Högalidsmäklarna, din mäklare i Stockholm, Södermalm och Strängnäs

Högalidsmäklarna och Högalid. Högalid är en del av stadsdelen Södermalm och även den del av Södermalm som är högst över havet.

Namnet Högalid betyder ungefär höga backen. Högalidsmäklarna kan därför fritt tolkas som fastighetsmäklarna högst upp på toppen eller backkrönet, eller kort och gott med glimten i ögat; Toppenmäklarna!

Högalids församling bildades 1925 genom en utbrytning ur Maria Magdalena församling och här bor idag ca 30.000 personer. Områdets gränser är från Södermalms västra udde, längst ut på Reimersholme, bort mot öster. Ungefär lodrätt med Rosenlundsgatan från norr till söder. Högalid består i sin tur av flera både informella och formella områden. Här finns från väster mot öster Reimersholme och Långholmen, Bergsunds Strand och Knivsöder, Hornstull, Tanto, Drakenberg, Zinken och Skinnarviksberget. Här nedan är ett par platser i Högalid värda ett besök.

Vart och ett av områdena har sin karaktär och här finns något för alla! Det är denna härliga blandning som har gjort Söder så otroligt populärt. Här finns allt som gör livet värt att leva. Eller vad sägs om ett gediget nöjesutbud med restauranger, pubar och caféer, badhus och bio! Skolor, barnomsorg, lekplatser, badplatser och parker. Shopping i såväl köpcentrum som små charmiga butiker. Var man än bor i området är det nära till bussar och T-bana. Det är inte konstigt att man trivs på Söder.

Högalidsmäklarna, vi är din fastighetsmäklare i Stockholm med fokus på Södermalm och stadsdelarna Högalid och Reimersholme. Välkommen att besöka vårt trevliga kontor på Lundagatan 38 och prata bostadsaffärer så bjuder vi på en kopp kaffe!

Underbara koloniträdgårdar i Tanto
Upplev kaféliv och musik hos Lasse i Parken...
...eller Vurma på Bergsunds Strand...
...eller Loopen Marin!
Kvartersbion har fått nytt liv!
Högalid ståtar med ovanligt fint badhus
Kvartersbion har fått nytt liv!
Höstdag på Långholmen

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!