Mäklare södermalm

Mäklare Södermalm - Högalidsmäklarna

Vi är mäklare på Södermalm och har det lilla extra som krävs för en lyckad försäljning

Säljare på Södermalm som ger oss sitt förtroende gör så för att de vill ha en mäklare med driv och engagemang. En södermäklare som verkligen bryr sig om deras försäljning. De vill ej känna sig som en i mängden utan få det fokus från mäklaren som varje försäljning kräver för att nå så gott resultat som möjligt. Att vi sedan kan Södermalm som vår egen bakgård är naturligtvis också en fördel.

Ska du köpa eller sälja en bostadsrätt på Södermalm eller Gamla Stan i Stockholm och letar efter en mäklare som kan marknad och har rätt driv och personlighet? Vi har vårt mäklarkontor på Högalid på Södermalm dit du alltid är varmt välkommen för ett första möte. Vi ser varje försäljning som unik och läger stor kraft på att saluföra din bostad på bästa möjliga sätt. Vi har koll på hela processen, från att hitta köpare och vad du ska tänka på inför en visning till värdering och försäljning.

Kontakta oss om du vill få ut det mesta av din försäljning, vi är en mäklare som kan Södermalm.

 

Här nedan ger vi en kort introduktion till Södermalms olika stadsdelar:


HÖGALID

Högalid är en del av Södermalm där det finns både grönområden och storstadsliv i en härlig kombination. Längst i väster finns Reimersholme, en ö med broförbindelse till ”fastlandet”. Reimersholme är unikt med endast bostadsrätter och ett äldreboende, vilket gör att om du inte ska hälsa på någon så beger du dig inte dit. Lugnt och skönt för dem som bor där med andra ord.

I nordväst finns Långholmen, en grönskande oas med fina badmöjligheter, både från klippor och sandstrand. Här finns flera båtklubbar, dagis samt Långholmens hotell, ett tidigare fängelse.

Hornstull strax intill är som motsatsen till grönområden. Området var tidigare slitet och kallades knivsöder, kanske inte helt utan anledning. Idag finns här flera mysiga affärer, caféer och restauranger. Här finns mat för alla smaker och plånböcker, t ex Libanesen på Högalidsgatan, Taket och Käk på Hornsbruksgatan, Indian Garden på Heleneborgsgatan, Klang Market Hornstull, Hornhuset Därmed Pasta och Sthlm Raw på Långholmsgatan. Här finns även populära kinakrogen Ho’s och Texas Longhorn på Hornsgatan. Inte långt från utelivet, men ändå med ett mycket lugnt läge, finns Högalidsskolan som är en populär grundskola med gott rykte.

Söder Mälarstrand finns strax norr om Hornstull, det är ett vackert promenadstråk längs Riddarfjärdens södra strand. Ovanför kajen finns Skinnarviksberget med Stockholms högsta naturliga punkt. I Skinnarviksparken finns underbara grönområden med plats för picnicfilten, en trevlig lekplats och ett sommarcafé. Inte långt från parken finns Högalidsmäklarna mitt på Lundagatans övre del. Söder om Skinnarviksparken finns Zinkensdamms Idrottsplats och Tantolunden, vanligen bara kallat för Tanto, ett stort grönområde med fotbollsplan, minigolfbana och en härlig badplats med sandstrand och sommarcafé. Nu har vi snart kommit runt ett varav i Högalid och kommit fram till Bergsunds Strand. Här finns flera populära uteställen som Vurma och Barbro, en kvartersbio med namnet Bio Rio och ett varmbadhus som ser ut att flyta i Liljeholmsviken. Längs Hornstulls Strand finns populära uteställen som Loopen Marin, Hornhusets krog och Debaser Strand. Lite närmare Reimersholme finns Lasse i Parken som erbjuder både mat och underhållning med sina viskvällar.

Möjligheterna till färdmedel och kommunikationer i Högalid måste höra till de bästa i Stockholm. Här finns T-bana med Hornstull och Zinkensdamm, flera busslinjer varav 4:an sträcker sig över hela stan, Promenadavstånd till pendeltågsstationen.

REIMERSHOLME

Reimersholme är en ö längst västerut om Södermalm och straxt intill Långholme. Ön är omgiven av vatten och har en endast en bro som förbindelse till Hornstull. Här råder lugnet med bad- och båtliv en stor del av året. Det finns lägenheter som gått i arv i generationer på ön och man förstår varför. Här finns en kombination av lugn, grönska och vatten och samtidigt en direkt närhet till allt som storstan har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. På andra sidan bron finns ett stort utbud av caféer som Cinnamon Bakery & Coffeeshop på Verkstadsgatan och Cafe Vurma på Bergsunds Strand. Verkstadsgatan erbjuder också indisk mat på Indian Inn och enorma pizzor på Pizzeria Piccolo Angelo. På ön finns flera dagis, en matbutik (Coop Nära), ett vandrarhem och en kiosk. Ön trafikeras av bussar och en kort promenad bort finns Hornstulls galleria med Hornstulls t-banestation som tar dig till Centralen på en kvart eller över till Liljeholmen med galleria och tvärbana till Gullmarsplan.

MARIA

Maria församling är nästan som en stad i staden, här finns det mesta och det är aldrig långt till någon matbutik eller restaurang. Bebyggelsen är blandad med gammal och nytt. Området sträcker sig från Mariaberget i norr till Magnus Ladulåsgatan i söder och från Rosenlundsgatan i väster till Götgatan i öster. Längs Mariaberget slingrar sig det underbara promenadstråket Monteliusvägen med stans bästa utsikt över Riddarfjärden. Sommartid är här packat med turister med kartor i händerna för att peka ut Stadshuset och Gamla Stan. Här finns även Ivar Los park, en lite hemlig lekpark med fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Blir du hungrig rekommenderas Tabbouli Libanesisk Bar och Kök på Tavastgatan. Lite längre västerut finns Münchenbryggeriet med sin välbevarade stenhusbyggnad och skorsten som ett kulturhistoriskt minne. Söder om Mariaberget finns Mariatorget och den vackra Swedenborgsgatan med sin grönskande allé. Vid Mariatorget och kvarteren närmast finns flera populära restauranger som Marie Laveau, Morfar Ginko och Bistro Syd. På Mariatorget finns Rival, tidigare bio som nu är teater, hotell, bar och restaurang. Till Ricardos Pizzeria på Timmermansgatan åker pizzaälskare över halva stan för att äta. Längre söderut finns Södra Station med pendeltågsstation och flera busslinjer, strax intill finns Fatbursparken och Medborgarplatsen med populär saluhall, galleria, bion Filmstaden Söder, badhus och stort bibliotek. Runt torget finns flera uteställen och restauranger för olika tycke och smak, allt från Snaps till Pizza Hut. I Maria församling finns 24 förskolor och 9 grundskolor vilket gör området populärt bland barnfamiljer. Södermalmsskolan är äldst och grundades 1881.

KATARINA

Mitt på Södermalm finns församlingen Katarina. Området sträcker sig från Katarinaberget och Mosebacke Torg med Södra teatern i norr ända ner till Skanstull och Årstaviken i söder. Det är ett stort område med blandad bebyggelse, från nytt och modernt ända tillbaka till den allra tidigaste bebyggelsen på Södermalm. Utbudet är stort med teatrar, restauranger, caféer och butiker, men även grönskande parker med lugn och ro. Söder om Katarinaberget och Götgatsbacken finns Medborgarplatsen och Björns trädgård med stor lekpark och skateboardpooler för de som vågar. En annan populär park är Rosenlundsparken med parkleken Skånegläntan. Parken ligger strax väster om gamla Skatteskarapan som nu är en modern galleria, Skrapan, med flera restauranger och butiker. Söder om Rosenlundsparken finns fridfulla Helgalunden och Allhelgonakyrkan. En av Södermalms mest omtalade parker är Nytorget. Nytorget nämns alltid i samma veva som SoFo, South of Folkungagatan. Runt parken finns populära caféer, barer och restauranger. I Katarinas södra del finns Årstaviken med underbara promenadstråk längs vattnet. Här finns även Eriksdalsbadet med stort utomhusbad och äventyrsbad och flera bassänger inomhus. Längre västerut längs vattnet kommer man till Tantolundens koloniområde.

SOFIA

Sofia församling utgör Södermalms östra del. Området sträcker sig från Stadsgårdskajen i norr till Norra Hammarbyhamnen i söder. Renstiernas gata utgör gränsen i väster mot Katarina församling och Danvikstull i öster. I Sofia finns bebyggelse kvar från slutet av 1800-talet intill Vitabergsparken, men merparten av fastigheterna är från perioden 1920-1940. Längre söderut vid Norra Hammarbyhamnen är bebyggelsen mer modern och från 1990-talet. En del av Sofia ligger i det eftertraktade och populära området SoFo, South of Folkungagatan. Här finns mängder av caféer, barer och restauranger, men även trendiga och unika butiker. Gillar du att äta ute finns det mängder med ställen att välja på i Sofia; Urban Deli, Nook, Café Nizza, Nytorget 6, Elefantpojken och Oxelbloms för att nämna några. Matlagningsintresserade brukar också hitta till Cajsa Warg. För dig som söker grönska finns områden som Vitabergsparken och Blecktornsparken. Från Hammarbyhamnen kan man ta färjan över till Hammarby Sjöstad.

 

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!