Småhus / Härad / Vattuvägen 3A

Stor villa i Strängnäs - Härad!

Unikt tillfälle - här är bostaden för dig som söker många rum och stora ytor! Idealiskt för storfamiljen, företagaren, generationsboende eller för uthyrning. Stor parkeringsplats, garage och carport. Två separata lägenheter, den större på ca 70 kvm. Tre hyresgäster som inbringar 16.500 kr/mån kan övertas. Två huskroppar i två plan om totalt ca 370 kvm rymmer förutom 9 sovrum samt gemensamhetsytor även ett välutrustat gym och utrustningen kan ingå i köpet. Mycket bra förvaringsutrymmen, dels i husen och dels har garaget ett stort vindsutrymme. Tomt om 1092 kvm med gräsmatta och en stor terrass angränsande till skogen, direkt bakom huset. Fastigheten har två adresser för att underlätta uthyrning och posthantering; Vattuvägen 3A och 3B. Grundvattenvärmepump för bra driftsekonomi. Fiber indraget! Lantligt läge med bekvämt avstånd till skola, dagis, badplats och bussar. Mindre än 60 min med bil till Stockholm. Ett boende som måste ses och upplevas på plats! På grund av hyresgäster visas fastigheten endast efter överenskommelse och tidsbokning. Välkomna att kontakta mäklaren på 0707224588 eller goran@hogalidsmaklarna.se

Rumsbeskrivning

Den här fastigheten måste ses på plats för att komma till sin fulla rätt, men här följer en beskrivning av hur ytorna disponeras idag:

Övre plan huvudbyggnad

Entré finns både på husets sida mot gatan samt på husets övre plan mot terrassen. Idag används entrén intill terrassen som huvudingång. Här finns rymlig hall med plats för ytterkläder. Ett fönster intill entrédörren ger ljus till hallen. Här finns även en gästtoalett med wc och handfat, våtrumsmatta på golv, tapetserade väggar och kakel över handfatet.

Intill hallen finns två rymliga sovrum. Det tredje sovrummet på övre plan finns intill köket. Alla tre sovrum har platsbyggda garderober.

Badrum utrustat med duschhörna, tvättställ, wc och badrumsskåp. Golv med våtrumsmatta samt kaklade väggar.

Vardagsrummet är stort och här finns plats för både matbord med utrymme för många gäster samt en del av rummet lämplig för soffgrupp framför braskaminen.

Från ett av sovrummen och från vardagsrummet når man verandan som är inglasad och kan användas en större del av året. Här finns plats för t ex stora möbelgrupper för att kunna njuta av utsikten. Rummet har furupanel på tak och väggar, enkla fönster och ljust laminatgolv.

Härligt kök med plats för många! Gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Två fönster ger fint ljusinsläpp och utsikt mot trädgården och terrassen. Vita skåps- och lådfronter. Köket är utrustat med häll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, inbyggd micro och ugn samt diskmaskin.

Nedre plan huvudbyggnad

Från övre planets hall finns trappa till souterrängplanet. Här finns en rymlig hall med braskamin samt entrédörr mot husets gatusida.

Separat lägenhet med kök kombinerat med allrum och ett sovrum. Från sovrummet nås en rymlig klädkammare/förråd.

Intill tvättstugan finns rum med husets värmesystem; Autoterm grundvattenvärmepump.

I andra änden av huset finns ytterligare två sovrum som nås från hallen.

Nedre plan sidobyggnad

Nedre planet på sidobyggnaden nås dels från källaren i stora huset eller med separat ingång från husets gavel mot gatan. Här finns ett stort rum om ca 70 kvm utrustat med träningsmaskiner som kan lämnas till ny ägare. Detta rum var tidigare ett poolrum och poolen finns kvar under träningsgolvet och är i dag ett stort förråd om ca 40 kvm.

Övre plan sidobyggnad

Övre plan har egen entré från trädgården. Hall med plats för ytterkläder.

Intill hallen finns tre rymliga sovrum, alla med plats för stor säng och ytterligare någon möbel och garderober.

Vardagsrum med plats för soffgrupp. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust och trevligt.

Kök med matplats och stort fönsterparti med utsikt mot husets gatusida. Utrustat med ett kylskåp, spis med plattor samt diskbänk. Frys finns i förrådet intill köket.

Badrum utrustat med wc, tvättställ, badrumsskåp och duschkabin.

Fakta

Boarea
169 m2 (Lantmäteriet)
Biarea
201 m2
Rum
15
Antal sovrum
9

Byggnaden

Kommentar till byggnaden

Sluttningstomt med grusad parkeringsplats vid tomtgränsen mot vägen, här finns plats för flera fordon både på grusplanen, i garaget och carporten. Ovanpå garagebyggnaden, med ingång från kortändan finns ett stort vindsutrymme. På tomten finns terrasser och gräsmatta för lek och avkoppling. På husets baksida, mot naturen, arrenderas en yta längs tomtgränsen om ca 5 x 40 m för 1500 kr på fem år. Här finns en grillplats och naturtomt.

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS HÄRADS KYRKBY 6:36
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad
Byggnadstyp
Souterräng i två plan
Byggår
1967
Renoverades
2020
Uppvärming
Grundvattenpump
Mark
Morän
Grund
Betong
Grundens vägg
Betong
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Lättbetong
Fasad
Tegel/Puts/Trä
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Radonmätt 1984, årsmedelvärde 170 Bq/m3 (gränsvärde 200 Bq/m3)

Tomt

Tomtyta
1092 m2
Tomtuppgifter enligt
Lantmäteriet
Totalyta
1092 m2

Närområdet

Välkommen till Härad, ett trivsamt och expanderande samhälle ca 7 km väster om Strängnäs. Här bor ca 500 personer. Huset ligger lugnt till och ändå når man på någon minut E20 och påfart i båda riktningar; Stockholm och Eskilstuna. Intilliggande väg 55 leder till Enköping och vidare till Uppsala. Busshållplats finns med bussar som går till Eskilstuna och Strängnäs och det är ca 7 km till järnvägsstationen i Strängnäs. Här bor man med närhet till naturen med svampskog och promenadvägar runt husknuten. Idylliskt och barnvänligt, gå eller cykla till den fina badplatsen i Sörfjärden, en del av Mälaren. I Härad finns Äppellundens förskola och för de äldre barnen är det ca 7 km till Strängnäs med grundskola och gymnasium. I Strängnäs finns så klart även all tänkbar service, butiker, restauranger och nöjesutbud.

Kostnader

Hushållsel
417 kr/månad
Uppvärmning
2 083 kr/månad
Vatten och avlopp
333 kr/månad
Försäkring
417 kr/månad
Renhållning
208 kr/månad
Driftskostnader
3 458 kr/månad
Fastighetsskatt/avgift
8 349 kr
Övrigt om driftskostnaden
Driftskostnaden med ovanstående poster uppgår till ca 3458 kr/mån. Notera att driftskostnader kan variera beroende på förbrukning och val av leverantör.

Taxering

Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1983
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 630 000 kr
Taxeringsvärde mark
335 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 965 000 kr
Standardpoäng
33
Typkod
220 Småhusenhet, helårsbostad

Energideklaration

Energideklaration utförd
2011-02-05
Energiprestanda
57 kWh/m2

Rättigheter och belastningar

  • Planer och bestämmelser: Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19660309)
  • Planer och bestämmelser: Övergång Till Kommunalt Huvudmannaskap För Allmän Plats Inom Vissa Tätorter, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20111031, Registreringsdatum: 20120323)
Pantbrev
12st om totalt 3 225 000 kr

Allmän information

ALLMÄNT

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Visningar

    Kontakta mäklaren för visning

Fakta

Pris
4 195 000 kr /bud
Typ
Småhus
Adress
Vattuvägen 3A
Ort
Strängnäs
Boarea
169 m2
Rum
15
Tomtarea
1092 m2
Byggår
1967
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansvarig Mäklare


Intresseanmälan Låt oss värdera din bostad

Alla bilder

Matsal i huvudbygganden

Matplats och vardagsrum

Stort kök i huvudbyggnaden

Ett av 9 sovrum, alla ungefär likvärdiga

Badrum i huvudbyggnadens övre plan

Kök i lägenheten i markplan

Stort gym under den separata lägenheten

Kanske starta gymverksamhet?

Köket i separata lägenheten

Vardagsrum i separata lägenheten

Stort trädäck med solchans större del av dagen

Fin badplats i Härad

Cykelavstånd till morgondoppet!

Charmiga kulturkvarter i Strängnäs

Strängnäs härliga hamn

Välkommen till Vattuvägen 3!

Planlösning

Övre plan

Nedre plan


Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in för att meddela oss ert intresse för objektet

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert intresse för detta objekt!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Formulär - Alla sidor - Kontakt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Vart vill du bli bosatt?

Vi har alltid ett antal bostäder som av olika anledningar inte är öppet annonserade. Ange vad ni är intresserade av så blir ni kontaktade när vi har något som kan passa era önskemål.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!