Homestyling

Homestyling innebär att vi lyfter fram din bostads bästa egenskaper, ytor, användningsområden och atmosfär!

Stylingen ska även stimulera potentiella köpares fantasi och önskningar inför det egna boendet. Undersökningar har visat att homestyling fungerar, ett attraktivt presenterat boende genererar ett högre försäljningspris och det avgörande första intrycket skapas under de första minuterna.

Det är svårt att ge en exakt summa eller procentsats för vad en homestyling kan vara värd, då det naturligtvis varierar från fall till fall. För en bostad som stylats inför en försäljning i Stockholmsområdet bedöms slutpriset överstiga en ostylad bostad med mellan 7-20 procent, vilket motsvarar mellan 140.000 och 400.000 kronor för en lägenhet på 2 miljoner.

Vad du kan göra själv hemma inför fotografering och visning

Ibland kan det vara både ekonomiskt försvarbart och skönt att inte göra i ordning en bostad själv inför fotografering och visning. Vilken tur att det då finns stylingfirmor att anlita! Vi på Högalidsmäklarna rekommenderar ofta att våra uppdragsgivare tar hjälp av en professionell inredare. Många gånger har dock våra säljare med inredningsintresse och känsla för stil själva skapat vackra hem där ett stylingföretag inte kan tillföra så mycket, som i exempelvis en helt tom bostad.

Är du intresserad och vill veta mer finns det oändligt med böcker, tidningar och artiklar på nätet om ämnet, men är du bara lite intresserad och i grund och botten har ett hem som bara behöver fixas till lite inför spekulanternas kritiska blickar kommer du långt med Högalidsmäklarnas tips.

Högalidsmäklarnas enkla stylingtips

Börja med att fundera på vad det var som du först föll för med bostaden. Var det kanske balkongen? De vackra fönstren? Eller var det kanske det fina köket eller badrummet? Chansen är stor att spekulanterna tycker likadant som du själv. De utrymmen och egenskaper du själv gillar kan du lägga extra fokus på. Tänk även igenom om du har utrymmen som kan användas på flera sätt. Har du ett ovanligt stort sovrum kanske det finns utrymme att göra en arbetsplats. Även om du inte har en arbetsplats själv där idag, kan du hjälpa spekulanterna att se att möjligheten finns.

På samma sätt kan du visa på möjligheter med en stor innerhall. Utgå från vilka spekulanter du tror ska komma och visa att hallen kan användas som exempelvis lekrum, musikrum eller matplats beroende på målgruppen. Något som kan vara svårt att tänka sig om utrymmet inte används till något speciellt av dig själv. Lita aldrig på spekulanternas fantasi, hjälp dem på traven!

Nu vet du vilka utrymmen du ska fokusera på. Kanske behöver lister, dörrar, väggar och tak målas? Om svaret är ja, gör det! Det är en enkel åtgärd som oftast kan räknas igen, men behövs det större renovering är det bäst att fråga en erfaren mäklare om vad som behövs. När ytskikten är ok är det dags att rensa ut allt som inte behöver vara kvar vid fotografering och visning. Sälj, magasinera eller passa på att kasta allt som bara tar plats och inte tillför något. Ser rummet bättre ut om du tar bort någon möbel eller möblerar om så gör det. Prova dig fram till vad som ser bäst ut, även om du inte själv skulle vilja ha det så.

Stora mattor får ett rum att se mindre ut och har du ett vackert golv ska det synas. Ett mörkt rum kan dock få ett lyft med en stor ljus matta. Tänk på att det ska vara lätt att passera dörröppningar så inget står i vägen och se gärna till så att det är lätt att gå fram till fönster. Många spekulanter vill gå fram till fönster och både se utsikt och fundera över eventuell insyn.

Många spekulanter stannar bara en kort stund på en visning för att sedan jäkta vidare till nästa, så första intrycket är viktigt. Tänk på belysningen, kanske ska mäklaren visa på kvällen och dagsljuset räcker inte till. Rensa hallen på utrymmeskrävande möbler och låt bara några enstaka par skor och ytterkläder vara framme.

IMG 1026

Kök och badrum ska vara välstädade och kännas så fräscha som det bara är möjligt. Dessa utrymmen är oftast de dyraste som en bostad har, så om de känns tilltalande så är det värt mycket för en spekulant. Ta bort personliga bilder och småsaker som prydnadsföremål och souvenirer. Hur långt ska man sträcka sig med rensandet? Jo, det ska kännas personligt och trevligt, men en spekulant ska kunna tänka sig att flytta in utan att behöva totalrenovera först. Bostaden ska så långt möjligt kännas rymlig, fräsch och inte ge ett rörigt intryck med för många föremål.

Det finns en hel del enkla men effektiva mindre åtgärder vi vill tipsa om också, vi börjar med växter! En bukett fräscha blommor i en vacker vas gör underverk på ett annars trist matbord eller soffbord. En stor krukväxt på golvet eller t ex en pall fyller ut ett till synes oanvändbart utrymme, som ett hörn av ett vardagsrum eller badrum. Tänk på att kombinera med bra allmänbelysning och mysigare punktbelysning som små lampor eller tända ljus. I fönster räcker oftast med någon enstaka blomma, det är viktigare att det kommer in dagsljus och att inte fin utsikt skyms.

När vi pratar om ljusinsläpp och belysning kommer vi in på det närliggande området ljusa textilier, som ger både ett ljust och fräscht intryck. Tänk på kuddar i soffor, sängkläder om du bäddar utan överkast, mattor, handdukar i badrum, borddukar och gardiner. En mörk soffa ger t ex ett helt annat uttryck med en ljus pläd över ryggstödet.

Till sist, putsa fönster och tre saker till; städa, städa och städa. Fler bra tips och skräddarsydd rådgivning just för dig får du om du kontaktar Högalidsmäklarna på Södermalm i Stockholm.

När du vill ha hjälp med stylingen

Vill du ändå ta hjälp av någon brukar de flesta homestylingföretagen arbeta på ett likande sätt som du kan följa här;

Kontaktpersonen från Homestylingföretaget börjar med ett hembesök i god tid innan fotografering och visning. Tillsammans med er går de igenom bostaden och tittar på vilka förändringar som kan göras. Därefter får ni ett kostnadsförslag samt en tidsplan. Homestyling är en tjänst som är avdragsgill i deklarationen.

Stylingen brukar delas in i tre nivåer.

Liten

Ni får idéer och förslag. Tillsammans analyserar ni bostadens potential och hur varje rum bör ställas i ordning på bästa sätt inför fotografering och visning. Förändringarna utför ni själva utifrån checklistan som ni får.

Mellan

Vi analyserar och genomför en homestyling med befintlig inredning. Vi möblerar, ljussätter, strukturerar upp och tillhandahåller samtlig rekvisita såsom textilier, lampor och armaturer, växter och övriga accessoarer som behövs.

Stor

Här kompletterar vi ovanstående med större åtgärder som t ex inhyrning av nytt möblemang eller att tillfälligt ta bort och magasinera möbler, målning, städning, trädgårdsarbeten etc.

Ovanstående nivåer kan iordningställas inför visning och då återskapar vi hemmet som det var vid fototillfället.

Erbjudande

När ni säljer med Högalidsmäklarna har vi kontakter med homestylingföretag som oftast bjuder på ett första möte och diskuterar ert behov inför fotografering och visning. 

Välkommen att kontakta oss för ett första möte. Det är kostnadsfritt och utan förpliktelser. Vi lyssnar på dina önskemål och delar med oss av vår kunskap och erfarenhet. Vi gör samtidigt en bedömning av värdet på bostaden och du får en offert inför en eventuell försäljning. När du anlitar Högalidsmäklarna väljer du själv hur engagerad du ska vara i försäljningen. Om du inte vill, eller kan, vara delaktig kan du tryggt låta oss sköta allt.

Kontakta oss för mer information

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!