Så här säljer vi din bostad

Alla mäklare följer samma lagar men den enskilda mäklaren har stora möjligheter att påverka slutresultatet

Nedan har vi kortfattat beskrivit försäljningsprocessen av en bostad. Ingen affär är dock helt lik den andra. Ibland får vi nycklarna till bostaden i handen och ett kortfattat önskemål; "Ordna allt!". För det mesta ser processen dock ut ungefär som följande.

Första mötet

Vi besöker bostaden och tillsammans går vi igenom hur en försäljning går till. Vi talar om vilka uppgifter om bostaden som vi behöver ta fram och svarar på frågor rörande försäljningen, som exempelvis skatteeffekter eller juridiska frågor. Om försäljningen beror på skilsmässa eller dödsfall så kan vi hjälpa er med bodelning och bouppteckning.

Värdering

Vi värderar bostaden och ger förslag på hur vi tycker att lägenheten ska marknadsföras på bästa sätt. Här är vi mycket flexibla och vi lyssnar gärna på era önskemål om marknadsföring. Vi ger även tips och råd då vi anser det värt att renovera eller styla bostaden inför visning.

Marknadsföring

I god tid före första visningen lägger vi ut bostaden på lämpliga hemsidor med snygga bilder och säljande texter. Ibland annonserar vi i dagspress och lokaltidningar. Internet ökar dock hela tiden i betydelse kontra dagspress och vi gör en individuell plan inför varje försäljning. Bildernas kvalitet och betydelse i marknadsföringen har ökat dramatiskt på senare år och därför anlitar vi de bästa fotograferna i branschen. Till visningen har vi sammanställt all relevant information i en säljbeskrivning som vi lämnar till spekulanterna. Försäljningsprocessen inför visningen är delvis ett samarbete där din insats påverkar slutresultatet. Men vi hjälper dig och finns alltid tillgängliga.

Försäljning

Visning sker oftast söndag och ett par gånger till under följande vecka. Efter visning undersöker vi de praktiska och ekonomiska förutsättningarna hos varje tänkbar köpare som besökt bostaden. Därvid tar eventuell budgivning vid där vi ger spekulanterna råd i finansieringsfrågor och vi har fortlöpande kontakt med köpare och säljare tills försäljningsprocessen är klar. När en spekulant har fått besked om att allt är klart för köp upprättas de handlingar som behövs för att slutföra affären, vi träffas för kontraktskrivning och handpenning erläggs i nära anslutning till kontraktskrivningen.

Tillträde

Tillträdet är mötet då köpare och säljare träffas för att göra klart affären. Det kan vara allt från ett par dagar, upp till flera månader, efter kontraktskrivningen. Mötet sker hos Högalidsmäklarna, eller ibland hos köparens bank. Inför tillträdet förbereder vi en sammanställning av affären, en sk likvidavräkning. Vi kontrollerar med banker, myndigheter och bostadsrättsföreningar att inga hinder finns för överlåtelsen. I samband med tillträdet betalas resterande köpeskilling och säljarens eventuella lån löses. Köparen får nycklarna i sin hand och kan flytta in.

Vad händer sedan?

Oftast är vår kontakt inte slut efter tillträdet. Det är vanligt att både köpare och säljare vill ha vår hjälp med deklarationen av försäljningen och vi hjälper till efter bästa förmåga. Ett önskemål är att ni inkommer med frågor tidigt under våren, eftersom dagarna innan deklarationen ska lämnas in är hektiska... Många av våra kunder är återkommande eller tipsar grannar och vänner om våra tjänster. Det är den bästa reklam vi kan få och det glädjer oss mycket!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!