Bostadsrätt / Mariefred / Revirvägen 2F

3:a i populära Marielundsviken

Vilken jättefin 3:a! Det här är bostaden för dig som gillar ett modernt och ljust kök i öppen planlösning med ett trevligt vardagsrum. Här finns även två rymliga sovrum, gott om förvaringsutrymmen, klädkammare och fräscht badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Allt är i nyskick. Lägg till detta en stor balkong och uteplats för sommarens alla måltider! Det finns mycket att berätta om, här kommer en sammanfattning:

 • Stor balkong med plats för sommarens grillkvällar
 • Kort promenad till föreningens fina badplats i Mälaren
 • Gångavstånd till tågstationen Läggesta och bussar
 • Du kan ha egen parkeringsplats i närheten av huset
 • Bra förvaringsutrymmen, klädkammare, garderober
 • Rymligt och lättillgängligt förråd hör till lägenheten
 • Bra driftskostnad i föreningen, bl a finns solceller
 • Snabbt tillträde möjligt, kan ske inom några veckor
 • Utsikt över en grönskande gård från balkongen
 • Mycket välplanerad lägenhet med fina materialval
 • Allt är i nyskick, inget slitage av barn och husdjur
 • Internet 100/100 och tv-kanaler ingår i avgiften
 • Nära tåg till t ex Stockholm C på mindre än 40 min
 • Cykelavstånd, ca 3 km, till småstadsidyllen Mariefred
 • Inget renoveringsobjekt, klart att flytta in direkt!

Brf BoKLok Lillgårdens hus ligger i området Marielundlundsviken, nära småstadsidyllen Mariefred. Området är precis intill Mälaren (ca 500 m fågelvägen) med kort promenad till föreningens badplats och du har även nära till golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Här finns mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred når du med cykel på 10 min, med buss eller bil på ett par minuter. Läggesta tågstation finns på gångavstånd och härifrån når du Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min, Eskilstuna på 26 min och Stockholm på mindre än 40 min!

I Mariefreds stadskärna som är välbevarad med trähusbebyggelse sedan 1600-talet finns matbutik, systembolag och restauranger samt all övrig service för att få vardagslivet att gå runt. Värt ett besök är bl a Gripsholms världshus som sägs vara Sveriges äldsta från 1609. Andra sevärdheter är förstås slottet från 1500-talet och Callanderska gården - Mariefreds hembygdsmuseum från 1700-talet.

I området Marielundsviken bor folk i alla åldrar, många pendlar till arbetet i större orter och uppskattar att bo vackert nära naturen i en attraktiv kommun med närhet till mycket. Andra har gått ett steg längre och har investerat i en bekväm bostad med lantligt läge istället för ett fritidshus. Just BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. De har som mål att bygga hållbara bostäder med fokus på design, funktion och kvalitet. Varmt välkommen på en visning av lägenheten och hör gärna av dig till Högalidsmäklarna med intresseanmälan så att du inte missar någon visning, fastighetsmäklaren Göran Selinder, 0707224588.

Rumsbeskrivning

Lägenheten ligger en trappa upp och intill entrén finns plats för bord och ett par stolar i solvänligt sydvästläge. Lägenhetens yta om 72 kvm disponeras så här:

HALL
Entrédörren har ett frostat glasparti som ger dagsljus men ingen insyn. Hallen har vita väggar, fint trägolv och precis intill entrén finns plats för skor och ytterkläder på hatthylla.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och redan från köket ser man ut mot den lockande balkongen! Rummet är ljust och trevligt med ljusinsläpp från både kökets fönster och ett stort fönster samt glasad dörr till balkongen. Lägg till detta ljusa väggar och ett mycket fint trägolv! Om så önskas kan man en enkelt möblera med en rumsavdelare i form av t ex bokhylla mellan kök och vardagsrum.

BALKONG
Stor balkong, måtten är ca 2 x 3,75 m vilket ger 7,5 kvm! Här finns trätrall som är skönt att gå på med bara fötter sommartid och det är gott om plats för bord, stolar och kanske en grill. Från balkongen ser du ut över den trevliga och grönskande gården. Tack vare uteplatsen på entrésidan kan du följa solens gång från morgon till kväll!

KÖK
Ljust och modernt kök med fönster i sydväst. Här finns utrymme för matbord och plats för många gäster. Köket är utrustat med vit spis, fläkt, ugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Trägolv i nyskick, ljusa väggar och fönsterbrädor i sten. Skåps- och lådfronter är i vit nyans och ovan disk- och arbetsbänken finns ljust kakel. Gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. En extra finess är den eldrivna lådöppningen för avfallshantering som öppnas med foten, perfekt om du har händerna fulla med skräp!

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med stort fönster som tack vare det höga läget ger ett härligt ljusinsläpp och ingen insyn. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och t ex en arbetsplats om så önskas. Ljust målade väggar och även här ett fint trägolv. Två garderober och det finns plats för fler.

SOVRUM 2
Även detta rum är rymligt nog för dubbelsäng eller som i dagsläget, både säng och arbetsplats. Två garderober finns på plats, väggarna är vitmålade och lika fint trägolv som i övriga rum. Även i detta sovrum är det utsikt mot den lugna och gemensamma gården.

BADRUM
Snyggt badrum kaklat med vita kakelplattor och på golvet finns grå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med dusch, handduksvärmare, wc, handfat med underskåp samt badrumsskåp med spegel och belysning. Spotlights i taket. Tvättmaskin och torktumlare sida vid sida ger möjlighet till arbetsyta ovanpå.

KLÄDKAMMARE
Från hallen nås en klädkammare om ca 2 kvm. Här finns lägenhetens elcentral och mediaanslutning.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rymligt förråd i en separat byggnad nära huset.

Fakta

Lägenhetsnummer
1103/434-B32S
Boarea
72 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
3
Antal sovrum
2
Våning
2 av 2 våningar i huset
Förening
Brf BoKlok Lillgården
Andelstal
3,279
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
857 033 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Nej

Föreningen

Brf BoKlok Lillgården

Bostadsrättsföreningen BoKlok Lillgården bildades 2019 och tog över fastigheten Patronen 1 i Strängnäs kommun. Fastigheten består av mark om 7806 kvm och fyra huskroppar med totalt 36 lägenheter. Total bostadsarea är 2196 kvm och föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och därmed en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person tillåts ej som medlem men delat ägarskap är ok. Lägenhetsfördelningen är 2 st 1:or, 20 st 2:or, 12 st 3:or och 2 st 4:or. Ett förråd finns till varje bostad. På den gemensamma gården finns en gungställning och grillplats.

Teknisk förvaltning som skötsel av grönytor och snöskottning sköts av Egeryds och M Brolin Entreprenad. Ekonomisk förvaltning sköts av Mediator AB i Uppsala. Senaste avgiftshöjningen genomfördes oktober 2023. Positivt för föreningen är att man innehar marken med äganderätt och därför inte påverkas av någon tomträttsavgäld. Föreningen har solceller på byggnadernas tak och är anslutna till markvärme för optimal driftsekonomi. Solcellerna ska ge tillräckligt med el för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Föreningen har inga planerade renoveringar eftersom husen är nya. Se årsredovisning för mer information.

En parkeringsplats per lägenhet finns till en obligatorisk kostnad av 200 kr/mån. Under 2022 har föreningen installerat 9 laddstolpar för elbil och 4 av dessa är lediga i dagsläget. Kostnad 200 kr/mån samt tillägg 2 kr/kWh, debiteras 4 ggr/år i efterhand.

Standardutbud TV via Tele 2 samt internet 100/100 Mbit/s ingår i avgiften. Utökat abonnemang tecknas separat.

Vad avser elkostnad läses förbrukning av löpande och debiteras 4 ggr/år i efterhand. På detta sätt blir det lägre kostnad för lägenhetsinnehavaren, då den fasta kostnaden slås ut på fler.

Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, dvs 1 313 kr per lägenhet, debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, dvs 525 kr per pant.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren Mediator AB. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos stadsbyggnadskontoret i Strängnäs. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf BoKlok Lillgården
Andelstal
3,279
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Brf BoKLok Lillgårdens hus ligger i området Marielundlundsviken, nära småstadsidyllen Mariefred. Området är precis intill Mälaren (ca 500 m fågelvägen) med kort promenad till föreningens badplats och du har även nära till golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Här finns mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred når du med cykel på 10 min, buss på 7 min och med bil på ett par minuter. Läggesta tågstation finns på gångavstånd och härifrån når du Eskilstuna på 26 min, Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min och Stockholm på mindre än 40 min! Det är snabbare än om du hade bott i någon förort till Stockholm och satt fast i bilköer.

I området bor folk i alla åldrar, många pendlar till arbetet i större orter och uppskattar att bo vackert nära naturen i en attraktiv kommun med närhet till mycket. Andra har gått ett steg längre och har investerat i en bekväm bostad med lantligt läge istället för ett fritidshus.

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. De bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet. Exempel på det är de solceller som finns på taken. De ger ett tillräckligt energitillskott för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen.

Kostnader

Avgift
5 864 kr/månad
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Driftskostnader
350 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I månadsavgiften ingår värme, vatten och avlopp samt basutbud tv-kanaler från Tele 2 och internet 100/100. Driftkostnaden om 350 kr består av försäkring och hushållsel. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.
Överlåtelseavgift
1 313 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2022-06-20
Energiklass
B
Energiprestanda
41 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Fakta

Pris
1 795 000 kr /bud
Avgift
5 864 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Revirvägen 2F
Ort
Mariefred
Boarea
72 m2
Rum
3
Andelstal
3,279
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
2020
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Uteplats entrésida

Nära promenadstråk och badplats

Nära Mariefreds centrum

Här finns bl a värdshus och slott!

Nära till både antik och modern tågstation!

Välkommen till Revirvägen och Marielundsviken!

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!