Så här säljer vi din bostad!

Mäklaren du väljer har stora möjligheter att påverka resultatet av din försäljning!

Nedan har vi kortfattat beskrivit försäljningsprocessen av en bostad. Ingen affär är dock helt lik den andra. Ibland får vi nycklarna till bostaden i handen och ett kortfattat önskemål; "Ordna allt!". För det mesta ser processen dock ut ungefär som följande.

Första mötet

Vi besöker bostaden och tillsammans går vi igenom hur en försäljning går till. Vi talar om vilka uppgifter om bostaden som vi behöver ta fram och svarar på frågor rörande försäljningen, som exempelvis skatteeffekter eller juridiska frågor. Om försäljningen beror på skilsmässa eller dödsfall så kan vi hjälpa er med bodelning och bouppteckning. Ibland vill hjälper vi till med endast kontraktskrivning om en köpare redan finns klar och ibland finns önskemål om diskret försäljning, sk underhand, utan öppen visning eller endast personliga och bokade visningar. 

Värdering

Vi värderar bostaden och ger förslag på hur vi tycker att lägenheten ska marknadsföras på bästa sätt. Här är vi mycket flexibla och vi lyssnar gärna på era önskemål om marknadsföring. Vi ger även tips och råd då vi anser det värt att renovera eller styla bostaden inför visning.

Marknadsföring

I god tid före första visningen lägger vi ut bostaden på lämpliga hemsidor med snygga bilder och säljande texter. Att synas på nätet är avgörande för resultatet och vi gör en individuell plan inför varje försäljning avseende exponering på t ex Facebook och Instagram. Vi kan även annonsera i dagspress och lokaltidningar enligt önskemål. Bildernas kvalitet och betydelse i marknadsföringen kan inte underskattas och därför anlitar vi de bästa fotograferna i branschen. Vi har möjlighet att göra en film från bostaden och fotar och filmar även med drönare för flygfoton, under fliken Filmer finns exempel. Till visningen sammanställer vi en informativ och säljande beskrivning som vi lämnar till spekulanterna. Övrig marknadsföring kan vara att kontakta intressenter i vårt spekulantregister, skylta i närområdet med gatupratare, infoblad i portar och brevådor.

Försäljning

Visning sker enligt önskemål, oftast lördag eller söndag och ett par gånger till under följande vecka. Även förhandsvisningar kan bli aktuellt. Efter visning undersöker vi de praktiska och ekonomiska förutsättningarna hos varje tänkbar köpare som besökt bostaden. Därvid tar eventuell budgivning vid där vi ger spekulanterna råd i finansieringsfrågor och vi har fortlöpande kontakt med köpare och säljare tills försäljningsprocessen är klar. Eventuell budgivning sker på nätet och via sms. När en spekulant har fått besked om att allt är klart för köp upprättas de handlingar som behövs för att slutföra affären, vi träffas för kontraktskrivning och handpenning erläggs i nära anslutning till kontraktskrivningen.

Tillträde

Tillträdet är mötet då köpare och säljare träffas för att göra klart affären. Det kan vara allt från ett par dagar, upp till flera månader, efter kontraktskrivningen. Mötet sker hos Högalidsmäklarna, eller ibland hos köparens bank. Inför tillträdet förbereder vi en sammanställning av affären, en sk likvidavräkning. Vi kontrollerar med banker, myndigheter och bostadsrättsföreningar att inga hinder finns för överlåtelsen. I samband med tillträdet betalas resterande köpeskilling och säljarens eventuella lån löses. Köparen får nycklarna i sin hand och kan flytta in.

Vad händer sedan?

Oftast är vår kontakt inte slut efter tillträdet. Det är vanligt att både köpare och säljare vill ha vår hjälp med deklarationen av försäljningen och vi hjälper till efter bästa förmåga. Ett önskemål är att ni inkommer med frågor tidigt under våren, eftersom dagarna innan deklarationen ska lämnas in är hektiska... Många av våra kunder är återkommande eller tipsar grannar och vänner om våra tjänster. Det är den bästa reklam vi kan få!

Välkommen, vi berättar gärna mer vid ett personligt möte!

Värdering och borådgivning?

Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart som möjligt

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!