information.

Gemensamma utrymmen består främst av en fantastisk terrass med strålande utsikt över Riddarfjärden. Här kan man njuta av kvällssolen och utsikten som sträcker sig från Långholmen till Gamla stan. Det finns utemöbler och grillplats. På husets entrésida mot Heleneborgsgatan finns också uteplatser, dessa med söderläge. Här finns även en liten lekplats, cykel- och barnvagnsförråd. Övriga gemensamma faciliteter består av tvättstuga, övernattningslokal, motionsrum och bastu, gästlägenhet och hobbyrum.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Renoveringar i urval består av vatten- och avloppstammar i kök 1973-1974 och i badrum 1980-1981. 1980 installerades fjärrvärme och 2017 bergvärmeanläggning. 1981-1985 nytt tak, 1988 trapphus och terrassen, 2014 fasadrenovering och tak, 2017 gården. 2020 entréportar och grindar. 2020 genomfördes stamspolning och stambyte planeras till 2032. 2021 renoverades entréer och motionsrum. 2022 dränering vid 6A och 8A samt obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Kommande renoveringar är närmast fönsterrenovering och relining av avloppsstammar i husets bottenplatta. Stambyte planeras om ca 7-8 år.

Standardutbud TV via Tele 2 samt internet via Bredband 2 med 200/200 Mbit/s ingår i avgiften. Utökat abonnemang tecknas separat.

Överlåtelseavgift ca 2006 kr per lägenhet, debiteras köparen. Pantsättningsavgift ca 573 kr per pant.

Andrahandsuthyrning kräver styrelsens tillstånd och en avgift kan komma att tas ut.

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Delat ägarskap mellan föräldrar och barn tillåts enbart vid studier.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren SBC. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos stadsbyggnadskontoret i Stockholm. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: heleneborgsparken.se

Förening
Brf Heleneborgsparken
Andelstal
0,51655
Andelstal avgift
0,51658
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Lägenheten ligger i ett attraktivt område på västra Södermalm. Närhet finns till allt man kan önska sig, så som mysiga caféer, populära restauranger, mataffärer, butiker och gym. Området runt Hornstull är utan tvekan ett av de trendigaste områdena på hela Söder. För den som söker en avkopplande promenad i det gröna eller ett svalkande bad rekommenderas Långholmen eller Tanto, båda inom bekvämt gångavstånd. Eller varför inte ta en löparrunda längs Söder Mälarstrand? Kort promenad från porten finns även grönskande Högalidsparken och Skinnarviksparken. Kort sagt ett utmärkt boende för dig som vill bo lugnt men ändå centralt!

Kommunikationer

Från tunnelbanestationen Hornstull som som finns på bekvämt promenadavstånd tar man sig till T-centralen på några minuter (röd linje). En station från Hornstull finns Liljeholmen med sin stora galleria samt station för tvärbanan. Busslinje 4 går mellan Gullmarsplan och Frihamnen och 66:an, som passerar precis i närheten av din nya lägenhet, går mellan Reimersholme och Sofia Kyrka. Båda passerar Södra Station för anslutning till pendeltåg. Från Hornstull går även flygbuss till Arlanda, restid ca 45 minuter.

Parkering

I området gäller boendeparkering, 1 600 kr/mån (alternativt löses biljett för 90 kr/dygn) och ger tillstånd att parkera dag före helgdag och vardagar kl 07:00-19:00. Övriga tider är kostnadsfria. För mer information se www.stockholm.se/parkering. Garage finns bl a under Högalidsparken, bokning genom Stockholms Stads Parkering.

Kostnader

Avgift
2 183 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Försäkring
100 kr/månad
Driftskostnader
300 kr/månad
Överlåtelseavgift
2 006 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2020-05-29
Energiklass
C
Energiprestanda
69 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Avgift
2 183 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 6B
Ort
Stockholm
Boarea
27 m2
Rum
1
Andelstal
0,51655
Våning
3
Hiss
Ja
Byggår
1925
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Länkar

Alla bilder

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!