Bostadsrätt / Strängnäs / Stabsvägen 9

Balkong i västerläge med strålande utsikt över Mälaren!

Bo med semesterkänsla året runt, precis intill Mälarens glittrande vatten!

 • Intill Mälararens strand med bryggor, båtliv och strandpromenad
 • 14 kvm balkong, inglasad vilket förlänger sommarsäsongen
 • Möjlighet till båtplats i närheten av huset eller kort promenad
 • I avgiften ingår både bredband 100/100 mbit/s och tv-kanaler
 • Huset är i absolut toppskick, allt är fräscht och som nytt
 • Möjlighet till garageplats i huset och p-plats med motorvärmare
 • Egen tvättmaskin i lägenheten, slipp att passa tider i tvättstugan
 • Hög standard på vitvaror och inredning, Electrolux och Vedum
 • Utrymme för arbetsrum, sovrum eller förråd ger flexibilitet
 • Stort källarförråd, tillgång till bastu och båt- och badbrygga
 • Trevlig förening med aktiv trädgårdsgrupp och trivselgrupp
 • Multimediauttag finns i sov- och vardagsrum, Telia Triple Play
 • Garage, cykelrum och hobbyrum nås lätt med hiss eller trappa
 • Natursköna omgivningar, straxt nordväst om stadskärnan
 • Nära till bibliotek, simhall, butiker, restauranger och service
 • Bekvämt avstånd till resecentrum och tåg, Stockholm Eskilstuna
 • Nära till motionsspår, utegym, badplatser, gym, golfbanor
 • Pendelavstånd, ca 8 mil till Stockholm med bil eller tåg

Sammanfattat; ett bekvämt boende i en toppfräsch och välplanerad lägenhet i en förening med fina gemensamma ytor och ett läge utöver det vanliga. Huset har två entréer, en övre mot parken samt ett våningsplan ned, med utgång mot vattnet och direkt närhet till strandpromenaden, bastu och bryggor.

Varmt välkommen att höra av dig till Högalidsmäklarna med intresseanmälan så att du inte missar någon visning, fastighetsmäklaren Göran Selinder, 0707224588.

Rumsbeskrivning

Här bor du på första parkett intill strandpromenaden längs Mälaren! Allt är nytt och fräscht och det märks redan vid husets ljusa och trevliga entré. Lägenheten har ett bekvämt läge och kan nås utan att du behöver ta ett enda trappsteg, även garaget och lägenhetens förråd nås med hiss eller trappa. Gemensamt för lägenhetens alla rum är att här finns mattlackerat parkettgolv i trestavig ek, klassiska dörrar med speglar, vackra fönsterbrädor i sten och väggarna är vitmålade. Takhöjden är 2,5 m. Det är stora fönster för optimalt ljusinsläpp. Lägenheten har hall, klädkammare, rymligt vardagsrum, modernt kök i öppen planlösning, sovrum och badrum enligt följande;

Hall

Hall med plats för ytterkläder intill entrén, här finns plats för både hatthylla och garderob. Mot trapphuset är det en säkerhetsdörr med tittöga. Hallen leder rakt fram in till vardagsrummet, på höger sida finns badrummet och till vänster en stor klädkammare som även kan användas som t ex sovrum eller arbetsrum. Klädkammarens mått är ca 2 m x 1,8 m.

Vardagsrum och balkong

Luftigt och inbjudande vardagsrum med utsikt mot omgivningen och Mälaren. Det stora fönsterpartiet har ett perfekt västerläge och via den glasade dörren nås den ca 14 kvm stora balkongen! Här finns gott om plats för soffgrupp, bord och stolar för sommarens alla måltider utomhus. Balkongen är inglasad vilket förlänger säsongen. Glaset är öppningsbart för att släppa in sjöbrisen, perfekt vid varma sommardagar!

Kök

Ljust och fint kök från Vedum i öppen planlösning med vardagsrummet. Bra med förvaringsutrymmen och arbetsytor. Det är vita skåps- och lådfronter och arbetsbänk i grått, stenliknande, laminat. Vitt kakel ovan disk- och arbetsbänk och belysning i överskåpen. Utrustningen från Electrolux består av induktionshäll, fläkt, inbyggd mikro och ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrum

Intill vardagsrummet och köket finns sovrummet. Det stora fönstret gör rummet ljust och trevligt. Rummet är tillräckligt stort för dubbelsäng samt ytterligare någon möbel, t ex en arbetsplats. Hel garderobsvägg ingår!

Badrum

Rymligt badrum med vitt kakel och ljusgrått klinkers. Här finns glasad duschhörna, wc, tvättställ med underskåp, badrumsskåp med spegel och belysning, handduksvärmare och takspotar. Tvättmaskinen är en kombimaskin, dvs det är både tvättmaskin och torktumlare i ett, vilket sparar utrymme och ger en praktisk arbetsyta ovanpå maskinen.

Fakta

Lägenhetsnummer
303500001-51102
Lägenhetsnummer SKV
1102
Boarea
52 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
0 m2
Rum
2
Antal sovrum
1
Våning
2 av 4 våningar i huset
Förening
Brf Mälarutsikten i Strängnäs
Andelstal
1,72670
Andel av BRF:s nettoskuldsättning
744 443 kr
Kommentar nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Accepterar juridisk person
Nej
Hiss
Ja

Föreningen

Brf Mälarutsikten i Strängnäs

Bostadsrättsföreningen Mälarutsikten i Strängnäs bildades 2016 och fastigheten togs över för inflyttning 2018. Husen består av 44 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Mycket positivt för föreningen är att man innehar marken med äganderätt och därför inte påverkas av någon tomträttsavgäld. Uppvärmning sker med fjärrvärme och FTX (från- och tilluftsväxlare), vattenburna radiatorer.

I huset finns två stora cykel- och barnvagnsrum, förråd som hör till lägenheterna, ett hobbyrum med motionsredskap samt garage. Utöver detta finns utanför huset en miljöstuga för avfallssortering samt stuga med bastu och duschar intill brygganläggningen. Båtplats finns att hyra, separat kö. Det finns 30 garageplatser och 10 p-platser ute.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2,7 kvm.

Fastigheten är ansluten till Telia Triple Play. I månadsavgiften ingår ett basutbud med TV-kanaler samt bredband 100/100 mbit/s.

Med anledning av det höga ränteläget höjs avgiften med 8% fr o m 2024-06-01. Eftersom huset är relativt nybyggt är stora och kostsamma renoveringar inte aktuella på lång tid. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 1433 kr och pantsättningsavgift med 573 kr/pantnotering.

Bostaden köpes i befintligt skick och som köpare uppmanas ni att undersöka bostaden noga. Fråga gärna mäklaren om mer information önskas. Uppgift om boarean kommer från föreningen via förvaltaren. I de fall angiven boarea är av väsentlig betydelse för köparen bör även denna kontrolleras. Pågående eller planerade byggnadsarbeten i omgivningen kan kontrolleras hos kommunen. Uppgifter som för köparen är av särskild vikt i huset eller föreningen bör kontrolleras med föreningen. Ändringar i lägenheten som berör väggar, bärande eller ej, samt rör- och eldragningar bör alltid stämmas av med föreningens styrelse för godkännande.

Förening
Brf Mälarutsikten i Strängnäs
Andelstal
1,72670
Accepterar juridisk person
Nej

Närområdet

Välkommen till en lägenhet med ett fantastiskt fint och sjönära läge i det natursköna området Eldsund, straxt nordväst om stadskärnan. Utanför ditt nya hem, huset med portnummer 9, ska en park anläggas tillägnad en av Sveriges mest inflytelserika trädgårdsarkitekter, Walter Bauer. Här i omgivningarna intill det tidigare regementet P10 växer en ny stadsdel fram och du kan nu bo på första parkett intill Mälaren och samtidigt ha närhet till allt som stan har att erbjuda! Här finns möjlighet till ett morgon- eller kvällsdopp precis utanför huset. Kanske ett besök i föreningens fina bastu, eller en löprunda eller ett besök i utegymmet i närliggande Mälarlunden först! Promenera längs strandkanten och upplev båtlivet på nära håll i den mysiga småbåtshamnen vid landmärket Kvarnen och slå dig ned på någon trevlig servering. Här bor du med gång- och cykelavstånd till all upptänklig service och det är cykelavstånd till resecentra med snabbtåg till bl a Stockholms Central, restiden är ca 50 min. Utanför huset finns även busshållplatser. Riksväg 55 och E20 gör att Strängnäs ligger bra till för den bilburne, du når påfarter på någon minut. Strängnäs tätort har ca 14 000 invånare (34 000 i hela kommunen) och barnomsorg och skola håller hög nivå med flera grundskolor och gymnasium. Avstånd till andra städer ca: Eskilstuna 3 mil, Västerås 6 mil, Södertälje 5 mil, Stockholm 8 mil och Uppsala 8 mil.

Kostnader

Avgift
3 778 kr/månad
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Hushållsel
250 kr/månad
Driftskostnader
375 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
I avgiften igår värme, VA, bredband 100/100 mbit/s, kabel-TV (Telia paketet lagom) och bostadsrättstillägg. Driftkostnaden om 375 kr består av försäkring ca 125 kr och hushållsel ca 250 kr. Kostnaderna varierar individuellt utifrån förbrukning och val av abonnemang.
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr (Betalas av köparen)

Energideklaration

Energideklaration utförd
2021-10-22
Energiklass
C
Energiprestanda
84 kWh/m2

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Budgivning

Senaste bud 2 150 000 kr

Budgivare Bud
1 2 150 000 kr

Fakta

Pris
2 150 000 kr /bud
Avgift
3 778 kr/månad
Typ
Bostadsrätt
Adress
Stabsvägen 9
Ort
Strängnäs
Boarea
52 m2
Rum
2
Andelstal
1,72670
Våning
2
Hiss
Ja
Byggår
2018
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Planlösning


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!