Bostadsrätt / Södermalm Högalid Reimersholme / Pokalvägen 5

Toppläge på idylliska Reimersholme!

För första gången sedan huset byggdes är den här rymliga 1:an ute på öppna marknaden! Enkel att göra om till en riktigt bra 2:a. Denna klenod har gått i arv i generationer och nu finns chansen för dig att ta över, flytta in och skapa ditt egna hem. Här finns ett stort allrum med vackert parkettgolv och du har strålande utsikt mot stan och omgivningen från både rummet och den solvänliga balkongen. Det trevliga köket har mycket av originalinredningen sparad och från matplatsen framme vid fönstret är det fin utsikt mot stan. Hallen är rymlig och har flera platsbyggda garderober. Badrummet är modernt, helkaklat i vitt och har plats för tvättmaskin.

Brf Reimer består av fyra punkthus på Pokalvägen högst upp på Reimersholme, ön som är en del av Södermalm. På 1940-talet byggde HSB här ett av Stockholms finaste bostadsområden. Arkitekter som Sven Wallander skapade här en miljö som har stått sig genom decennierna. Föreningen äger marken och medlemmarna kan ta del av bl a bastu och tvättstuga som finns i huset, gästlägenhet, takterrass och odlingslotter. Att bo på Reimersholme innebär närhet till både naturen och storstadslivet. Lägenheten har ett unikt läge högst upp på ön och inom bekvämt promenadavstånd nås bland annat öns välsorterade och trevliga matbutik som har öppet 9-21 och busshållplats. Grönskande och vacker parkmiljö finns precis utanför porten och runt ön finns flera bad- och båtbryggor som bidrar till skärgårdskänslan! Här finns kanotklubb med prova-på-verksamhet, välskötta trädgårdar och stora gräsmattor med härligt västerläge, perfekta för picnick-filten! Följer du stigen längs vattnet nedanför husen på öns norra sida, har du chansen att få se både harar och rådjur! Fler naturupplevelser finner du på intilliggande Långholmen, här finns också sandstrand och klippbad. Det finns flera båtklubbar i omgivningen och chansen till en egen båtplats är god.

På andra sidan bron, bara någon minut bort, i kvarteren runt Hornstulls galleria finns motsatsen till naturen; butiker, restauranger och caféer. Här finns även kvartersbion Bio Rio, livescenen Lasse i Parken, Hornstulls marknad, Tanto med bad och park samt uteserveringar. För den som gillar att motionera finns ett fint utegym nära brofästet och det är promenadavstånd till flera träningsanläggningar. Underbara löpar- och promenadstråk längs stränderna finner du runt Reimersholme, Långholmen och Årstaviken.

Välkommen att höra av dig till Högalidsmäklarna med intresseanmälan, fastighetsmäklaren Göran Selinder 0707224588.

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med välbevarad ekparkett i original, vit bröstpanel och målade väggar. Här finns gott om plats för kläder i inbyggda garderober med överskåp.

KÖK
Stort kök med plats för många runt matbordet framme vid fönstret. Skåps- och lådfronter i gråblå nyans. Köket är utrustat med gasspis, fläkt, kyl och frys. På golvet finns en grå plastmatta med furugolv under. Kakel ovan diskbänk och arbetsbänk. Fönster med utsikt mot stan och den grönskande omgivningen.

ALLRUM OCH BALKONG
Stort vardagsrum med brett fönsterparti och utgång till balkongen. Rummet har målade väggar i två blå nyanser och ekparkett i perfekt skick. Här finns två inbyggda garderober. Balkongen har plats för möbler och är i ett solvänligt läge mot söder och öster.

BADRUM
Badrummet renoverades i samband med stambytet 1999. Helkaklat i vitt och sandfärgat klinkers. Utrustat med WC, handfat, handduksvärmare, glasad duschhörna och badrumsskåp med spegel.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd med måtten ca 1,55 m x 1,8 m samt ett litet förråd "matkällare" i källaren.

Fakta

Lägenhetsnummer
158
Boarea
41 m2 (Mätning)
Biarea
0 m2
Rum
1
Våning
3 av 7 våningar i huset
Förening
HSB Brf Reimer
Andelstal
0,3698
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
188 577 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

HSB Brf Reimer

Bostadsrättsföreningen Reimer består av 184 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, fördelade på de fyra punkthusen på Pokalvägen 3-5 och 4-6. Föreningen bildades 1943 och det är en mycket välskött och stabil HSB-förening. Föreningen är äkta och man äger marken, vilket är mycket positivt då man slipper tomträttsavgäld.

Föreningen följer en underhållsplan och många större renoveringar har genomförts:

1998-1999 Byte av stammar inklusive elstigare i samtliga hus 2018-2019 Ventilationsjustering efter fönsterbyte
2018-2019 Byte av anslutande ytterbelysningsarmaturer
2018-2019 Fasad- och takrenovering samt byte av fönster och balkongskärmar
2019-2020 Radonmätning
2020 Upprustning av åsnetrappa
2020 Säkring och återställande av el till parkeringar
2020 Byte av rökluckor
2020 Obligatorisk ventilationskontroll
2020 Byte av entredörr
2020 Renovering av bastun inkl våtutrymme och omklädningsrum
2021 Värmeinjustering och byte av radiatorventiler
2021 Relining av avloppsstammar och stickledningar i P6
2021 Dränering P6 samt besiktning av föreningens övriga fastigheter
2021 Stamspolning
2021 Rensning av ventilationskanaler
2022 Relining av avloppsstammar i P3, P4, P5

Kommande renoveringar är på Pokalvägen 5 renovering av hissen 2025 eller 2026.

För mer information hänvisas till föreningens årsredovisning och hemsida.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Köparen erlägger överlåtelseavgift med ca 2006 kr och ev pantförskrivning med ca 860 kr. Juridisk person godkänns ej som medlem, delat ägarskap är ok med en minsta andel om 10%. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm, medlemskap tecknas enkelt via hemsidan efter kontraktsskrivning.

Kabel-TV och Internet via Tele 2 och Ownit. Till lägenheten hör ett vindsförråd och sk matkällare.

Via föreningen kan man hyra gästrum (Pokalvägen 3 och 4) samt att man kan utnyttja bastu (Pokalvägen 5), badbryggor, hobbyrum, grillplatser och roddbåt. Odlingslotter (kö). Lekplats i Pokalparken. Tvättstuga finns i husets entréplan.

Föreningen har 63 parkeringsplatser för 380 kr/mån, fn kö. Garageplats finns att hyra i närheten (f.n. kö); Mälteriets garage på Vindragarvägen, uthyres via Stockholm Parkering. Brf Bränneriets garage på Reimersholmsgatan, uthyres via HSB Stockholm.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Befintligt skick betyder att bostadsrätten säljs som den står och är på kontraktsdagen. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos Stadsbyggnadskontoret. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
HSB Brf Reimer
Andelstal
0,3698
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Var ligger Reimersholme? Ända fram till mitten av 1970-talet blev svaret - "mellan fängelset och spritfabriken". Ungefär samtidigt som de sista fångarna "släpptes fria" från fängelset på Långholmen, flyttade Vin & Sprit sin fabrik från Reimersholme till nya lokaler i Årstadal. Nu finns endast några stora Cognacsfat bevarade som industriminnesmärke på den södra kajen. Idag är Reimersholme ett eftertraktat bostadsområde och att bo på Reimersholme innebär närhet till både naturen och storstadslivet. Lägenheten har ett helt fantastiskt läge högst upp på ön och inom bekvämt promenadavstånd nås bland annat öns välsorterade och trevliga matbutik som har öppet 9-21 och busshållplats. Grönskande och vacker parkmiljö finns precis utanför porten och runt ön finns flera bad- och båtbryggor som bidrar till skärgårdskänslan! Här finns kanotklubb, välskötta trädgårdar och stora gräsmattor med härligt västerläge, perfekta för picnick-filten! Följer du stigen längs vattnet nedanför husen på öns norra sida, har du chansen att få se både harar och rådjur! Fler naturupplevelser finner du på intilliggande Långholmen, här finns också sandstrand och klippbad. Det finns flera båtklubbar och chansen till en egen båtplats är god. Vid bad- och kanotbryggan på södra kajen håller Örnsbergs kanotklubb "pröva-på" och tävlingsverksamhet.

På andra sidan bron, bara någon minut bort, i kvarteren runt Hornstulls galleria finns motsatsen till naturen; butiker, restauranger och caféer. Här finns även kvartersbion Bio Rio, livescenen Lasse i Parken, Hornstulls marknad, Tanto med bad och park samt uteserveringar. För den som gillar att motionera finns ett fint utegym nära brofästet och det är promenadavstånd till flera träningsanläggningar. Underbara löpar- och promenadstråk längs stränderna finner du runt Reimersholme, Långholmen och Årstaviken. Reimersholme trafikeras av buss 54 som går via Centralstationen till Gärdet och 66 som går till Sofia. Busslinje 4, Flygbussen, T-bana Hornstull, röd linje, finns alla inom promenadavstånd. Vill du ta bilen från stan är det nära till motorledspåfarter mot både norr och söder.

Kostnader

Avgift
2 900 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Hemförsäkring
100 kr/månad
Hushållsgas
300 kr/månad
Summa driftskostnad
600 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt basutbud tv-kanaler. Driftskostnaden om ca 600 kr består av hushållsel, försäkring och gas. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.
Överlåtelseavgift
2 006 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
860 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2019-06-09
Energiklass
G
Energiprestanda
210 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
Prisuppgift kommer
Avgift
2 900 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Pokalvägen 5
Ort
Stockholm
Boarea
41 m2
Rum
1
Andelstal
0,3698
Våning
3
Hiss
Ja
Byggår
1944
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!